Somnul de calitate previne apariţia unei boli grave

Publicat în 23 Aug 2017
Riscul apariţiei cancerului de prostată este mai mare la persoanele cu nivel scăzut de melatonină, un hormon produs noaptea și care ajută corpul să-și regleze ceasul intern. Potrivit oamenilor de știință de la Institutul de Sănătate Publică din...
lapte de migdale

De ce e bine să mâncăm zilnic migdale

Publicat în 22 Aug 2017
Migdalele sunt benefice pentru inimă În afară de faptul că au un efect benefic asupra colesterolului „bun”, migdalele sunt şi o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, vitamina E şi fibre. Consumul regulat de migdale poate ajuta la...
ceai-tei4

Câteva lucruri inedite despre ceai

Publicat în 21 Aug 2017
În Marea Britanie, aceasta este Săptămâna națională a ceaiului de după-amiază. Iată câteva informații interesante despre băutura favorită a britanicilor. Practica de a se bea ceai după-amiaza datează în jurul anului 1840, fiind ideea ducesei de...
cafeaua de dimineata

Cafeaua oferă energie doar celor mai leneși

Publicat în 20 Aug 2017
Pentru majoritatea oamenilor, o ceașcă de cafea este un ritual de dimineaţă, însă oamenii de știință susţin o nouă teorie – cafeaua nu ne încarcă cu energie. Un studiu recent a arătat că această băutură aromată nu creşte motivația. Oamenii...

Îndulcitorii artificiali păcălesc metabolismul

Publicat în 19 Aug 2017
Rezultatele unui nou studiu pot explica legătura dintre îndulcitorii artificiali și diabet. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Medical din cadrul Universităţii Yale susţin că în natură, intensitatea gustului dulce reflectă cantitatea de energie...

Cum ne albim dinții la domiciliu?

Publicat în 18 Aug 2017
Proceduri şi produse scumpe, paste de dinţi speciale – există deja zeci de modalităţi de a ne albi dinţii, însă trucurile aplicate acasă sunt ieftine, comode şi preferate de multe persoane. Există un mod interesant de a albi dinții la...
pizza mare

Renunță la pizza, dacă vrei să slăbești!

Publicat în 17 Aug 2017
O tânără din Australia, Rebecca Lee, mânca zilnic câte o porție uriaşă de pizza. Potrivit tinerei, la acest aliment ea nu reușea să renunțe sub nicio formă. Atunci când medicii australieni i-au spus că greutatea în plus ar putea-o împiedica să...

Alimentele care topesc grăsimile

Publicat în 16 Aug 2017
Nu există diete de slăbit care fac minuni. Cheia succesului o reprezintă o nutriție adecvată și echilibrată. Există într-adevăr alimente care luptă împotriva grăsimilor și ajută la arderea lor. Fibrele și proteinele pe care le conțin necesită...

Cum îşi poate recăpăta strălucirea “femeia mileniului III”?

Publicat în 15 Aug 2017
„Femeia mileniului trei” este cea mai complexă fiinţă care a trăit vreodată pe această planetă, deoarece este mereu atentă la orice detaliu şi îşi ordonează viaţă chiar mai bine decât cei mai organizaţi profesionişti. Există totuşi momente când...

Atenție la ciuperci!

Publicat în 14 Aug 2017
Ciupercile se găsesc din abundenţă în păduri şi pe pajiști și se pot procura cu ușurință și gratis. Este cunoscut însă, faptul că există diferite specii toxice, chiar mortale.Uneori şi cele mai bune pentru consum, pot da simptome toxice....

Beneficiile și pericolul consumului de suc natural

Publicat în 13 Aug 2017
Despre sucul natural se spune că trebuie băut în fiecare zi, în special de către copii. Este renumit pentru numeroasele beneficii aduse sănătăţii, însă poate ascunde şi unele dezavantaje. Sucul natural conţine vitaminele A şi C, folați, potasiu,...

Alimente care nu trebuie consumate la micul dejun

Publicat în 12 Aug 2017
Alimentele potrivite te vor ajuta să ţii în frâu pofta exagerată de mâncare şi să ai energie astfel încât să poţi face faţă tuturor provocărilor de peste zi. La polul opus, alimentele pe care nu ar trebui să le consumi la prima masă a zilei,...

Piersicile – vedetele verii

Publicat în 11 Aug 2017
Dulci şi zemoase piersicile sunt fructe de care ne putem bucura în această perioadă. Piersica este un fruct aromat cu origine exotică şi cu o istorie ce datează din secolul al- X- lea. Aceste fructe  sunt originare din China, unde piersicul era...

Legumele de sezon nu trebuie să lipsească de pe masă!

Publicat în 10 Aug 2017
Care sunt aceste legume și beneficiile lor: Vinete: În afară de faptul că au în compoziție vitamine și minerale esențiale organismului uman, vinetele mai conțin și fitonutrienți importanți cu efect antioxidant. Cercetătorii americani de la...
vegetarieni

Risc dublu de depresie pentru vegetarieni

Publicat în 09 Aug 2017
Vegetarienii sunt expuşi unui risc dublu de depresie, deoarece dieta lor este lipsită de vitamina B12 și unele minerale importante, constată rezultatele unui studiu recent. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Bristol, lipsa...

Castraveții, elixir pentru sănătate

Publicat în 08 Aug 2017
Castraveţii ocupă locul patru în topul celor mai cultivate legume din lume. Aceştia sunt atât de populari deoarece sunt cunoscuţi ca fiind unele dintre cele mai bune alimente pentru sănătate. Beneficiile castraveților: 1. Rehidratează organismul...

Beneficiile consumului de pepene verde

Publicat în 06 Aug 2017
În afară de faptul că este gustos şi răcoritor, pepenele verde este şi bogat în substanțe nutritive, care sunt benefice organismului. Cu trecerea timpului, pielea începe să-și piardă colagenul, principalul motiv pentru apariţia liniilor fine şi...

Beneficiile consumului de apă cu lămâie

Publicat în 05 Aug 2017
Apa cu lămâie oferă mii de motive pentru a fi consumată, în special în zilele caniculare. În afară de faptul că este delicioasă, este sănătoasă și nu are calorii. Potasiul din sucul de lămâie controlează tensiunea arterială, stimulează creieru...
bautura racoritoare

Inedit: Apare băutura răcoritoare din carne cu trei arome

Publicat în 02 Aug 2017
Măcelarul german, Peter Klassen, va lansa pe piață băuturile răcoritoare din carne, a anunțat publicaţia „Die Welt”. Mai exact băutura neobişnuită va fi scoasă la vânzare, în luna septembrie a acestui an, în Germania. Potrivit...
Coaste de porc la gratar

Rețeta de vară: Coaste caramelizate la grătar

Publicat în 01 Aug 2017
Coastele caramelizate la grătar reprezintă o rețetă gustoasă și sățioasă, cu multe condimente, un preparat la grătar potrivit pentru cei care vor să sărbătorească vacanța în aer liber, alături de o halbă de bere sau un pahar de vin. Rețeta a...
burete verde alaska

Un burete verde din Alaska poate fi soluția împotriva cancerului de pancreas

Publicat în 31 Iul 2017
Un mic burete verde, descoperit în apele îngheţate din largul statului Alaska, ar putea oferi prima armă eficientă împotriva cancerului de pancreas, o tumoare agresivă în faţa căreia medicina are prea puţine soluţii. Nimeni nu se uită la acest...
purificarea apei

Metode naturale pentru purificarea apei și aerului

Publicat în 27 Iul 2017
Specialiştii în biologie moleculară din România au creat un nou tip de drojdii transgenice, capabile să capteze și să neutralizeze ionii de metale grele din apă și din aer, se arată într-un document publicat de Journal of Applied Microbiology...
inghetata la cornet

Liderii mondiali adoră înghețata

Publicat în 26 Iul 2017
Știrea care a uimit pe toată lumea în Rusia a fost cea despre momentul în care preşedintele rus, Vladimir Putin, și-a cumpărat o înghețată la Salonul Aviaţiei Internaţionale şi Aerospaţiale, MAKS, moment care a trecut în umbră evenimentul MAKS,...
bere sanatoasa

Un nou sortiment de bere extrem de sănătoasă care ajută la întărirea imunităţii

Publicat în 26 Iul 2017
O studentă din Singapore a creat o bere extrem de sănătoasă şi utilă, ce conține probiotice şi ajută la întărirea imunităţii. Studenta de la Institutul Asiatic de Cercetare a Universităţii Naţionale din Singapore (UNS) a creat noua formulă de...
femeie slaba blugi greutate

Controlează-ți greutatea în tinerețe, pentru o stare bună la bătrânețe

Publicat în 25 Iul 2017
O creștere în greutate între începutul vârstei adulte şi până pe la 50 de ani – chiar modestă – crește riscul de boli cum ar fi diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială mai târziu în viaţă, afirmă un studiu publicat pe 18 iulie....
obezitate

Cercetătorii au stabilit cauza obezității

Publicat în 22 Iul 2017
Una dintre cauzele obezităţii este temperatura scăzută a corpului, au descoperit oamenii de știință. Temperatura normală a corpului uman este în jur de 37 de grade Celsius. Ea nu depinde de temperatura mediului ambient sau de activitatea fizică....
boabe_cacao

Secretul boabelor de cacao

Publicat în 21 Iul 2017
Consumul regulat de ciocolată îmbunătăţeşte funcţia cerebrală, datorită componentelor neuroprotectoare pe care le conţine cacaoa, relevă un nou studiu. Substanţele care abundă în antioxidanţi şi se găsesc în boabele de cacao sunt denumite...
pensionari

Care e secretul prelungirii vieții

Publicat în 20 Iul 2017
Cercetătorii din Statele Unite au descoperit care este secretul longevității active și a prelungirii vieții active a persoanelor de vârsta a treia. Prelungirea vieţii active, susţin oamenii de ştiinţă americani, înseamnă înaintarea în vârstă cu...
insomnie

Câte ore dormim dacă vrem să slăbim

Publicat în 19 Iul 2017
Pentru a slăbi ar trebui să dormim peste 8,5 ore pe noapte, susțin cercetătorii britanici, care au efectuat, pe parcursul a zece ani, numeroase studii dedicate acestui domeniu. La studii au acceptat să participe peste 130 de femei. Doamnele,...
alcoolism sticle bautura

Cea mai nouă metodă de a combate alcoolismul

Publicat în 18 Iul 2017
România se află în primele cinci ţări din Europa privind consumul de alcool, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe 2016, iar potrivit specialistilor, acest obicei afectează la fel de puternic, atât la nivel mental cât și...
dureri-articulare

Soluții alternative pentru durerile articulare

Publicat în 17 Iul 2017
Cercetătorii au demonstrat științific că administrarea pentru o lungă perioadă a medicamentelor în cazul durerilor articulare poate duce la apariția bolilor de rinichi, ulcer gastric, creșterea tensiunii arteriale și infarct miocardic. Medicii...

Timpul petrecut la plajă face minuni pentru organism

Publicat în 16 Iul 2017
Vacanța la mare are multiple beneficii importante pentru sănătate. Apa de mare conține sodiu, magneziu, calciu, potasiu şi pătrunde adânc în piele, ajutându-ne în mai multe feluri. Iată câteva motive pentru care o vacanţă la mare este foarte...

Beneficiile măceșelor

Publicat în 15 Iul 2017
Măceşele conţin un adevărat concentrat de multivitamine, aproape că nu există niciun alt fruct cu atât de multe vitamine, combinate într-un produs natural. Măceșele sunt fructe excepționale cu un conținut foarte ridicat de vitamina C, vitamina...

Semne de deshidratare ale organismului

Publicat în 14 Iul 2017
Termenul „deshidratare“ sună foarte serios, iar aceasta este foarte frecventă, mult mai mult decât cred majoritatea oamenilor. 75% dintre americani sunt deshidrataţi cronic și nici măcar nu ştiu acest lucru. Chiar și deshidratare ușoară poate...
cafea

Băutura care scade riscul de deces cu până la 18%

Publicat în 13 Iul 2017
Cel mai recent studiu a arătat că trei ceşti de cafea pe zi reduc riscul de deces provocat din orice cauză, datorită antioxidanților pe care le conţine. Cercetătorii de la Imperial College din Londra în colaborare cu Agenția Internațională...

5 paşi pentru a ne echilibra viaţa

Publicat în 12 Iul 2017
Lumea începe să se schimbe, iar timpul nu mai înseamnă bani, ci echilibrul nostru atât pe plan interior, cât şi pe plan exterior, a devenit prioritar. În fapt, în noua configuraţie socială, viitorul este câştigat nu de cei care au mai mulţi...

De ce se nasc unii cu paharul vieții pe jumătate plin?

Publicat în 10 Iul 2017
Cercetătorii au descoperit că nivelurile moleculei neuropeptidă Y (NPY) din organism sunt direct responsabile dacă paharul vieții este pe jumătate plin sau pe jumătate gol. Persoanele cu un nivel scăzut de NPY sunt mai negative, au dificultăţi...
ananas

Trei beneficii ale consumului de ananas

Publicat în 09 Iul 2017
Un fruct de ananas conține aproape 100% din doza zilnică necesară de vitamina C, un important antioxidant, care participă activ la procesele de formare și diviziune a celulelor din organism. Țesuturile întregului corpul se regenerează mult mai...

Lucruri inedite despre papaya

Publicat în 08 Iul 2017
Papaya este un copac tropical, care creşte în Africa, Asia și America de Sud. Acesta este cunoscut şi ca mamao, pepene de copac. Papaya este fructul arborelui numit „Carica Papaya”. Există două soiuri – mexican și hawaiian....

Efectele negative ale soarelui

Publicat în 07 Iul 2017
Vara ascunde riscuri care ar putea face vacanța foarte inconfortabilă. În această perioadă, o parte mult mai mare a pielii noastre se află în contact direct cu toți factorii de mediu, inclusiv cu lumina soarelui. De aici apar cele mai mari...

Când e bine să bem cafea?

Publicat în 06 Iul 2017
Cei mai mulți oameni încep ziua cu o ceașcă de cafea, însă din păcate, acesta nu este cel mai bun moment. Pentru a spori eficiența cafelei, cel mai indicat moment pentru a o savura este între orele 10:00-12:00. Efectul revigorant al cafelei...

Cum alegem ochelarii de soare?

Publicat în 05 Iul 2017
Ochelarii de soare a căror lentilă este de culoare bronz și maro-roşcat filtrează cel mai bine lumina solară, protejând retina, a declarat oftalmologul bulgar Andrei Andreev, într-un interviu privind protecţia ochilor pe în timpul sezonului...

Leacuri băbești pentru arsuri solare

Publicat în 04 Iul 2017
Durerile provocate de arsurile solare pot fi ameliorate cu unele leacuri din bătrâni, care se găsesc în fiecare bucătărie. Maioneza poate trata pielea uscată şi arsă. Amestecul va hrăni și va hidrata epiderma afectată. Oţetul poate atenua...

Cafeaua luptă împotriva kilogramelor în plus

Publicat în 01 Iul 2017
Cafeaua poate fi o „armă” importantă în lupta împotriva obezității, deoarece cafeina ajută la arderea caloriilor, crescând eliberarea hormonului oxitocină. Acest hormon reglează apetitul şi metabolismul și facilitează lupta cu...

Iasomia calmează!

Publicat în 30 Iun 2017
Potrivit unui nou studiu, mirosul de iasomie este la fel de benefic pentru nervozitate precum celebrul Valium, însă fără efecte secundare. Testele de laborator efectuate de chimişti de la Universitatea din Bochum, Germania, au arătat că arom...

Sfaturi şi recomandări pe timp de caniculă

Publicat în 29 Iun 2017
Meteorologii ne avertizează că vom avea curând temperaturi de 40 de grade Celsius. Cardiologii le recomandă persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare și copiilor să evite plimbările între orele 11:00 și 16:00, să nu consume alimente grase ş...

Idei pentru micul dejun al copiilor

Publicat în 28 Iun 2017
Un mic dejun echilibrat include produse lactate și cereale, fructe, ouă. Copiii care servesc micul dejun în mod regulat învaţă şi reţin mai uşor informaţiile noi, care, la rândul lor, duc la o performanță mai bună în școală. Ei au, de asemenea,...
vara canicula

Alimente care trebuie evitate pe timp de caniculă

Publicat în 27 Iun 2017
Pe timp de caniculă, este dificil să alegem alimentele pe care să le consumăm. După ce trece bucuria inițială provocată de sosirea verii, trebuie să ne confruntăm şi cu neplăcerile sezonului cald, cum ar fi căldura şi transpiraţia excesivă,...
cum revii din obezitate

Nu trebuie să fii obez, pentru a prezenta risc de deces

Publicat în 26 Iun 2017
Afecţiunile legate de obezitate îi pot afecta şi pe cei care nu sunt consideraţi supraponderali, relevă un studiu global Un studiu efectuat la nivel mondial relevă că nu trebuie să fii obez, pentru a prezenta un risc de deces din cauza uno...

Curiozităţi despre şofran

Publicat în 25 Iun 2017
Şofranul este cel mai scump condiment din lume, pe care unii bucătari îl califică drept cel mai apreciat din industria culinară. Această mirodenie este extrasă din stigmatele roşii ale florilor de şofran de culoare violet intens. Prețul său...

Cum evităm virușii de vară?

Publicat în 24 Iun 2017
Virusologul bulgar Anghel Gălăbov, de la Institutul de microbiologie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe, a precizat că cea mai eficientă modalitate de prevenire a virusurilor şi infecţiilor pe timpul verii este spălarea corectă a mâinilor,...
bere belgiana2

Câteva lucruri interesante despre bere

Publicat în 23 Iun 2017
Vara îşi intră treptat în drepturi. Când temperaturile trec de 30 de grade Celsius şi căldura devine apăsătoare, multe persoane doresc să se răcorească la umbră, savurând o bere rece. Iată câteva lucruri interesante despre una dintre cele mai...
fructe exotice

Cheia unei forme maxime pe timpul verii

Publicat în 22 Iun 2017
Alimentele suculente şi uşoare sunt cheia unei condiţii bune a organismului pe timpul verii. Potrivit nutriţioniştilor, pe timp de caniculă este recomandată evitarea prăjelilor şi grăsimilor, înlocuite cu cinci mese pe zi, însă în cantităţi...
cartofi prajiti

Prea mulţi cartofi prăjiţi reduc speranța de viață a oamenilor

Publicat în 21 Iun 2017
Consumul de prea mulţi cartofi prăjiţi reduce speranța de viață a oamenilor, afirmă un nou studiu american. Acest lucru se datorează compoziției foarte grase a cartofilor, dar şi stilului de viață al celor care consumă mari cantităţi de cartofi...
zahar brun

De ce nu expiră termenul de garanție al zahărului

Publicat în 20 Iun 2017
Zahărul are termen de garanţie nelimitat. Atunci când bacteriile sau ciupercile „atacă” un produs alimentar, au nevoie de oxigen, dar mai ales de apă pentru a trăi și a se multiplica. Pentru aceasta, ele utilizează așa-numita apă...
frigider alimente

Reguli simple de păstrare a alimentelor în frigider

Publicat în 19 Iun 2017
Păstrarea prospeţimii alimentelor pentru mai mult timp şi reducerea cazurilor de toxiinfecţie alimentară depind foarte mult de modul în care aşezăm mâncarea în frigider. Mai ţinem minte şi că temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade...
saparanghel gatit

Efectele uimitoare ale sparanghelului pentru sănătate

Publicat în 19 Iun 2017
Are gust fantastic şi efecte uimitoare pentru sănătate. Aşa poate fi descris pe scurt sparanghelul – o plantă mai puţin consumată la noi în ţară, dar adorată de cunoscători. Însuşi regele Ludovic al XIV-lea a dispus construirea de solarii...

Cum trebuie să ne spălăm pe mâini?

Publicat în 18 Iun 2017
Temperatura apei şi tipul de săpun utilizat nu au nicio importanţă atunci când ne spălăm pe mâini. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Rutgers din SUA au constatat că majoritatea oamenilor nu îşi spală mâinile în mod corespunzător...

Secretul sănătăţii inimii se ascunde în căsătorie

Publicat în 17 Iun 2017
Secretul sănătății inimii se ascunde în căsătorie, indică rezultatele unui studiu efectuat în Marea Briatanie. Într-unul dintre cele mai ample studii de acest gen, experții de la Universitatea Aston din Birmingham au analizat rata d...
somn bebe

Somnul şi tainele sale nebănuite

Publicat în 16 Iun 2017
O treime din viață o petrecem dormind. De ce dormim? Până în prezent, nimeni nu poate răspunde pe deplin la această întrebare, însă somnul are beneficiile sale clare. Somnul bun ne face mai productivi, ne îmbunătățește memoria, ne ajută s...
alimente sanatate viata2

Cei patru factori esențiali pentru creşterea speranţei de viaţă

Publicat în 15 Iun 2017
Oamenii de ştiinţă suedezi au identificat patru factori principali asociați direct cu creşterea speranței de viață. Experții cred că pentru a avea un stil de viață sănătos, care ne permite să trăim mai mult, este necesară renunțarea la fumat,...

Șase secrete indiene pentru creșterea rapidă a părului

Publicat în 14 Iun 2017
Probabil că v-ați întrebat de mai multe ori cum reușesc indiencele să aibă un păr atât de bogat și strălucitor. Specialista în hairstyle și frumusețe, Sushmita Guru, care are un videoblog foarte popular în India, ne prezintă șase secrete pentru...
mango

Mango, superalimentul care ne scapă de obezitate

Publicat în 13 Iun 2017
Experții susţin că fructele de mango reprezintă un superaliment care poate ajuta la prevenirea obezităţii şi a diabetului, conform unui studiu desfăşurat în SUA. Cercetătorii de la Universitatea din Oklahoma au constatat că acest fruct are...
par din legume

Topul alimentelor necesare pentru sănătatea părului

Publicat în 11 Iun 2017
Părul cărunt a devenit o mare problemă pentru milioanele de femei din întreaga lume. Medicul dermatolog și profesor Sara Ellison de la Universitatea Victoria, British Columbia, Canada, susține că starea de sănătate a părului nostru depinde în...

Cele mai utilizate condimente din lume

Publicat în 10 Iun 2017
Mâncarea nu ar fi cu nimic specială fără condimente, iar fiecare colţ al lumii are preferințele sale. Acestea sunt combinații unice specifice pentru diverse bucătării care conferă individualitate și gust aparte. Fiecare țară are diferite ierburi...
ciocolata staniol

Două alimente care pot declanşa depresia

Publicat în 09 Iun 2017
Persoanele care consumă în exces carne şi ciocolată suferă cel mai des depresie, la această concluzie au ajuns cercetătorii spanioli. Multe persoane sunt expuse la depresie, în funcţie de anotimp. Cu toate acestea, nu doar vremea de afară poate...
cafea

12 moduri inedite de preparare a cafelei

Publicat în 08 Iun 2017
Imaginați-vă aroma unică de cafea proaspăt preparată – cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie această băutură minunată. În fiecare dimineață, milioane de oameni din întreaga lume îsi încep activitatea cu o ceașcă de cafe...
alcool stegulete

Consumul de alcool depinde de țara în care locuiești

Publicat în 07 Iun 2017
Lituanienii sunt cei mai mari consumatori de alcool din lume, cu echivalentul a 18,2 litri de alcool pur pe cap de locuitor, în timp ce Republica Moldova se situează pe poziția a treia. Cel puțin asta arată datele unui raport făcut public de...
vita de vie sticla vin

Strugurii ”tratați”cu muzica lui Mozart

Publicat în 03 Iun 2017
Un viticultor din Cueno, din regiunea Piemont, testează o nouă modalitate de a obţine o cultură record de struguri şi pentru a proteja mult mai bine viţa de vie împotriva dăunătorilor, difuzând muzică din operele lui Wolfgang Amadeus Mozart....
balon obezitate

Balonul care tratează obezitatea

Publicat în 02 Iun 2017
Obalon Balloon este un dispozitiv care poate fi înghiţit de către cei care doresc să slăbească. Balonul este umflat de medic după ce ajunge în stomacul pacientului. La mărime maximă, Obalon are dimensiunea unei portocale. În final, pacienţii...
alimente sanatoase

Alimente care pot înlocui cu succes medicamentele

Publicat în 01 Iun 2017
Aceste alimente sunt aproape la fel de eficiente ca şi medicamentele vândute în farmacii, însă fără efecte secundare nocive. Pentru a obține un beneficiu maxim din aceste produse, trebuie să cunoaştem proprietățile lor de vindecare, ceea ce ne...
sticla de sampanie

Cel mai indicat mod de a păstra șampania

Publicat în 31 Mai 2017
Şampania se ţine în frigider pentru o perioadă limitată Specialista în vinuri Marie-Christine Osselin ne recomandă să nu ţinem șampania mult timp în frigider, deoarece gustul băuturii poate fi afectat. Sticla nu trebuie depozitată mai mult de...
oua in frigider2

Cum trebuie păstrate ouăle în frigider

Publicat în 30 Mai 2017
Experţi din Marea Britanie susţin că cel mai nepotrivit loc pentru a depozita ouăle este compartimentul de pe uşa frigiderului. Potrivit acestora, este mult mai indicat ca ouăle să fie ţinute în cofragul lor special, pe unul dintre rafturile...
Vin_rosu

Un mit spulberat: vinul roşu nu este benefic inimii

Publicat în 29 Mai 2017
Studii anterioare sugerau că amatorii de alcool moderat sufereau mai puţin de boli de inimă în comparaţie cu abstinenții. Însă un nou studiu, care a cuprins 45 de cercetări medicale majore, a dovedit că un pahar de vin roșu pe zi nu aduce...

Ciocolata reduce riscul bolilor cardiovasculare

Publicat în 28 Mai 2017
O echipă internaţională de oameni de ştiinţă din Danemarca, Statele Unite și Canada a constatat că un consum moderat de ciocolată reduce riscul de boli cardiovasculare grave, cum ar fi aritmia (bătăi rapide ale inimii), informează revis...
mere morcovi ghimbir

Cele mai importante trei alimente pentru sănătatea noastră

Publicat în 27 Mai 2017
Cercetătorii americani au stabilit care sunt cele trei alimente, cele mai importante pentru sănătatea noastră, care trebuie să fie incluse neapărat în alimentația zilnică, pentru a ameliora starea de sănătate. În opinia cercetătorilor din...
branza cu mucegai

Brânza mucegăită și mazărea țin bolile departe de noi

Publicat în 26 Mai 2017
Brânza mucegăită și mazărea ne apără în special de cancerul hepatic, susțin cercetătorii. Potrivit oamenilor de știință, cele două alimente conțin spermidină. Spermidina ar putea fi marea descoperire din ultimii ani în domeniul tratamentelo...
arome

Scorţişoara sporește vitalitatea și prelungește viața

Publicat în 25 Mai 2017
Cercetătorii americani au stabilit că scorțișoara are multiple beneficii pentru sănătate, fiind remediul perfect care poate face minuni pentru a avea un aspect tânăr al pielii. Scorțișoara este un condiment care nu doar că ne ajută să slăbim,...
alimente frigider

Alimente care nu trebuie păstrate în frigider

Publicat în 24 Mai 2017
În prezent, ne este greu să ne imaginăm viaţa fără frigider şi suntem tentaţi să depozităm la rece produse care nu au nevoie de temperaturi joase sau de îngheţ. Pâinea nu trebuie păstrată niciodată în frigider, deoarece se usucă mult mai repede...
portia de alcool

Cum afectează alcoolul personalitatea oamenilor

Publicat în 23 Mai 2017
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri au arătat că alcoolul nu afectează personalitatea și nu poate scuza un comportament inadecvat atunci când se bea prea mult. Deși mulți tind să creadă că persoana respectivă este destul de...
trăiască berea

Berea hidratează după efort fizic și reduce febra musculară

Publicat în 22 Mai 2017
Berea și ingredientele sale naturale sunt utile pentru un stil de viață echilibrat și refac excelent corpul după efort fizic. Nu numai că nu îngraşă, ci reprezintă o sursă bogată de fibre solubile, importante pentru digestie și pentru reducerea...
suc de morcovi

Sucul de morcovi, tratament universal pentru gastrită

Publicat în 21 Mai 2017
Gastrita este o boală a stomacului care afectează tot mai mulți oameni şi cel mai des, această afecţiune este cauzată de stres. Înainte de a recurge la pastile pentru tratarea stomacului, ar trebui să apelăm la anumite produse alimentare care...
papadii

Cinci plante medicinale cu efect puternic împotriva cancerului

Publicat în 20 Mai 2017
Plantele medicinale conţin multe substanţe benefice, care pot preveni diferite boli. Studiile au arătat că unele plante sunt deosebit de puternice împotriva anumitor tipuri de cancer, datorită substanțelor sale active, antioxidanților și...
apa sport silueta

Silueta ideală, fără apă minerală!

Publicat în 19 Mai 2017
Apa minerală nu este inofensivă pentru siluetă şi favorizează creşterea în greutate, deoarece dioxidul de carbon conținut de bule stimulează apetitul. Multe persoane au crezut că este foarte sănătos un bol de salată consumat alături de un pahar...
rosii

Roşiile pot încetini dezvoltarea cancerului de stomac

Publicat în 18 Mai 2017
Roşiile ar putea încetini dezvoltarea cancerului de stomac, însă ar trebui să fie consumate întregi, susţin oamenii de știință italieni. Descoperirea va oferi posibilitatea realizării unor cercetări cu privire la modalitatea de prevenire a...

Consumați kiwi pentru un somn liniștit!

Publicat în 16 Mai 2017
Fructele de kiwi ajută la un somn mai bun Două fructe de kiwi consumate cu circa o oră înainte de a merge la culcare acţionează asupra organismului ca un somnifer. Fructul exotic accelerează senzaţia de somn, iar oamenii de știință încă nu a...
masa insecte

Pentru a salva planeta, oamenii ar trebui să mănânce insecte

Publicat în 15 Mai 2017
În opinia cercetătorilor britanici, reducerea populaţiei de insecte de pe Terra ar putea scădea semnificativ efectul de seră care provoacă creşterea temperaturilor la nivelul întregii planete. Oamenii de ştiinţă britanici mai susţin că gândaci...
cartofi

Vrei să slăbești? Consumă cartofi!

Publicat în 14 Mai 2017
Cercetătorii din Statele Unite au demontat mitul potrivit căruia cartoful ar fi nesănătos. În opinia lor, această legumă poate fi extrem de benefică în timpul curelor de slăbit. Cercetătorii au efectuat un experiment cu trei grupe de voluntari....

Berea este mai eficientă decât paracetamolul?

Publicat în 13 Mai 2017
Consumul a două halbe de bere ar fi un „medicament” mai eficient pentru atenuarea durerii decât paracetamolul, susţine un studiu realizat de cercetătorii londonezi de la Universitatea Greenwich, publicat în „The Journal of...

Beneficiile consumului de avocado

Publicat în 12 Mai 2017
Consumul de avocado ajută la combaterea sindromului metabolic, precum şi la reducerea riscului unor afecţiuni, inclusiv bolile cardiovasculare şi diabetul de tip 2, nivelul crescut de colesterol şi obezitate. Cercetătorii au făcut o analiză a...

Tequila benefică pentru oase?

Publicat în 11 Mai 2017
Oamenii de ştiinţă mexicani susţin că tequila poate fi benefică pentru oase și previne osteoporoza, dacă este consumată în cantități rezonabile. Studiul a fost realizat de echipa prof. dr. Mercedes Rodriguez de la Centrul de cercetare pentru...
baie cu sare amara

Beneficiile băilor cu sare amară

Publicat în 10 Mai 2017
Sarea amară, cunoscută sub denumirea chimică de sulfat de magneziu, este extrem de utilă, având un puternic efect benefic asupra organismului. Potrivit Academiei Naționale de Științe a SUA, băile cu sare amară ajută la prevenirea osteoporozei,...
cafea cu sare

Cum putem obține cea mai bună cafea

Publicat în 09 Mai 2017
Un praf de sare adăugat în cafea îi îmbunătățește gustul şi îi potenţează aroma. Astfel este estompat gustul amărui al cafelei, dacă este prea puternic. Aceste recomandări aparţin site-ului VinePair, dedicat artei consumului de cafea, car...
meditatie relaxare

Zece minute de meditaţie pe zi fac minuni

Publicat în 08 Mai 2017
Cercetători americani şi canadieni au constatat că 10 minute de meditație în fiecare zi sunt suficiente unei persoane pentru a reduce nivelul de anxietate și pentru a crește concentrarea asupra sarcinilor curente. Experții au ajuns la aceste...
capsuni beneficii

Căpșunile protejează împotriva cancerului de sân agresiv

Publicat în 07 Mai 2017
Căpșunile protejează împotriva cancerului de sân agresiv, indică rezultatele unui studiu efectuat pe şoareci de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Politehnică Marche din Italia. Efectul benefic al căpșunilor a fost evident după cinc...

Trăieşti în prezent sau în viitor?

Publicat în 06 Mai 2017
Statistic vorbind, generaţiile anterioare experimentau mai des starea de fericire decât generaţia actuală, asta deoarece părinţii sau bunicii noştri obişnuiau să-şi concentreze toată atenţia pe momentul prezent, rareori proiectându-şi viaţa în...
alimente cu nitrati

Tot ce trebuie să știm despre alimentele care conțin nitrați

Publicat în 05 Mai 2017
Ridichea, morcovul, dovleceii pot prezenta pericol pentru sănătate din cauza nivelul ridicat de nitrați pe care îl pot conţine. Specialiștii Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău au preluat mai multe probe pentru verificări şi au...
inghetata la cornet

Înghețata dăunează grav inimii și circulației sângelui

Publicat în 04 Mai 2017
Consumul de înghețată poate duce la apariția afecțiunilor cardiovasculare, susțin cercetătorii americani, care au efectuat mai multe studii pe această temă. Consumul exagerat al acestui desert are efecte devastatoare asupra circulației sângelui....
cafea bauta inainte de culcare

Cofeina opreşte căderea părului

Publicat în 03 Mai 2017
Dimineţile multor persoane încep cu o ceaşcă de cafea. În afară de faptul că ne trezeşte şi ne pregăteşte pentru o zi de muncă, această băutură aromată are multe alte plusuri. Cafeaua s-a dovedit a fi un agent activ împotriva căderii părului. O...

Ginul accelerează metabolismul, dacă este băut corect

Publicat în 01 Mai 2017
Oamenii de ştiinţă din Letonia au descoperit că ginul accelerează metabolismul şi determină organismul să ardă mai multe calorii, timp de o oră după ce a fost băut cocktail-ul respectiv. Efectul se datorează probabil fructelor de ienupăr, bogate...

Berea și arahidele, benefice pentru sportivi

Publicat în 30 Apr 2017
Sportivii ar trebui să consume bere și arahide, susţine cercetătorii. Consumul de bere și arahide ajută la refacerea după antrenamentele solicitante, susțin cercetătorii de la Universitatea Saint Andrews din Regatul Unit al Marii Britanii şi...
dinti_albi

Secretele dinților albi

Publicat în 29 Apr 2017
Dinţii albi sunt o parte foarte importantă a aspectului fizic. Unul dintre secretele dinților albi, mai puţin cunoscut, este că nu se recomandă spălarea lor prea des. Spălarea pe dinți imediat după fiecare masă va afecta smalțul, deoarece acesta...

Care este poziția ideală de dormit?

Publicat în 28 Apr 2017
Somnul este benefic pentru sănătate, mulţi însă nu ştiu că poziţia în care se doarme contează. Experţii au analizat poziţiile de somn şi au dezvăluit avantajele şi dezavantajele fiecăreia. Ei au constatat în urma unor studii că dormitul pe...

Optimismul este o eroare a creierului

Publicat în 27 Apr 2017
Optimismul permanent este o caracteristică umană cu adevărat unică – tindem să credem că lucrurile sunt mai bune decât sunt în realitate şi că efectele negative nu vor exista. Ar fi logic ca oamenii să-şi modifice aceste aşteptări, atunci...

Frica ne împiedică să iubim

Publicat în 25 Apr 2017
Mulţi dintre noi considerăm că ura este opusul iubirii, însă în realitate blocajul apare atunci când ne e frică să iubim şi să ne deschidem faţă de cei din jur. Din cauza fricii, unii oameni aleg satisfacţiile rapide, de moment, care nu necesită...

Sarea reduce setea

Publicat în 24 Apr 2017
Alimentele sărate ne provoacă sete, însă rezultatele unei misiuni simulate pe Marte au arătat că, pe termen lung, o cantitate mare de sare absorbită reduce consumul de apă băută. Rezultatul ilogic este foarte important pentru planificarea...
insomnie

Insomnia, asociată cu un risc crescut de atac de cord

Publicat în 23 Apr 2017
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Shenyang, China, au ajuns la concluzia că insomnia este asociată cu un risc crescut de atac de cord și de accident vascular cerebral. Autorii cercetării au analizat 15 studii, cu participarea a...

Beneficiile sucului de sfeclă

Publicat în 22 Apr 2017
Sucul de sfeclă este benefic pentru detoxifierea ficatului, dar și pentru a alimenta sângele cu substanțe nutritive și pentru a forma hemoglobina. Această băutură este un tonic perfect pentru creier, îmbunătățește circulația sangvină în corp la...

Cașcavalul tare poate salva dinții de carii?

Publicat în 21 Apr 2017
Cașcavalul tare ne poate salva de cariile dentare, au anunțat recent cercetătorii din India, care au efectuat un studiu pe această temă. După cum au stabilit oamenii de știință indieni, cașcavalul tare este produsul care menține un echilibru a...

Siropul de arţar sporeşte efectul terapeutic al antibioticelor

Publicat în 19 Apr 2017
Nu este pentru prima dată când metodele terapeutice ale siropului de arţar îşi dovedeşte eficacitatea. Iată că acum, oamenii de ştiinţă dovedesc capacitățile siropului de arţar de a spori efectele terapeutice ale antibioticelor. Se pare că...

Alergia la gluten, declanşată de un virus?

Publicat în 18 Apr 2017
Un virus inofensiv, în general, poate declanșa o alergie de durată la gluten şi poate provoca boala celiacă, o boală autoimună care afectează intestinul subțire, potrivit unui studiu publicat în revista americană „Science”. Această...
o cafea de calitate

Beneficiile consumului de cafea

Publicat în 17 Apr 2017
Cafeaua nu este un produs alimentar, deoarece conține foarte puține proteine, grăsimi și carbohidrați, dar, cu toate acestea, în afară de cafeină, această băutură mai conţine 30 de ingrediente active, printre care potasiu, magneziu, calciu,...

Muzica stimulează activitatea inimii

Publicat în 16 Apr 2017
Persoanele care ascultă muzică îşi măresc în mod semnificativ ritmul cardiac, dar un tempo lent reduce acest efect, susţine un studiu realizat de Institutul de Cercetare şi Muzicologie de la Universitatea din Gent (IPEM). Pentru a afla mai multe...

Periuţele de dinţi şi sănătatea

Publicat în 15 Apr 2017
Periuţele noastre de dinţi nu sunt atât de curate pe cât am putea crede. Există posibilitatea ca acestea să conţină urme de materii fecale, mai ales în cazul în care împărţim aceeaşi baie cu o altă persoană. Infestarea periuţelor poate avea...
singurătate

Vă simțiți singuri de Sărbători?

Publicat în 14 Apr 2017
Deşi din ce în ce mai mai multe persoane consideră căsătoria drept o “hârtie”, nenumărate studii au arătat că beneficiile fizice şi psihice ale unei relaţii de durată sunt enorme, iar singurătatea, mai ales de Sărbători, conduce la o stare...

Corpul ne trimite mereu semnale. Le ascultăm?

Publicat în 13 Apr 2017
Corpul nostru ne transmite zilnic semnale atunci când buna funcţionare a organismului nostru este în pericol, însă puţini dintre noi le dăm atenţie şi credem că sunt dureri normale. În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, fiecare semnal...

Beneficiile roșiilor asupra pielii

Publicat în 12 Apr 2017
Roşiile sunt legume cu beneficii incredibile asupra organismului. Ele conţin licopen, un antioxidant puternic, care îmbunătăţeşte starea generală de sănătate. Consumul de roşii are efecte benefice asupra vederii, reduce tensiunea arterială,...
Alzheimer

Un nou test pentru a prezice vârsta apariţiei maladiei Alzheimer

Publicat în 11 Apr 2017
O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a dezvoltat un test genetic care permite calcularea vârstei probabile la care o persoană poate suferi de boala Alzheimer. Acest test se bazează pe analiza mutațiilor din 26 de gene, găsite la peste...
alergiile de primavara

Alimente care ajută la prevenirea alergiilor

Publicat în 10 Apr 2017
În prezent, medicina tratează multe alergii – la praf, alimente, băuturi, animale și alte substanțe din mediul înconjurător. De obicei, alergiile sunt de scurtă durată şi trec repede. Simptomele neplăcute pot fi tratate prin diferite...
dans japonez la terenuri (5)

Cinci moduri plăcute de a arde 500 de calorii

Publicat în 09 Apr 2017
Odată cu încălzirea vremii, începem să ne gândim la vară şi ne întrebăm dacă vom fi în cea mai bună formă pentru a merge la mare. Fiecare calorie contează şi fie putem merge la sală, fie putem găsi alte modalităţi plăcute de a arde 500 de...

Lipsa luminii naturale favorizează apariția kilogramelor în plus

Publicat în 08 Apr 2017
Majoritatea persoanelor petrec o mare parte din timpul lor pe întuneric, cu storurile trase sau în semiîntuneric, ceea ce este extrem de periculos pentru siluetă. Potivit declarațiilor oamenilor de știință, persoanele care dimineața preferă să...

Prânzul la restaurant crește riscul de a mânca nesănătos

Publicat în 07 Apr 2017
Cercetătorii americani de la Universitatea Pittsburgh, oraș în Pennsylvania, Statele Unite, susțin că singura metodă eficientă de a slăbi este o alimentație corectă și renunțarea la semipreparate și la mâncarea preparată în restaurante...

Frica de eşec, ascunsă adânc în ADN-ul nostru

Publicat în 06 Apr 2017
Una dintre cele mai obișnuite temeri ale oamenilor este frica de eșec, fiind parte integrantă chiar din structura ADN-ului nostru, deoarece își are originile în frica colectivă de a eșua în supraviețuirea ca specie, este de părere psihologul...

Cum obținem doza zilnică de vitamina D

Publicat în 05 Apr 2017
Cercetătorii de la Universitatea din Valencia au analizat cât timp este necesar să ne expunem la lumina soarelui, pentru a obține doza zilnică necesară de vitamina D. Persoanele cu tipul de piele mediu nu ar trebui să se expună la lumina directă...

Fructele și legumele cu cel mai mare conținut de pesticide

Publicat în 04 Apr 2017
Un grup de lucru pentru probleme de mediu din cadrul Departamentului Agriculturii din SUA a analizat 48 de fructe și legume cultivate prin practici obișnuite și a constatat că spanacul şi căpşunile conțin cele mai multe pesticide, iar porumbu...
usturoi sac

Usturoiul nu trebuie să ne lipsească din casă!

Publicat în 03 Apr 2017
Consumul zilnic de usturoi contribuie la întărirea imunităţii și ne ajută să menținem inima sănătoasă, au anunțat cercetătorii americani, în urma unui studiu destul de îndelungat. În timpul studiului, cercetătorii au extras din usturoi substanța...
ciuperci1

Ciupercile ajută în lupta cu kilogramele în plus

Publicat în 02 Apr 2017
Ciupercile sunt bogate într-o varietate de substanțe nutritive și au puţine calorii. În afară de faptul că sunt gustoase și sănătoase, ele pot ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus. Aceste legume conţin proteine şi fibre, i...

Fumătorii ar trebui să consume mai multe fructe și legume

Publicat în 01 Apr 2017
Fumătorii ar trebui să consume mult mai multe fructe și legume decât cei care nu agreează nicotina pentru a reduce riscul de apariţie a Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice, BPOC, care este o boală de plămâni ce cauzează anual moartea a 3...

Bucuria nu o trăim doar în copilărie!

Publicat în 31 Mar 2017
Bucuria nu scade odată cu înaintarea în vârstă, ci este o valoare pe care o pierdem, deoarece alegem să „locuim” mai mult în capul nostru. De cealaltă parte, copiii sunt mai fericiţi decât adulţii, deoarece aceştia “locuiesc” în inimă şi îşi...

Hobby-uri care combat stresul

Publicat în 30 Mar 2017
Oamenii trăiesc permanent în stres constant, chiar dacă au un loc de muncă bun și un standard ridicat de viaţă. Nesiguranța, incertitudinea asupra viitorului și lupta pentru supraviețuire sunt factori pe care nimeni nu îi poate ignora. De aceea,...

Lucruri inedite despre avocado

Publicat în 29 Mar 2017
Avocado în salată, avocado la micul dejun, avocado ca aperitiv. În ultimii ani, fructele de avocado au devenit un supliment alimentar preferat de cei mai mulți oameni. Pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste fructe sunt extrem de utile pentru...
cafea

Ora ideală pentru a bea cafeaua

Publicat în 28 Mar 2017
Potrivit unui studiu realizat de neurologul Steven Miller de la Uniformed Services University of the Health Sciences, în Bethesda, ideal este să bei cafeaua între orele 9:30 şi 11:30 sau între 13:30 şi 17:00. Corpul nostru se trezeşte în mod...

Kiwi, o „bombă” de vitamine

Publicat în 27 Mar 2017
Kiwi este extrem de bogat în vitamina C şi alte vitamine şi minerale benefice, fiind de numit „fructul sănătăţii„. Unii îl numesc „vitamina bombă” și motivul constă în conținutul diferitelor substanțe valoroase din aceste...

Cum scăpăm de stres cu ajutorul legumelor

Publicat în 26 Mar 2017
Riscul de stres scade cu 12% la persoanele care consumă trei sau patru porții pe zi, comparativ cu cei care mănâncă doar o porție sau mai puțin, susțin cercetătorii australieni. La persoanele care mănâncă cinci până la șapte porții pe zi,...

Cum rezistăm tentației de a mânca ciocolată?

Publicat în 25 Mar 2017
Cercetătorii de la Flinders University din Australia recomandă pasionaţilor de ciocolată ca în cazul în care doresc să reziste tentaţiei, să îşi imagineze o pădure. Trucul funcționează impecabil. Pofta de ciocolată își are rădăcinile în primu...

Cum ne afectează “fixiştii” viaţa?

Publicat în 24 Mar 2017
Este cunoscut faptul că persoana cea mai flexibilă controlează întreg sistemul. În fapt, flexibilitatea este valoarea pe care omul a împrumutat-o de la natură, şi care ne-a ajutat în decursul istoriei să evoluăm. Atunci când am fost rigizi şi...

Cele mai scumpe delicatese din lume

Publicat în 23 Mar 2017
Mulți oameni din întreaga lume sunt dispuși să plătească sume uriaşe pentru a-şi satisface capriciile. Cu toate acestea, în cazul în care aceste capricii sunt legate de mâncare, apare întrebarea dacă merită și cine comandă feluri sofisticate...

Efectele pozitive ale consumului de conopidă

Publicat în 22 Mar 2017
În Statele Unite ale Americii, conopida este în prezent menţionată pe aceeaşi poziţie cu sparanghelul, varza de Bruxelles şi broccoli. Potrivit cotidianului „The New York Times”, conopida este apreciată şi populară în multe oraşe din...

Problemele din dormitorul românilor

Publicat în 21 Mar 2017
Activitatea sexuală este un factor esenţial în relaţia de cuplu, iar în cadrul cuplurilor căsătorite, unde intervine adeseori monotonia, este cu atât mai importantă cu cât are puterea de a ţine vie iubirea şi aduce echilibrul în căsnicie. Dacă...

Un nou studiu transformă radical ideea despre sare

Publicat în 20 Mar 2017
Potrivit prof. dr. Salim Yusuf, fostul preşedinte al Federaţiei Mondiale a Inimii, cantitatea zilnică recomandată de sare este foarte scăzută și, astfel, crește riscul de infarct miocardic. Recomandarea prof. Yusuf de a crește cantitatea zilnică...

Ce alimente preferă reprezentantele sexului frumos?

Publicat în 19 Mar 2017
Nu este niciun secret faptul că reprezentantele sexului frumos au o slăbiciune pentru ciocolată și dulciuri. Există, însă, multe alte alimente preferate de doamne şi domnişoare. Pastele – Italia, paste, vin, atmosferă romantică, este tot...

Sute de mii de decese anual, din cauza pesticidelor

Publicat în 18 Mar 2017
Statele lumii trebuie să intensifice controlul asupra utilizării pesticidelor, care otrăvesc populaţia şi provoacă anual 200.000 de decese, au avertizat experţii ONU. Într-un raport al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, raportorul special...

Şapte motive pentru a bea apă caldă în fiecare dimineață

Publicat în 17 Mar 2017
Obiceiurile alimentare, dar şi cantitatea și calitatea apei pe care o consumăm sunt cei mai importanți factori care ne influențează sănătatea. Apa caldă și cea fierbinte nu conțin metale grele și alți compuși dăunători care pot fi găsiţi în apa...

Proprietățile divine ale salviei

Publicat în 16 Mar 2017
Planta medicinală salvia (Salvia officinalis) este un mic arbust veşnic verde. Ea este cultivată ca plantă medicinală şi condiment. Salvia se mai numeşte şi Busuiocul lui Dumnezeu. Potrivit unei legende, când Maria și Iosif fugeau din soldații...

3 motive pentru care rămânem în “captivitate”

Publicat în 15 Mar 2017
Atunci când ne naștem suntem liberi: liberi să trăim, liberi să iubim, liberi să facem alegeri, liberi să ne bucurăm de viață. Creștem și începem să învățăm că “trebuie” să mulțumim pe cineva, să corespundem, să ne încadrăm, să ne conformăm...

Cercetătorii susțin că au descoperit tratamentul împotriva cancerului

Publicat în 14 Mar 2017
Medicamentul împotriva tuturor tipurilor de cancer ar putea apărea în trei sau patru ani. Oamenii de ştiinţă ruşi au finalizat studiile pre-clinice ale unui medicament care cred că va fi capabil să lupte împotriva tumorilor maligne, chiar și în...

Iaurtul tratează depresia

Publicat în 13 Mar 2017
Cercetătorii de la Universitatea din Virginia susţin că iaurtul, care conține bacterii Lactobacillus, are efecte benefice asupra organismului, contribuind la reducerea tensiunii arteriale, a stresului şi a depresiei. Potrivit oamenilor...

Proprietățile miraculoase ale ceaiului de mentă

Publicat în 12 Mar 2017
Fără îndoială că ceaiul de mentă este unul dintre cele mai consumate ceaiuri, proprietățile sale curative putând înlocui chiar şi unele medicamente. Ceaiul de mentă reduce temperatura şi provoacă transpirația corpului. Menta este cunoscută...
cacao

Ingredientul secret care sporește calitatea cafelei

Publicat în 12 Mar 2017
Oamenii de ştiinţă recomandă adăugarea de cacao în cafea. Potrivit afirmaţiilor lor, astfel cafeaua devine mult mai benefică organismului: îi va creşte tăria şi va calma nervii. Cercetătorii au efectuat un experiment, în timpul căruia au...

Practicarea saunei ne protejează împotriva demenței

Publicat în 11 Mar 2017
Frecventarea asiduă a saunei ar exercita un efect protector împotriva riscului de demenţă, susţine un studiu realizat de cercetători finlandezi de la University of Eastern Finland. În această ţară europeană, sauna joacă un rol major în stilul de...

Cum reacționează organismul la poluarea excesivă din marile orașe

Publicat în 10 Mar 2017
Un studiu efectuat recent de oamenii de știință americani a demonstrat că poluarea aerului (cauzată în cea mai mare parte de mașini) va începe în curând să afecteze şi simțul mirosului. Problemele de acest tip conduc de multe ori la depresie...

Parodontoza ar putea fi semnul precoce al unui diabet nedetectat

Publicat în 09 Mar 2017
În ultimii ani, au fost dezvoltate numeroase studii în care s-a constatat relaţia existentă între diabetul de tip 2 şi parodontoză, cunoscută şi sub denumirea de „boala gingiilor”. De fapt, parodontoza poate iniţia sau accelera...

Fructe și legume care îngrașă

Publicat în 08 Mar 2017
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit care sunt fructele şi legumele care favorizează acumularea kilogramelor în plus. Acestea au fost prezentate într-un studiu desfăşurat în SUA, de specialiștii de la Colegiul de Sănătate Publică de la...

De ce e bine să ”facem foamea” o zi în fiecare lună

Publicat în 07 Mar 2017
De ani de zile se desfăşoară cercetări în domeniul dietetic la nivel mondial. Oamenii de ştiinţă înfometează şoarecii de laborator și sunt uimiţi de rezultatele: cei mai în vârstă întineresc, se vindecă de boli cum ar fi cancerul şi demenţa, iar...

Recomandări de la nutriționiști în perioada postului

Publicat în 06 Mar 2017
Postul nu înseamnă doar cartofi, orez şi pâine Postul universal nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Trebuie să ținem seama de caracteristicile fiecărui individ care dorește să ţină post, a declarat dr. Mitko Rigov, nutriţionist la Centrul...

Beneficiile ceaiului verde în bolile măduvei osoase

Publicat în 05 Mar 2017
Există mai multe efecte pozitive ale consumului de ceai verde. El scade riscul de boli cardiovasculare, cancer şi ajută la reducerea greutății. Oamenii de ştiinţă americani şi colegii lor din Germania au constatat că, în plus, ceaiul verde este...

Golful, excelent pentru deconectare şi sănătate

Publicat în 04 Mar 2017
Tot mai mulţi medici le recomandă pacienţilor lor practicarea golfului. În funcţie de patologii, pot fi găsite diferite beneficii pentru sănătate, aşa cum se întâmplă în cazul multor bolnavi oncologici. Diverse ramuri ale medicinei obser...
fructe exotice

Studiu: Mierea şi sucul de fructe pot fi nocive pentru sănătate

Publicat în 03 Mar 2017
Mierea, sucul de fructe şi siropul de porumb pot fi nocive pentru sănătate, în cazul în care exagerăm şi consumăm în exces aceste alimente. Ele pot fi dăunătoare din cauza conţinutului mare de fructoză. Fructoza în cantităţi mari poate duce la...
dieta mediteraneana

S-a descoperit ingredientul magic al dietei mediteraneene

Publicat în 02 Mar 2017
Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvăluit secretul succesului dietei mediteraneene. Se pare că aceasta este atât de utilă, deoarece alimentele pe care le conţine sunt bogate în magneziu. Magneziul are efecte benefice asupra organismului, deoarece...

S-a descoperit prima genă care controlează obezitatea

Publicat în 01 Mar 2017
Cercetători australieni şi danezi au descoperit la un vierme o genă responsabilă de senzaţia de saţietate, care ar putea ajuta la lupta împotriva obezităţii. Această genă botezată ETS-5 controlează semnalele creierului către intestine ş...

Cinci boli grave combătute cu ajutorul cafelei

Publicat în 28 Feb 2017
Cafeaua poate proteja organismul de cinci boli, susţin cercetătorii de la Universitatea Harvard, după ce au studiat datele a 130.000 de persoane. În primul rând, cafeaua ajută organismul să lupte împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi...
la plaja

Mai mult soare, mai mulți oameni fericiți

Publicat în 27 Feb 2017
Soarele este unul dintre factorii direct legaţi de fericire. Cu cât este mai mult soare, cu atât oamenii sunt mai fericiți într-o țară, indiferent de regim sau de Produsul Intern Brut. Fără a ne surprinde prea mult, Suedia este unul dintre...

Legătura dintre artă și calitatea somnului

Publicat în 26 Feb 2017
Calitatea somnului la persoanele care manifestă o predispoziție aparte pentru creativitate este mult mai redusă, dar există şi excepţii, unele dintre aceste persoane dorm foarte mult, susţin cercetătorii de la Universitatea din Haifa, din...

Ce spune fiecare parte a capului despre sănătatea noastră?

Publicat în 25 Feb 2017
Capul este partea corpului care ne diferenţiază cel mai mult de restul oamenilor şi are legătură cu ceea ce “ştiu că sunt”, “vreau să fiu”, “aleg să cred despre viaţă”. Deoarece este unitatea noastră centrală, care coordonează toate celelalt...

Vinul roşu poate înlocui cu succes vizita la stomatolog

Publicat în 24 Feb 2017
Medicii italieni sunt convinși că vinul roșu este un substitut perfect al vizitelor la stomatolog. Studiile au arătat că această băutură contracarează cu succes efectele bacteriilor. Vinul roșu conține un compus activ care blochează acţiunea...

Cum ne protejăm de infecții cu ajutorul vitaminei D

Publicat în 23 Feb 2017
Cercetătorii britanici au descoperit că vitamina D poate reduce riscul îmbolnăvirii de gripă, guturai şi alte infecţii respiratorii. În urma unui studiu, publicat în revista British Medical Journal, au fost analizate informaţii prelevate de la...

Substanțe posibil cancerigene detectate în biscuiții pentru sugari

Publicat în 22 Feb 2017
Acrilamida, o substanţă cancerigenă a fost descoperită la un nivel superior recomandărilor europene în biscuţii penru bebeluşi ai firmei Nestlé comercializaţi în Franța şi la niveluri apropiate de acest prag în alte două produse, potrivi...

Câte ore este bine să lucrăm pe săptămână?

Publicat în 21 Feb 2017
Pentru a-şi proteja viaţa şi sănătatea, oamenii nu ar trebui să muncească mai mult de 39 de ore pe săptămână, anunţă cercetătorii australieni. Ei au realizat un studiu în urma căruia au stabilit numărul maxim de ore lucrătoare admis...

Studiu: Rolul cerealelor integrale în metabolism

Publicat în 20 Feb 2017
Cerealele integrale ajută la reducerea numărului de calorii absorbite şi la accelerarea metabolismului, susţine autorul unui studiu în acest sens, Carl Philip, de la Universitatea Tufts din Boston. Cerealele integrale conțin aproximativ de două...

Lista semințelor benefice pentru sănătate

Publicat în 19 Feb 2017
Experții în nutriție au întocmit o listă cu semințe de fructe benefice pentru sănătate, printre acestea numărându-se seminţele de pepene, de lămâie, de kiwi, de papaya sau de avocado. În ceea ce priveşte semințele de pepene, experţii susţin că...

Greutatea în exces influențează apariția tumorilor canceroase

Publicat în 18 Feb 2017
Cercetătorii belgieni susțin că greutatea în exces stă la baza apariției tumorilor canceroase. Un rol primordial în apariția tumorilor canceroase îl are grăsimea, care contribuie la formarea unor noi vase limfatice, prin care celulele maligne...

Superalimente pentru energie în sezonul rece

Publicat în 17 Feb 2017
Iarna oferă o varietate de alimente care nu sunt doar sănătoase, ci oferă mulţi nutrienți şi energie în zilele reci şi lipsite de căldura soarelui. Consumul regulat de legume crucifere, cum ar fi conopida, poate ajuta la reducerea riscului...

Sunt suplimentele cu soia recomandate în alimentație?

Publicat în 16 Feb 2017
Soia conţine izoflavone, substanţe comparabile cu nişte hormoni care pot afecta funcţionarea normală a sistemului hormonal. Ele se mai numesc şi fitoestrogeni (estrogeni vegetali) şi par să dăuneze acţiunii estrogenilor în corp, luându-le locul....

Ținuta corectă a corpului, ameliorează buna dispoziție

Publicat în 15 Feb 2017
Poziţia corectă a corpului, respectiv ţinuta corectă a spatelui, ameliorează buna dispoziţie şi starea de sănătate, susţin cercetătorii din Noua Zeelandă. Persoanele care suferă de depresie au nevoie să menţină în permanenţă o poziţie corectă a...

Ceaiul verde și visele frumoase

Publicat în 14 Feb 2017
Iubitorii de ceai verde nu se tem de tulburările de somn şi nici de coșmaruri, susțin cercetătorii japonezi. Ceaiul este una dintre băuturile preferate atât în sezonul rece, cât şi în sezonul cald în rândul unui număr considerabil de locuitori...

Persoanele impulsive, mai predispuse la obezitate

Publicat în 13 Feb 2017
Persoanele impulsive sunt mult mai expuse la îngrășare, comparativ cu persoanele, care în momente dificile ale vieţii lor dau dovadă de calm, au anunțat cercetătorii americani de la Universitatea din Texas, din SUA, în urma unui studiu. La acest...

Alimente care provoacă aciditate gastrică

Publicat în 13 Feb 2017
Gustul amărui sau acru în gură, eructațiile, senzațiile de arsură în gât sunt definite drept aciditate gastrică. Cel mai adesea, aceasta apare după consumul unor cantități mari de alimente și băuturi acide. Ciocolata conţine cafeină și alte...

Mai puține calorii după vârsta de 30 de ani

Publicat în 12 Feb 2017
Nutriționiștii americani ne recomandă o reducere a aportului zilnic de calorii, după ce atingem vârsta de 30 de ani. O alimentație în exces, chiar dacă ea este una sănătoasă și corectă, după vârsta de 30 de ani, poate duce la apariția unor boli...

Consumul de mezeluri, risc pentru sănătate

Publicat în 11 Feb 2017
Consumul de mezeluri este strâns legat de majoritatea simptomelor de astm, riscul fiind crescut cu 76% pentru amatorii de astfel de produse. Consumul de şuncă, salam şi carne afumată poate creşte de patru ori simptomele de astm, indică...

Jocurile, lucrul de mână și socializarea protejează creierul de îmbătrânire

Publicat în 10 Feb 2017
Activități simple, cum ar fi jocul de cărți, socializarea și navigatul pe internet pot amâna declinul capacității mentale după vârsta de 70 de ani, informează studiul publicat de revista „JAMA Neurology”. Studiul nu a examinat...

Amicul patruped – beneficii terapeutice

Publicat în 09 Feb 2017
Un studiu publicat în revista „Circulation” demonstrează că persoanele care suferă de boli cardiovasculare şi au un câine trăiesc mult mai mult decât cele care nu au niciun amic patruped. Studiul i-a inspirat pe specialiştii de la...

Sărăcia la fel de periculoasă ca bolile cronice

Publicat în 08 Feb 2017
Fumatul, consumul de alcool, un stil de viață sedentar, hipertensiunea arterială, obezitatea şi diabetul. Sunt șase dintre cei mai importanți factori de risc pentru sănătatea umană, la care se mai adaugă un altul: traiul în condiții sociale și...
bebelus dormind

Efectul somnului asupra sănătății generale

Publicat în 07 Feb 2017
Cercetările științifice au demonstrat că sistemul imunitar este afectat de lipsa somnului. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Medical din cadrul Universităţii Washington din Seattle au studiat 11 de perechi de gemeni identici pentru a cerceta...

Sfaturi simple pentru o atitudine pozitivă la locul de muncă

Publicat în 06 Feb 2017
Pentru a ne comporta ca un adevărat profesionist și a ne face datoria cât mai bine, trebuie să învățăm cum să ne păstrăm starea de spirit atunci când suntem la locul de muncă. Este important să avem o atitudine pozitivă în timp ce lucrăm, pentru...

5 emoții care ne provoacă boli fizice

Publicat în 05 Feb 2017
În momentul în care emoţiile se acumulează în fiinţa noastră, din cauza unei atenţii sporite şi a timpului îndelungat de menţinere a agitaţiei mentale, acestea se defulează prin stări de anxietate, atacuri de panică sau prin depresie. Aceste...

Donează sânge și vei trăi mai mult!

Publicat în 04 Feb 2017
Donatorii de sânge trăiesc mult mai mult, comparativ cu persoanele care nu donează sânge, au anunţat cercetătorii din Danemarca și din Suedia, care au efectuat recent un amplu experiment, consacrat efectelor asupra organismului uman a donării...

Atenție, hrana marină conține microparticule de plastic

Publicat în 03 Feb 2017
Persoanele care mănâncă hrană marină ingerează până la 11.000 de bucăţele minuscule de plastic anual, iar zeci de particule din acestea se încastrează în ţesuturi, avertizează un nou studiu. Cercetătorii de la Universitatea Ghent din Belgia cred...

Exerciţiile fizice moderate reduc inflamațiile din organism

Publicat în 02 Feb 2017
Cercetătorii de la universitatea din San Diego, California, au studiat beneficiile unei activităţi fizice moderate asupra sănătăţii. Deşi binefacerile unei activităţi fizice regulate nu mai trebuie demonstrate, acest studiu aduce nişte elemente...

Cel mai nou truc împotriva obezităţii

Publicat în 01 Feb 2017
Consumul de vin în mod regulat înainte de culcare poate combate obezitatea, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard. În decurs de 13 ani, ei au monitorizat 20.000 de femei şi au ajuns la concluzia că doamnele care au consumat vi...

Sucul de cireșe crește calitatea somnului

Publicat în 31 Ian 2017
Persoanele care au probleme cu somnul ar trebui să renunțe la somnifere și să le înlocuiască cu suc de cireșe. Două echipe de cercetători au demonstrat că sucul de cireşe prelungeşte somnul şi îmbunătăţeşte calitatea acestuia. Oamenii de ştiinţă...

Ceaiul şi cafeaua reduc inflamațiile vaselor de sânge

Publicat în 30 Ian 2017
Ceaiul şi cafeaua prelungesc viaţa, deoarece reduc compușii din sânge care cresc inflamaţia şi pot provoca boli cardiovasculare. Cofeina blochează compușii nocivi şi are un efect tonic asupra organismului, la fel ca şi în cazul ceaiului sau unor...

Colonii de bacterii în sticlele de plastic

Publicat în 29 Ian 2017
Cei mai mulţi dintre noi refolosim sticlele de plastic. Se pare că acest obicei este extrem de nociv şi ne poate îmbolnăvi. Experţii medicali ne recomandă să nu refolosim sticlele de plastic, deoarece ele reţin colonii întregi de bacterii...

Cum combatem tusea cu remedii naturale

Publicat în 28 Ian 2017
Tusea este una dintre consecinţele cel mai puţin dorite ale răcelii şi gripei, care însoţesc anotimpul rece. Iritant şi iritabil reprezintă un fenomen care ne poate însoţi timp de mai multe zile sau chiar săptămâni şi poate fi extrem de...

Păreri pro și contra în privința consumului de înghețată

Publicat în 27 Ian 2017
Îngheţata poate provoca boli de inimă, susţin cercetătorii americani, care au realizat un studiu în acest sens. Consumul excesiv de îngheţată poate face rău, în special vaselor sangvine. De aceea, oamenii de știință consideră că adaosul de...

Nu aruncați zerul, are efecte nebănuite asupra sănătății!

Publicat în 26 Ian 2017
Bogat în proteine de calitate, zerul obţinut după formarea brânzei are numeroase beneficii pentru sănătate. Atenţie însă, zerul nu trebuie consumat în exces, pentru că poate avea şi efecte adverse. Principalul beneficiu al zerului este faptul că...

Iarna, frigul şi un corp suplu – o legătură la care nu te aşteptai

Publicat în 25 Ian 2017
Chiar dacă frigul ne îndeamnă să visăm la primăvară, este bine de ştiut că el reprezintă cheia spre un corp suplu. S-a demonstrat ştiinţific că, atunci când temperaturile sunt scăzute, corpul arde calorii pentru a face față condițiilor...

Ce să faci ca să ai un somn sănătos

Publicat în 24 Ian 2017
Medicii britanici au făcut recomandări cu privire la principalele condiţii pentru un somn sănătos la persoanele cu vârste peste 50 de ani. Pentru un somn liniştit şi pentru a combate insomnia, specialiştii susţin că este benefic ca în timpul...
ardei iute 1

Secretul longevităţii şi al sănătăţii

Publicat în 23 Ian 2017
Consumul de ardei iute (chili) s-a dovedit a fi legat de creşterea longevităţii cu 13%, dar şi de reducerea mortalităţii din cauza bolilor de inimă sau a accidentelor vasculare cerebrale, susţin cercetătorii de la Colegiul de Medicină Robert...

Alcoolul induce creierului senzația de foame

Publicat în 22 Ian 2017
Alcoolul activează circuitele neuronale responsabile de hrănire, susţin nutriţioniştii britanici. Nutriționiștii britanici mai susțin că alcoolul îi transmite creierului uman senzaţia de foame. Un pahar de vin înainte de cină sau prân...

Știați că ciocolata poate calma tusea?

Publicat în 21 Ian 2017
Profesorul Alyn Morice, coordonator al studiilor legate de bolile cardiovasculare și respiratorii de la Universitatea Hull, din Marea Britanie, afirmă că în urma cercetărilor a descoperit că ciocolata poate calma tusea. Rezultatul unui studiu,...