Chiuveta din bucătărie – cea mai mare sursă de bacterii din casă
Articol editat de cristina.rusu, 19 octombrie 2019, 12:00 / actualizat: 19 octombrie 2019, 19:00
Articol editat de cristina.rusu, 19 octombrie 2019, 12:00 / actualizat: 19 octombrie 2019, 19:00
Chiuveta din bucătărie este principala sursă de bacterii periculoase dintr-o locuinţă.
Obiceiul de a dezgheţa carne şi peşte în chiuvetă poate duce la infecţii cu Salmonella şi Escherichia coli, avertizează profesorul american Charles Herb. Potrivit omului de ştiinţă, chiuveta de la bucătărie este contaminată în mod regulat, nu numai cu reziduuri alimentare, ci şi cu microorganisme din carne crudă sau peşte, care sunt adesea plasate aici pentru a se dezgheţa.
Drept urmare, bacteriile ajung pe farfurii şi se răspândesc în toată bucătăria. În plus, blaturile, bureţii de vase şi lavetele de bucătărie spălate necorespunzător pot fi periculoase, iar tocătorul poate concura în ceea ce priveşte numărul germenilor cu vasul de toaletă.
Profesorul american recomandă tratarea regulată a tuturor suprafeţelor disponibile cu agenţi antibacterieni şi păstrarea cărnii şi peştelui crud departe de veselă şi de alte alimente.
RADOR
Foto: balog/Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.