Ascultă Radio România Cluj Live

De ce ciocolata poate fi inflamabilă

De ce ciocolata poate fi inflamabilă

Articol editat de cristina.rusu, 17 aprilie 2018, 12:00

Patiserii ruşi, din cadrul Institutului de Cercetări din domeniul Industriei Dulciurilor din Rusia şi din cadrul Asociației Industriilor de Cofetărie, au explicat de ce ciocolata poate să fie inflamabilă.

În Rusia au avut loc numeroase cazuri când acest dulce delicios a luat foc, iar filmuleţele cu astfel de cazuri au fost postate pe internet.

Internauţii au tras concluzia că, dacă ciocolata este inflamabilă, înseamnă că ea este de proastă calitate. Experţii ruşi au comentat aceste cazuri, explicând că ciocolata este inflamabilă din cauza ingredientelor naturale pe care le conţine: cacao, unt, lapte praf, grăsimi, iar arderea acestui produs este absolut normală, fiind o reacţie firească care are loc la temperatui extrem de înalte şi la flacără deschisă.

În cazul în care apare flacăra pe suprafaţa ciocolatei, la temperaturi extrem de ridicate, atunci ard particulele produselor naturale, ingredientele din care este preparată ciocolata: cacao, untul atât cel solid, cât şi cel lichid, laptele praf care este adăugat în compoziţia ciocolatei, au explicat experţii ruşi.

De asemenea, ei au ţinut să menţioneze faptul că reacţia de ardere sau neardere nu poate fi un indiciu al calităţii acestui produs.

Calitatea ciocolatei poate fi stabilită în laboratoare speciale de către producători şi pe baza unor criterii bine stabilite, susţin experţii ruşi în patiserie.

Cerinţele de bază, care sunt impuse în Federaţia Rusă la fabricarea ciocolatei corespund cerinţelor internaţionale, fiind identice cu cele în vigoare la nivel mondial.

Ciocolata este un produs de patiserie obţinută din produse de cacao (substanţa uscată de cacao) şi zahăr, din care 35% sunt produse de cacao, inclusiv 18% unt de cacao şi cel puţin 14% ingrediente uscate degresate din produse de cacao. Ciocolata cu lapte trebuie să conţină un minim de cacao de 25% în substanţa solidă şi cel puţin 12% lapte, inclusiv grăsimi. Ciocolata amăruie trebuie să conţină 55% produse de cacao, 33% unt de cacao, 40% substanţă solidă şi 20% lapte, inclusiv grăsimi. Ciocolata neagră trebuie să conţina cel putin 35% cacao în substanţa solida şi cel puţin 18% unt de cacao.

Cu toate acestea, conținutul de cacao poate fi şi de multe ori este mult mai mare şi poate ajunge până la 80% şi chiar 85%.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Gimnastele victime ale lui Larry Nasser vor primi o sumă însemnată de bani
Diverse miercuri, 24 aprilie 2024, 10:02

Gimnastele victime ale lui Larry Nasser vor primi o sumă însemnată de bani

Ancheta în cazul acestuia a fost gestionată deficitar de FBI.   În 2015, când FBI a aflat primele informaţii privind abuzurile sexuale ale...

Gimnastele victime ale lui Larry Nasser vor primi o sumă însemnată de bani
Rochii ale Prințesei Diana, expuse înainte de vânzarea la licitație
Diverse miercuri, 24 aprilie 2024, 06:00

Rochii ale Prințesei Diana, expuse înainte de vânzarea la licitație

Sacoul galben narcisă, decorat cu nasturi aurii, pe care Prințesa Diana l-a purtat ​​în timpul unei călătorii la Hong Kong în 1989 se...

Rochii ale Prințesei Diana, expuse înainte de vânzarea la licitație
Radicchio – o legumă interesantă şi foarte utilă
Diverse marți, 23 aprilie 2024, 12:00

Radicchio – o legumă interesantă şi foarte utilă

Există diverse soiuri de radicchio, care diferă nu numai prin aspect, ci şi prin compuşi şi gust. Leguma este cunoscută de oameni drept aliment...

Radicchio – o legumă interesantă şi foarte utilă
În timp ce doi fraţi se ceartă iese la iveală o comoară
Diverse marți, 23 aprilie 2024, 06:00

În timp ce doi fraţi se ceartă iese la iveală o comoară

Între zidurile unui apartament de la etajul cinci al unei clădiri din Villa Ada, un cartier elegant al Romei, a fost găsită o comoară.  ...

În timp ce doi fraţi se ceartă iese la iveală o comoară
Diverse luni, 22 aprilie 2024, 12:00

„Fructul memoriei” este foarte util pentru creier

Fructele cresc în ciorchini la baza frunzelor, salak fiind cunoscut şi sub denumirea de fructele şarpelui, deoarece coaja sa are un aspect solzos....

„Fructul memoriei” este foarte util pentru creier
Diverse luni, 22 aprilie 2024, 09:32

Nutella – 60 de ani într-un borcan!

Cei 60 de ani, celebrează geniul lui Michele Ferrero, care în 1964 a inventat crema de alune și ciocolată.   Timp de decenii a fost o...

Nutella – 60 de ani într-un borcan!
Diverse duminică, 21 aprilie 2024, 12:00

Alimente care îi ajută pe copii să se recupereze rapid după bolile respiratorii

Alimentația nesănătoasă poate duce la creșterea riscului de îmbolnăvire, iar copiii în perioada de creștere sunt vulnerabili la...

Alimente care îi ajută pe copii să se recupereze rapid după bolile respiratorii
Diverse duminică, 21 aprilie 2024, 06:00

Se pot descifra visele păsărilor?

Un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Buenos Aires a aruncat o nouă lumină asupra acestei întrebări intrigante prin...

Se pot descifra visele păsărilor?