Prima pagină » De prin Cluj » 120 de hectare de noi spații verzi, în strategia de dezvoltare a Clujului
120 de hectare de noi spații verzi, în strategia de dezvoltare a Clujului
Parcul Intre Lacuri 2020 (
Primăria Cluj-Napoca organizează mai multe dezbateri publice care să ajute la finalizarea strategiei pe care municipiul o va avea în următorii zece ani. Analiza dedicată spațiilor verzi este programată în această săptămână și la ea participă profesori de la Facultățile de Biologie și Geografie, peisagiști, reprezentanți ai Băncii Mondiale și membri ai unor ONG-uri de mediu.
Articol editat de DSRNetworkAdmin,
14 iulie 2020, 15:28 / actualizat: 17 iulie 2020, 12:55
Primăria Cluj-Napoca organizează mai multe dezbateri publice care să ajute la finalizarea strategiei pe care municipiul o va avea în următorii zece ani. Analiza dedicată spațiilor verzi este programată în această săptămână și la ea participă profesori de la Facultățile de Biologie și Geografie, peisagiști, reprezentanți ai Băncii Mondiale și membri ai unor ONG-uri de mediu.
Primăria Cluj-Napoca organizează o serie de consultări pentru realizarea noii strategii integrate de dezvoltare urbană pentru zona metropolitană. Strategia vizează perioada 2021 – 2030. (Ovidiu Cîmpean)
Șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, anunță că noua strategie de dezvoltare a Clujului va fi baza pentru atragerea de noi fonduri europene în următorul exercițiu bugetar:
Vechea strategie integrată de dezvoltare urbană trebuie actualizată. Avem nevoie de o nouă strategie și pentru a obține fonduri europene pentru următoarea perioadă bugetară a Uniunii Europene, 2021 – 2027. Una dintre condiții este actualizarea acestei strategii. Toate proiectele care vor fi finanțate din fonduri europene vor trebui să facă parte din această strategie.
Ovidiu Cimpean promite că viitoarea strategie de dezvoltare a Clujului va avea ca prioritate extinderea spațiilor verzi din municipiu. În total vor fi amenajate sau reabilitate 120 de hectare de spații verzi, aflate în toate zonele orașului:
Cele mai importante proiecte pe care le avem în vedere sunt Parcul Est, pe o suprafață de 54 de hectare, Parcul tineretului – Pădurea clujenilor, pe o suprafață de peste 20 de hectare, la care lucrările de amenajare deja au început, dar și un parc în Bună Ziua și un altul în cartierul Zorilor. De asemenea, avem proiecte deja începute pentru reamenajarea malurilor Someșului și reabilitarea Parcului Armătura sau, în zona centrală, Parcul Caragiale.
Șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, spune că în perioada următoare va începe și refacerea Parcului Feroviarilor. Proiectarea lucrărilor a fost finalizată, întreaga documentație a fost predată municipalității și în toamna acestui an va fi organizată licitația pentru reabilitarea zonei:
Un alt proiect important, care a beneficiat de un concurs internațional de soluții, este Parcul feroviarilor, care urmează să fie modernizat începând cu anul viitor. Anul acesta vom da drumul licitației pentru execuția lucrărilor de modernizare și reamenajare a Parcului feroviarilor.
Extinderea și modernizarea spațiilor verzi din Cluj-Napoca se bazează, în principal, pe fonduri europene. Ovidiu Cîmpean arată că de îndată ce vor fi publicate noile condiții de finanțare, Primăria va depune primele proiecte pentru amenajarea de spații verzi, proiecte care sunt deja pregătite:
În acest moment nu sunt lansate noile programe operaționale astfel încât să știm cu exactitate câți bani vor fi alocați orașului, însă în următorii ani ne propunem investiții de peste 100 de milioane de euro pentru amenajarea de noi spații verzi. (Ovidiu Cîmpean)
Mihai Miclăuș
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.