Ascultă Radio România Cluj Live

Nou în Cluj: patinoar și parc de role lângă Cluj Arena

Nou în Cluj: patinoar și parc de role lângă Cluj Arena

Articol editat de miclaus, 6 iunie 2018, 14:14

Primăria Cluj-Napoca vrea să intre în posesia parcelei de aproximativ 3.000 de metri pătrați, aflată în spatele locului de joacă pentru copii din Parcul Central, în imediata vecinătate a stadionului Cluj Arena.

Terenul se află în proprietatea Consiliului Județean și, până acum doi ani, a fost folosit ca parcare de către cei care veneau cu mașina în zonă.
Cele două instituții s-au înțeles deja asupra transferului de proprietate și mai sunt de îndeplinit doar formalitățile birocratice pentru parafarea schimbului.

Pe terenul aflat în partea de est a stadionului Cluj Arena, Primăria vrea să amenajeze un patinoar pe timpul iernii și un parc de role în sezonul cald. Investiția urmează să fie făcută de Regia Autonomă a Domeniului Public, aflată în subordinea municipalității, iar realizarea ei a fost avizată în Consiliul Local.
Directorul RADP, Ion Pantelimon, arată că regia lucrează deja la partea birocratică necesară realizării patinoarului, în așa fel încât această etapă să fie depășită în momentul preluării terenului:

Terenul încă nu a ajuns în zona RADP. Dar, noi deja am început activitatea de proiectare, de culegere de date tehnice, pentru ca în momentul când terenul ajunge în zona noastră și putem să ne încheiem documentele să demarăm, cât de repede, procedura pentru achiziția efectivă a constructorului. (Ion Pantelimon)

Pentru suprafața de lângă Cluj Arena există deja o Hotărâre a Consiliului Județean Cluj, care e de acord cu transferul terenului. Reprezentantul administrației județene, Alin Iuga, precizează că topografii lucrează la parcelarea terenului, operațiune care va fi terminată, cel mai probabil, pe parcursul acestei luni:

Consiliul Județean Cluj a aprobat deja acest demers și o suprafață de teren, de aproximativ 3.000 de metri pătrați, urmează să primească această destinație. Pentru realizarea transferului e nevoie de o procedură prin care respectiva parcelă să fie dezlipită din documentația cadastrală a întregului teren, cel pe care se află și stadionul. În momentul de față se derulează procedura de dezmembrare. Când aceasta va fi finalizată, se va proceda la semnarea procesului verbal de predare-primire a terenului, astfel încât primăria să poată trece la demararea investiției. (Alin Iuga)

Varianta amenajării patinoarului pe terenul de lângă Cluj Arena este o soluție de compromis la care a recurs primăria. Inițial, locația aleasă a fost lacul din Parcul Central. Obiecțiile arhitecților, legate de modul în care va arăta zona după ce în parc vor fi montate aparatele care produc gheață, au determinat mutarea acestui patinoar.
Directorul RADP, Ion Pantelimon, arată că vom avea patinoar lângă Cluj Arena încă din această iarnă cu conditia ca dezmembrarea terenului să fie terminată în următoarele săptămâni:

Dacă se termină această parte de transfer cât de cât în iunie, pe toamnă putem începe execuția. La noi durează foarte mult obținerea acestor autorizații. Realizarea patinoarului în sine nu este o lucrare foarte, foarte complexă. Este destul de la îndemână, dar depinde când o-ncepi. Din momentul în care se predă amplasamentul, în trei luni, patru luni maxim, se poate realiza lucrarea. (Ion Pantelimon)

Terenul aflat în discuție a aparținut și în trecut Primăriei, pe el fiind amenajate mai multe terenuri de tenis. Întreaga suprafață a fost însă cedată Consiliului Județean Cluj, care avea nevoie de o parte din ea pentru construcția Cluj Arena. La schimb, municipalitatea a primit atunci parcela pe care, ulterior, a construit Sala Polivalentă.

Până când vor fi depășite operațiunile birocratice pentru transferarea terenului, pe parcela în discuție vor fi amenajate, provizoriu, terenuri de fotbal, baschet și volei, care vor fi folosite în timpul Sports Festival, eveniment care se va desfășura la mijlocul acestei luni în Cluj-Napoca.

 

Tamara Ghioc/Mihai Miclăuș

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Controale ANSVSA înaintea Sărbătorilor Pascale
Social vineri, 26 aprilie 2024, 12:10

Controale ANSVSA înaintea Sărbătorilor Pascale

Autorităţile sanitare ne îndeamnă să fim atenţi la ce produse cumpărăm pentru masa de Paşte, deoarece, din neatenţie, putem pune în coş...

Controale ANSVSA înaintea Sărbătorilor Pascale
Casa Artelor a fost modernizată
Social joi, 25 aprilie 2024, 16:17

Casa Artelor a fost modernizată

Casa Artelor – Centrul de Activități și Resurse Regionale din Sibiu a trecut printr-un amplu proces de renovare, iar porțile sale vor fi...

Casa Artelor a fost modernizată
Urs identificat în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda
Social joi, 25 aprilie 2024, 16:10

Urs identificat în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda

Un urs a fost identificat, joi, 25 aprilie, în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda, pe raza localităţii Oarda, localitate componentă a...

Urs identificat în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda
SLĂNIC PRAHOVA: Un crater de doi metri a apărut pe o stradă
Social joi, 25 aprilie 2024, 15:58

SLĂNIC PRAHOVA: Un crater de doi metri a apărut pe o stradă

Autorităţile orașului Slănic Prahova au dispus, joi, 25 aprilie, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi pe o...

SLĂNIC PRAHOVA: Un crater de doi metri a apărut pe o stradă
Social joi, 25 aprilie 2024, 13:42

Protest al angajaților din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului

Angajaţii din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pichetează joi, 25 aprilie, sediile instituţiei din toată ţara. Preşedintele...

Protest al angajaților din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
Social joi, 25 aprilie 2024, 11:27

Avertizare de ploi și vânt

Potrivit meteorologilor, va ploua în sudul, centrul şi estul ţării. Vor fi mai ales averse, care în regiunile sud-estice vor fi însoţite de...

Avertizare de ploi și vânt
Social joi, 25 aprilie 2024, 11:00

Iertarea este o șansă pe care o oferim lumii și semenilor

Iertarea este o șansă pe care suntem chemați să o dăm lumii și semenilor și în același timp nu poate fi împlinită deplin fără credință...

Iertarea este o șansă pe care o oferim lumii și semenilor
Social joi, 25 aprilie 2024, 10:22

Vrei să îmi împrumuți puțin ochii tăi?

Despre ce este vorba? Pornită de la o simplă aplicație, Be my Eyes a ajuns o comunitate globală de persoane nevăzătoare și voluntari care...

Vrei să îmi împrumuți puțin ochii tăi?