vara canicula

Alimente care trebuie evitate pe timp de caniculă

Publicat în 27 Iun 2017
Pe timp de caniculă, este dificil să alegem alimentele pe care să le consumăm. După ce trece bucuria inițială provocată de sosirea verii, trebuie să ne confruntăm şi cu neplăcerile sezonului cald, cum ar fi căldura şi transpiraţia excesivă,...
cum revii din obezitate

Nu trebuie să fii obez, pentru a prezenta risc de deces

Publicat în 26 Iun 2017
Afecţiunile legate de obezitate îi pot afecta şi pe cei care nu sunt consideraţi supraponderali, relevă un studiu global Un studiu efectuat la nivel mondial relevă că nu trebuie să fii obez, pentru a prezenta un risc de deces din cauza uno...

Curiozităţi despre şofran

Publicat în 25 Iun 2017
Şofranul este cel mai scump condiment din lume, pe care unii bucătari îl califică drept cel mai apreciat din industria culinară. Această mirodenie este extrasă din stigmatele roşii ale florilor de şofran de culoare violet intens. Prețul său...

Cum evităm virușii de vară?

Publicat în 24 Iun 2017
Virusologul bulgar Anghel Gălăbov, de la Institutul de microbiologie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe, a precizat că cea mai eficientă modalitate de prevenire a virusurilor şi infecţiilor pe timpul verii este spălarea corectă a mâinilor,...
bere belgiana2

Câteva lucruri interesante despre bere

Publicat în 23 Iun 2017
Vara îşi intră treptat în drepturi. Când temperaturile trec de 30 de grade Celsius şi căldura devine apăsătoare, multe persoane doresc să se răcorească la umbră, savurând o bere rece. Iată câteva lucruri interesante despre una dintre cele mai...
fructe exotice

Cheia unei forme maxime pe timpul verii

Publicat în 22 Iun 2017
Alimentele suculente şi uşoare sunt cheia unei condiţii bune a organismului pe timpul verii. Potrivit nutriţioniştilor, pe timp de caniculă este recomandată evitarea prăjelilor şi grăsimilor, înlocuite cu cinci mese pe zi, însă în cantităţi...
cartofi prajiti

Prea mulţi cartofi prăjiţi reduc speranța de viață a oamenilor

Publicat în 21 Iun 2017
Consumul de prea mulţi cartofi prăjiţi reduce speranța de viață a oamenilor, afirmă un nou studiu american. Acest lucru se datorează compoziției foarte grase a cartofilor, dar şi stilului de viață al celor care consumă mari cantităţi de cartofi...
zahar brun

De ce nu expiră termenul de garanție al zahărului

Publicat în 20 Iun 2017
Zahărul are termen de garanţie nelimitat. Atunci când bacteriile sau ciupercile „atacă” un produs alimentar, au nevoie de oxigen, dar mai ales de apă pentru a trăi și a se multiplica. Pentru aceasta, ele utilizează așa-numita apă...
frigider alimente

Reguli simple de păstrare a alimentelor în frigider

Publicat în 19 Iun 2017
Păstrarea prospeţimii alimentelor pentru mai mult timp şi reducerea cazurilor de toxiinfecţie alimentară depind foarte mult de modul în care aşezăm mâncarea în frigider. Mai ţinem minte şi că temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade...
saparanghel gatit

Efectele uimitoare ale sparanghelului pentru sănătate

Publicat în 19 Iun 2017
Are gust fantastic şi efecte uimitoare pentru sănătate. Aşa poate fi descris pe scurt sparanghelul – o plantă mai puţin consumată la noi în ţară, dar adorată de cunoscători. Însuşi regele Ludovic al XIV-lea a dispus construirea de solarii...

Cum trebuie să ne spălăm pe mâini?

Publicat în 18 Iun 2017
Temperatura apei şi tipul de săpun utilizat nu au nicio importanţă atunci când ne spălăm pe mâini. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Rutgers din SUA au constatat că majoritatea oamenilor nu îşi spală mâinile în mod corespunzător...

Secretul sănătăţii inimii se ascunde în căsătorie

Publicat în 17 Iun 2017
Secretul sănătății inimii se ascunde în căsătorie, indică rezultatele unui studiu efectuat în Marea Briatanie. Într-unul dintre cele mai ample studii de acest gen, experții de la Universitatea Aston din Birmingham au analizat rata d...
somn bebe

Somnul şi tainele sale nebănuite

Publicat în 16 Iun 2017
O treime din viață o petrecem dormind. De ce dormim? Până în prezent, nimeni nu poate răspunde pe deplin la această întrebare, însă somnul are beneficiile sale clare. Somnul bun ne face mai productivi, ne îmbunătățește memoria, ne ajută s...
alimente sanatate viata2

Cei patru factori esențiali pentru creşterea speranţei de viaţă

Publicat în 15 Iun 2017
Oamenii de ştiinţă suedezi au identificat patru factori principali asociați direct cu creşterea speranței de viață. Experții cred că pentru a avea un stil de viață sănătos, care ne permite să trăim mai mult, este necesară renunțarea la fumat,...

Șase secrete indiene pentru creșterea rapidă a părului

Publicat în 14 Iun 2017
Probabil că v-ați întrebat de mai multe ori cum reușesc indiencele să aibă un păr atât de bogat și strălucitor. Specialista în hairstyle și frumusețe, Sushmita Guru, care are un videoblog foarte popular în India, ne prezintă șase secrete pentru...
mango

Mango, superalimentul care ne scapă de obezitate

Publicat în 13 Iun 2017
Experții susţin că fructele de mango reprezintă un superaliment care poate ajuta la prevenirea obezităţii şi a diabetului, conform unui studiu desfăşurat în SUA. Cercetătorii de la Universitatea din Oklahoma au constatat că acest fruct are...
par din legume

Topul alimentelor necesare pentru sănătatea părului

Publicat în 11 Iun 2017
Părul cărunt a devenit o mare problemă pentru milioanele de femei din întreaga lume. Medicul dermatolog și profesor Sara Ellison de la Universitatea Victoria, British Columbia, Canada, susține că starea de sănătate a părului nostru depinde în...

Cele mai utilizate condimente din lume

Publicat în 10 Iun 2017
Mâncarea nu ar fi cu nimic specială fără condimente, iar fiecare colţ al lumii are preferințele sale. Acestea sunt combinații unice specifice pentru diverse bucătării care conferă individualitate și gust aparte. Fiecare țară are diferite ierburi...
ciocolata staniol

Două alimente care pot declanşa depresia

Publicat în 09 Iun 2017
Persoanele care consumă în exces carne şi ciocolată suferă cel mai des depresie, la această concluzie au ajuns cercetătorii spanioli. Multe persoane sunt expuse la depresie, în funcţie de anotimp. Cu toate acestea, nu doar vremea de afară poate...
cafea

12 moduri inedite de preparare a cafelei

Publicat în 08 Iun 2017
Imaginați-vă aroma unică de cafea proaspăt preparată – cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie această băutură minunată. În fiecare dimineață, milioane de oameni din întreaga lume îsi încep activitatea cu o ceașcă de cafe...
alcool stegulete

Consumul de alcool depinde de țara în care locuiești

Publicat în 07 Iun 2017
Lituanienii sunt cei mai mari consumatori de alcool din lume, cu echivalentul a 18,2 litri de alcool pur pe cap de locuitor, în timp ce Republica Moldova se situează pe poziția a treia. Cel puțin asta arată datele unui raport făcut public de...
vita de vie sticla vin

Strugurii ”tratați”cu muzica lui Mozart

Publicat în 03 Iun 2017
Un viticultor din Cueno, din regiunea Piemont, testează o nouă modalitate de a obţine o cultură record de struguri şi pentru a proteja mult mai bine viţa de vie împotriva dăunătorilor, difuzând muzică din operele lui Wolfgang Amadeus Mozart....
balon obezitate

Balonul care tratează obezitatea

Publicat în 02 Iun 2017
Obalon Balloon este un dispozitiv care poate fi înghiţit de către cei care doresc să slăbească. Balonul este umflat de medic după ce ajunge în stomacul pacientului. La mărime maximă, Obalon are dimensiunea unei portocale. În final, pacienţii...
alimente sanatoase

Alimente care pot înlocui cu succes medicamentele

Publicat în 01 Iun 2017
Aceste alimente sunt aproape la fel de eficiente ca şi medicamentele vândute în farmacii, însă fără efecte secundare nocive. Pentru a obține un beneficiu maxim din aceste produse, trebuie să cunoaştem proprietățile lor de vindecare, ceea ce ne...
sticla de sampanie

Cel mai indicat mod de a păstra șampania

Publicat în 31 Mai 2017
Şampania se ţine în frigider pentru o perioadă limitată Specialista în vinuri Marie-Christine Osselin ne recomandă să nu ţinem șampania mult timp în frigider, deoarece gustul băuturii poate fi afectat. Sticla nu trebuie depozitată mai mult de...
oua in frigider2

Cum trebuie păstrate ouăle în frigider

Publicat în 30 Mai 2017
Experţi din Marea Britanie susţin că cel mai nepotrivit loc pentru a depozita ouăle este compartimentul de pe uşa frigiderului. Potrivit acestora, este mult mai indicat ca ouăle să fie ţinute în cofragul lor special, pe unul dintre rafturile...
Vin_rosu

Un mit spulberat: vinul roşu nu este benefic inimii

Publicat în 29 Mai 2017
Studii anterioare sugerau că amatorii de alcool moderat sufereau mai puţin de boli de inimă în comparaţie cu abstinenții. Însă un nou studiu, care a cuprins 45 de cercetări medicale majore, a dovedit că un pahar de vin roșu pe zi nu aduce...

Ciocolata reduce riscul bolilor cardiovasculare

Publicat în 28 Mai 2017
O echipă internaţională de oameni de ştiinţă din Danemarca, Statele Unite și Canada a constatat că un consum moderat de ciocolată reduce riscul de boli cardiovasculare grave, cum ar fi aritmia (bătăi rapide ale inimii), informează revis...
mere morcovi ghimbir

Cele mai importante trei alimente pentru sănătatea noastră

Publicat în 27 Mai 2017
Cercetătorii americani au stabilit care sunt cele trei alimente, cele mai importante pentru sănătatea noastră, care trebuie să fie incluse neapărat în alimentația zilnică, pentru a ameliora starea de sănătate. În opinia cercetătorilor din...
branza cu mucegai

Brânza mucegăită și mazărea țin bolile departe de noi

Publicat în 26 Mai 2017
Brânza mucegăită și mazărea ne apără în special de cancerul hepatic, susțin cercetătorii. Potrivit oamenilor de știință, cele două alimente conțin spermidină. Spermidina ar putea fi marea descoperire din ultimii ani în domeniul tratamentelo...
arome

Scorţişoara sporește vitalitatea și prelungește viața

Publicat în 25 Mai 2017
Cercetătorii americani au stabilit că scorțișoara are multiple beneficii pentru sănătate, fiind remediul perfect care poate face minuni pentru a avea un aspect tânăr al pielii. Scorțișoara este un condiment care nu doar că ne ajută să slăbim,...
alimente frigider

Alimente care nu trebuie păstrate în frigider

Publicat în 24 Mai 2017
În prezent, ne este greu să ne imaginăm viaţa fără frigider şi suntem tentaţi să depozităm la rece produse care nu au nevoie de temperaturi joase sau de îngheţ. Pâinea nu trebuie păstrată niciodată în frigider, deoarece se usucă mult mai repede...
portia de alcool

Cum afectează alcoolul personalitatea oamenilor

Publicat în 23 Mai 2017
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri au arătat că alcoolul nu afectează personalitatea și nu poate scuza un comportament inadecvat atunci când se bea prea mult. Deși mulți tind să creadă că persoana respectivă este destul de...
trăiască berea

Berea hidratează după efort fizic și reduce febra musculară

Publicat în 22 Mai 2017
Berea și ingredientele sale naturale sunt utile pentru un stil de viață echilibrat și refac excelent corpul după efort fizic. Nu numai că nu îngraşă, ci reprezintă o sursă bogată de fibre solubile, importante pentru digestie și pentru reducerea...
suc de morcovi

Sucul de morcovi, tratament universal pentru gastrită

Publicat în 21 Mai 2017
Gastrita este o boală a stomacului care afectează tot mai mulți oameni şi cel mai des, această afecţiune este cauzată de stres. Înainte de a recurge la pastile pentru tratarea stomacului, ar trebui să apelăm la anumite produse alimentare care...
papadii

Cinci plante medicinale cu efect puternic împotriva cancerului

Publicat în 20 Mai 2017
Plantele medicinale conţin multe substanţe benefice, care pot preveni diferite boli. Studiile au arătat că unele plante sunt deosebit de puternice împotriva anumitor tipuri de cancer, datorită substanțelor sale active, antioxidanților și...
apa sport silueta

Silueta ideală, fără apă minerală!

Publicat în 19 Mai 2017
Apa minerală nu este inofensivă pentru siluetă şi favorizează creşterea în greutate, deoarece dioxidul de carbon conținut de bule stimulează apetitul. Multe persoane au crezut că este foarte sănătos un bol de salată consumat alături de un pahar...
rosii

Roşiile pot încetini dezvoltarea cancerului de stomac

Publicat în 18 Mai 2017
Roşiile ar putea încetini dezvoltarea cancerului de stomac, însă ar trebui să fie consumate întregi, susţin oamenii de știință italieni. Descoperirea va oferi posibilitatea realizării unor cercetări cu privire la modalitatea de prevenire a...

Consumați kiwi pentru un somn liniștit!

Publicat în 16 Mai 2017
Fructele de kiwi ajută la un somn mai bun Două fructe de kiwi consumate cu circa o oră înainte de a merge la culcare acţionează asupra organismului ca un somnifer. Fructul exotic accelerează senzaţia de somn, iar oamenii de știință încă nu a...
masa insecte

Pentru a salva planeta, oamenii ar trebui să mănânce insecte

Publicat în 15 Mai 2017
În opinia cercetătorilor britanici, reducerea populaţiei de insecte de pe Terra ar putea scădea semnificativ efectul de seră care provoacă creşterea temperaturilor la nivelul întregii planete. Oamenii de ştiinţă britanici mai susţin că gândaci...
cartofi

Vrei să slăbești? Consumă cartofi!

Publicat în 14 Mai 2017
Cercetătorii din Statele Unite au demontat mitul potrivit căruia cartoful ar fi nesănătos. În opinia lor, această legumă poate fi extrem de benefică în timpul curelor de slăbit. Cercetătorii au efectuat un experiment cu trei grupe de voluntari....

Berea este mai eficientă decât paracetamolul?

Publicat în 13 Mai 2017
Consumul a două halbe de bere ar fi un „medicament” mai eficient pentru atenuarea durerii decât paracetamolul, susţine un studiu realizat de cercetătorii londonezi de la Universitatea Greenwich, publicat în „The Journal of...

Beneficiile consumului de avocado

Publicat în 12 Mai 2017
Consumul de avocado ajută la combaterea sindromului metabolic, precum şi la reducerea riscului unor afecţiuni, inclusiv bolile cardiovasculare şi diabetul de tip 2, nivelul crescut de colesterol şi obezitate. Cercetătorii au făcut o analiză a...

Tequila benefică pentru oase?

Publicat în 11 Mai 2017
Oamenii de ştiinţă mexicani susţin că tequila poate fi benefică pentru oase și previne osteoporoza, dacă este consumată în cantități rezonabile. Studiul a fost realizat de echipa prof. dr. Mercedes Rodriguez de la Centrul de cercetare pentru...
baie cu sare amara

Beneficiile băilor cu sare amară

Publicat în 10 Mai 2017
Sarea amară, cunoscută sub denumirea chimică de sulfat de magneziu, este extrem de utilă, având un puternic efect benefic asupra organismului. Potrivit Academiei Naționale de Științe a SUA, băile cu sare amară ajută la prevenirea osteoporozei,...
cafea cu sare

Cum putem obține cea mai bună cafea

Publicat în 09 Mai 2017
Un praf de sare adăugat în cafea îi îmbunătățește gustul şi îi potenţează aroma. Astfel este estompat gustul amărui al cafelei, dacă este prea puternic. Aceste recomandări aparţin site-ului VinePair, dedicat artei consumului de cafea, car...
meditatie relaxare

Zece minute de meditaţie pe zi fac minuni

Publicat în 08 Mai 2017
Cercetători americani şi canadieni au constatat că 10 minute de meditație în fiecare zi sunt suficiente unei persoane pentru a reduce nivelul de anxietate și pentru a crește concentrarea asupra sarcinilor curente. Experții au ajuns la aceste...
capsuni beneficii

Căpșunile protejează împotriva cancerului de sân agresiv

Publicat în 07 Mai 2017
Căpșunile protejează împotriva cancerului de sân agresiv, indică rezultatele unui studiu efectuat pe şoareci de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Politehnică Marche din Italia. Efectul benefic al căpșunilor a fost evident după cinc...

Trăieşti în prezent sau în viitor?

Publicat în 06 Mai 2017
Statistic vorbind, generaţiile anterioare experimentau mai des starea de fericire decât generaţia actuală, asta deoarece părinţii sau bunicii noştri obişnuiau să-şi concentreze toată atenţia pe momentul prezent, rareori proiectându-şi viaţa în...
alimente cu nitrati

Tot ce trebuie să știm despre alimentele care conțin nitrați

Publicat în 05 Mai 2017
Ridichea, morcovul, dovleceii pot prezenta pericol pentru sănătate din cauza nivelul ridicat de nitrați pe care îl pot conţine. Specialiștii Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău au preluat mai multe probe pentru verificări şi au...
inghetata la cornet

Înghețata dăunează grav inimii și circulației sângelui

Publicat în 04 Mai 2017
Consumul de înghețată poate duce la apariția afecțiunilor cardiovasculare, susțin cercetătorii americani, care au efectuat mai multe studii pe această temă. Consumul exagerat al acestui desert are efecte devastatoare asupra circulației sângelui....
cafea bauta inainte de culcare

Cofeina opreşte căderea părului

Publicat în 03 Mai 2017
Dimineţile multor persoane încep cu o ceaşcă de cafea. În afară de faptul că ne trezeşte şi ne pregăteşte pentru o zi de muncă, această băutură aromată are multe alte plusuri. Cafeaua s-a dovedit a fi un agent activ împotriva căderii părului. O...

Ginul accelerează metabolismul, dacă este băut corect

Publicat în 01 Mai 2017
Oamenii de ştiinţă din Letonia au descoperit că ginul accelerează metabolismul şi determină organismul să ardă mai multe calorii, timp de o oră după ce a fost băut cocktail-ul respectiv. Efectul se datorează probabil fructelor de ienupăr, bogate...

Berea și arahidele, benefice pentru sportivi

Publicat în 30 Apr 2017
Sportivii ar trebui să consume bere și arahide, susţine cercetătorii. Consumul de bere și arahide ajută la refacerea după antrenamentele solicitante, susțin cercetătorii de la Universitatea Saint Andrews din Regatul Unit al Marii Britanii şi...
dinti_albi

Secretele dinților albi

Publicat în 29 Apr 2017
Dinţii albi sunt o parte foarte importantă a aspectului fizic. Unul dintre secretele dinților albi, mai puţin cunoscut, este că nu se recomandă spălarea lor prea des. Spălarea pe dinți imediat după fiecare masă va afecta smalțul, deoarece acesta...

Care este poziția ideală de dormit?

Publicat în 28 Apr 2017
Somnul este benefic pentru sănătate, mulţi însă nu ştiu că poziţia în care se doarme contează. Experţii au analizat poziţiile de somn şi au dezvăluit avantajele şi dezavantajele fiecăreia. Ei au constatat în urma unor studii că dormitul pe...

Optimismul este o eroare a creierului

Publicat în 27 Apr 2017
Optimismul permanent este o caracteristică umană cu adevărat unică – tindem să credem că lucrurile sunt mai bune decât sunt în realitate şi că efectele negative nu vor exista. Ar fi logic ca oamenii să-şi modifice aceste aşteptări, atunci...

Frica ne împiedică să iubim

Publicat în 25 Apr 2017
Mulţi dintre noi considerăm că ura este opusul iubirii, însă în realitate blocajul apare atunci când ne e frică să iubim şi să ne deschidem faţă de cei din jur. Din cauza fricii, unii oameni aleg satisfacţiile rapide, de moment, care nu necesită...

Sarea reduce setea

Publicat în 24 Apr 2017
Alimentele sărate ne provoacă sete, însă rezultatele unei misiuni simulate pe Marte au arătat că, pe termen lung, o cantitate mare de sare absorbită reduce consumul de apă băută. Rezultatul ilogic este foarte important pentru planificarea...
insomnie

Insomnia, asociată cu un risc crescut de atac de cord

Publicat în 23 Apr 2017
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Shenyang, China, au ajuns la concluzia că insomnia este asociată cu un risc crescut de atac de cord și de accident vascular cerebral. Autorii cercetării au analizat 15 studii, cu participarea a...

Beneficiile sucului de sfeclă

Publicat în 22 Apr 2017
Sucul de sfeclă este benefic pentru detoxifierea ficatului, dar și pentru a alimenta sângele cu substanțe nutritive și pentru a forma hemoglobina. Această băutură este un tonic perfect pentru creier, îmbunătățește circulația sangvină în corp la...

Cașcavalul tare poate salva dinții de carii?

Publicat în 21 Apr 2017
Cașcavalul tare ne poate salva de cariile dentare, au anunțat recent cercetătorii din India, care au efectuat un studiu pe această temă. După cum au stabilit oamenii de știință indieni, cașcavalul tare este produsul care menține un echilibru a...

Siropul de arţar sporeşte efectul terapeutic al antibioticelor

Publicat în 19 Apr 2017
Nu este pentru prima dată când metodele terapeutice ale siropului de arţar îşi dovedeşte eficacitatea. Iată că acum, oamenii de ştiinţă dovedesc capacitățile siropului de arţar de a spori efectele terapeutice ale antibioticelor. Se pare că...

Alergia la gluten, declanşată de un virus?

Publicat în 18 Apr 2017
Un virus inofensiv, în general, poate declanșa o alergie de durată la gluten şi poate provoca boala celiacă, o boală autoimună care afectează intestinul subțire, potrivit unui studiu publicat în revista americană „Science”. Această...
o cafea de calitate

Beneficiile consumului de cafea

Publicat în 17 Apr 2017
Cafeaua nu este un produs alimentar, deoarece conține foarte puține proteine, grăsimi și carbohidrați, dar, cu toate acestea, în afară de cafeină, această băutură mai conţine 30 de ingrediente active, printre care potasiu, magneziu, calciu,...

Muzica stimulează activitatea inimii

Publicat în 16 Apr 2017
Persoanele care ascultă muzică îşi măresc în mod semnificativ ritmul cardiac, dar un tempo lent reduce acest efect, susţine un studiu realizat de Institutul de Cercetare şi Muzicologie de la Universitatea din Gent (IPEM). Pentru a afla mai multe...

Periuţele de dinţi şi sănătatea

Publicat în 15 Apr 2017
Periuţele noastre de dinţi nu sunt atât de curate pe cât am putea crede. Există posibilitatea ca acestea să conţină urme de materii fecale, mai ales în cazul în care împărţim aceeaşi baie cu o altă persoană. Infestarea periuţelor poate avea...
singurătate

Vă simțiți singuri de Sărbători?

Publicat în 14 Apr 2017
Deşi din ce în ce mai mai multe persoane consideră căsătoria drept o “hârtie”, nenumărate studii au arătat că beneficiile fizice şi psihice ale unei relaţii de durată sunt enorme, iar singurătatea, mai ales de Sărbători, conduce la o stare...

Corpul ne trimite mereu semnale. Le ascultăm?

Publicat în 13 Apr 2017
Corpul nostru ne transmite zilnic semnale atunci când buna funcţionare a organismului nostru este în pericol, însă puţini dintre noi le dăm atenţie şi credem că sunt dureri normale. În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, fiecare semnal...

Beneficiile roșiilor asupra pielii

Publicat în 12 Apr 2017
Roşiile sunt legume cu beneficii incredibile asupra organismului. Ele conţin licopen, un antioxidant puternic, care îmbunătăţeşte starea generală de sănătate. Consumul de roşii are efecte benefice asupra vederii, reduce tensiunea arterială,...
Alzheimer

Un nou test pentru a prezice vârsta apariţiei maladiei Alzheimer

Publicat în 11 Apr 2017
O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a dezvoltat un test genetic care permite calcularea vârstei probabile la care o persoană poate suferi de boala Alzheimer. Acest test se bazează pe analiza mutațiilor din 26 de gene, găsite la peste...
alergiile de primavara

Alimente care ajută la prevenirea alergiilor

Publicat în 10 Apr 2017
În prezent, medicina tratează multe alergii – la praf, alimente, băuturi, animale și alte substanțe din mediul înconjurător. De obicei, alergiile sunt de scurtă durată şi trec repede. Simptomele neplăcute pot fi tratate prin diferite...
dans japonez la terenuri (5)

Cinci moduri plăcute de a arde 500 de calorii

Publicat în 09 Apr 2017
Odată cu încălzirea vremii, începem să ne gândim la vară şi ne întrebăm dacă vom fi în cea mai bună formă pentru a merge la mare. Fiecare calorie contează şi fie putem merge la sală, fie putem găsi alte modalităţi plăcute de a arde 500 de...

Lipsa luminii naturale favorizează apariția kilogramelor în plus

Publicat în 08 Apr 2017
Majoritatea persoanelor petrec o mare parte din timpul lor pe întuneric, cu storurile trase sau în semiîntuneric, ceea ce este extrem de periculos pentru siluetă. Potivit declarațiilor oamenilor de știință, persoanele care dimineața preferă să...

Prânzul la restaurant crește riscul de a mânca nesănătos

Publicat în 07 Apr 2017
Cercetătorii americani de la Universitatea Pittsburgh, oraș în Pennsylvania, Statele Unite, susțin că singura metodă eficientă de a slăbi este o alimentație corectă și renunțarea la semipreparate și la mâncarea preparată în restaurante...

Frica de eşec, ascunsă adânc în ADN-ul nostru

Publicat în 06 Apr 2017
Una dintre cele mai obișnuite temeri ale oamenilor este frica de eșec, fiind parte integrantă chiar din structura ADN-ului nostru, deoarece își are originile în frica colectivă de a eșua în supraviețuirea ca specie, este de părere psihologul...

Cum obținem doza zilnică de vitamina D

Publicat în 05 Apr 2017
Cercetătorii de la Universitatea din Valencia au analizat cât timp este necesar să ne expunem la lumina soarelui, pentru a obține doza zilnică necesară de vitamina D. Persoanele cu tipul de piele mediu nu ar trebui să se expună la lumina directă...

Fructele și legumele cu cel mai mare conținut de pesticide

Publicat în 04 Apr 2017
Un grup de lucru pentru probleme de mediu din cadrul Departamentului Agriculturii din SUA a analizat 48 de fructe și legume cultivate prin practici obișnuite și a constatat că spanacul şi căpşunile conțin cele mai multe pesticide, iar porumbu...
usturoi sac

Usturoiul nu trebuie să ne lipsească din casă!

Publicat în 03 Apr 2017
Consumul zilnic de usturoi contribuie la întărirea imunităţii și ne ajută să menținem inima sănătoasă, au anunțat cercetătorii americani, în urma unui studiu destul de îndelungat. În timpul studiului, cercetătorii au extras din usturoi substanța...
ciuperci1

Ciupercile ajută în lupta cu kilogramele în plus

Publicat în 02 Apr 2017
Ciupercile sunt bogate într-o varietate de substanțe nutritive și au puţine calorii. În afară de faptul că sunt gustoase și sănătoase, ele pot ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus. Aceste legume conţin proteine şi fibre, i...

Fumătorii ar trebui să consume mai multe fructe și legume

Publicat în 01 Apr 2017
Fumătorii ar trebui să consume mult mai multe fructe și legume decât cei care nu agreează nicotina pentru a reduce riscul de apariţie a Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice, BPOC, care este o boală de plămâni ce cauzează anual moartea a 3...

Bucuria nu o trăim doar în copilărie!

Publicat în 31 Mar 2017
Bucuria nu scade odată cu înaintarea în vârstă, ci este o valoare pe care o pierdem, deoarece alegem să „locuim” mai mult în capul nostru. De cealaltă parte, copiii sunt mai fericiţi decât adulţii, deoarece aceştia “locuiesc” în inimă şi îşi...

Hobby-uri care combat stresul

Publicat în 30 Mar 2017
Oamenii trăiesc permanent în stres constant, chiar dacă au un loc de muncă bun și un standard ridicat de viaţă. Nesiguranța, incertitudinea asupra viitorului și lupta pentru supraviețuire sunt factori pe care nimeni nu îi poate ignora. De aceea,...

Lucruri inedite despre avocado

Publicat în 29 Mar 2017
Avocado în salată, avocado la micul dejun, avocado ca aperitiv. În ultimii ani, fructele de avocado au devenit un supliment alimentar preferat de cei mai mulți oameni. Pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste fructe sunt extrem de utile pentru...
cafea

Ora ideală pentru a bea cafeaua

Publicat în 28 Mar 2017
Potrivit unui studiu realizat de neurologul Steven Miller de la Uniformed Services University of the Health Sciences, în Bethesda, ideal este să bei cafeaua între orele 9:30 şi 11:30 sau între 13:30 şi 17:00. Corpul nostru se trezeşte în mod...

Kiwi, o „bombă” de vitamine

Publicat în 27 Mar 2017
Kiwi este extrem de bogat în vitamina C şi alte vitamine şi minerale benefice, fiind de numit „fructul sănătăţii„. Unii îl numesc „vitamina bombă” și motivul constă în conținutul diferitelor substanțe valoroase din aceste...

Cum scăpăm de stres cu ajutorul legumelor

Publicat în 26 Mar 2017
Riscul de stres scade cu 12% la persoanele care consumă trei sau patru porții pe zi, comparativ cu cei care mănâncă doar o porție sau mai puțin, susțin cercetătorii australieni. La persoanele care mănâncă cinci până la șapte porții pe zi,...

Cum rezistăm tentației de a mânca ciocolată?

Publicat în 25 Mar 2017
Cercetătorii de la Flinders University din Australia recomandă pasionaţilor de ciocolată ca în cazul în care doresc să reziste tentaţiei, să îşi imagineze o pădure. Trucul funcționează impecabil. Pofta de ciocolată își are rădăcinile în primu...

Cum ne afectează “fixiştii” viaţa?

Publicat în 24 Mar 2017
Este cunoscut faptul că persoana cea mai flexibilă controlează întreg sistemul. În fapt, flexibilitatea este valoarea pe care omul a împrumutat-o de la natură, şi care ne-a ajutat în decursul istoriei să evoluăm. Atunci când am fost rigizi şi...

Cele mai scumpe delicatese din lume

Publicat în 23 Mar 2017
Mulți oameni din întreaga lume sunt dispuși să plătească sume uriaşe pentru a-şi satisface capriciile. Cu toate acestea, în cazul în care aceste capricii sunt legate de mâncare, apare întrebarea dacă merită și cine comandă feluri sofisticate...

Efectele pozitive ale consumului de conopidă

Publicat în 22 Mar 2017
În Statele Unite ale Americii, conopida este în prezent menţionată pe aceeaşi poziţie cu sparanghelul, varza de Bruxelles şi broccoli. Potrivit cotidianului „The New York Times”, conopida este apreciată şi populară în multe oraşe din...

Problemele din dormitorul românilor

Publicat în 21 Mar 2017
Activitatea sexuală este un factor esenţial în relaţia de cuplu, iar în cadrul cuplurilor căsătorite, unde intervine adeseori monotonia, este cu atât mai importantă cu cât are puterea de a ţine vie iubirea şi aduce echilibrul în căsnicie. Dacă...

Un nou studiu transformă radical ideea despre sare

Publicat în 20 Mar 2017
Potrivit prof. dr. Salim Yusuf, fostul preşedinte al Federaţiei Mondiale a Inimii, cantitatea zilnică recomandată de sare este foarte scăzută și, astfel, crește riscul de infarct miocardic. Recomandarea prof. Yusuf de a crește cantitatea zilnică...

Ce alimente preferă reprezentantele sexului frumos?

Publicat în 19 Mar 2017
Nu este niciun secret faptul că reprezentantele sexului frumos au o slăbiciune pentru ciocolată și dulciuri. Există, însă, multe alte alimente preferate de doamne şi domnişoare. Pastele – Italia, paste, vin, atmosferă romantică, este tot...

Sute de mii de decese anual, din cauza pesticidelor

Publicat în 18 Mar 2017
Statele lumii trebuie să intensifice controlul asupra utilizării pesticidelor, care otrăvesc populaţia şi provoacă anual 200.000 de decese, au avertizat experţii ONU. Într-un raport al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, raportorul special...

Şapte motive pentru a bea apă caldă în fiecare dimineață

Publicat în 17 Mar 2017
Obiceiurile alimentare, dar şi cantitatea și calitatea apei pe care o consumăm sunt cei mai importanți factori care ne influențează sănătatea. Apa caldă și cea fierbinte nu conțin metale grele și alți compuși dăunători care pot fi găsiţi în apa...

Proprietățile divine ale salviei

Publicat în 16 Mar 2017
Planta medicinală salvia (Salvia officinalis) este un mic arbust veşnic verde. Ea este cultivată ca plantă medicinală şi condiment. Salvia se mai numeşte şi Busuiocul lui Dumnezeu. Potrivit unei legende, când Maria și Iosif fugeau din soldații...

3 motive pentru care rămânem în “captivitate”

Publicat în 15 Mar 2017
Atunci când ne naștem suntem liberi: liberi să trăim, liberi să iubim, liberi să facem alegeri, liberi să ne bucurăm de viață. Creștem și începem să învățăm că “trebuie” să mulțumim pe cineva, să corespundem, să ne încadrăm, să ne conformăm...

Cercetătorii susțin că au descoperit tratamentul împotriva cancerului

Publicat în 14 Mar 2017
Medicamentul împotriva tuturor tipurilor de cancer ar putea apărea în trei sau patru ani. Oamenii de ştiinţă ruşi au finalizat studiile pre-clinice ale unui medicament care cred că va fi capabil să lupte împotriva tumorilor maligne, chiar și în...

Iaurtul tratează depresia

Publicat în 13 Mar 2017
Cercetătorii de la Universitatea din Virginia susţin că iaurtul, care conține bacterii Lactobacillus, are efecte benefice asupra organismului, contribuind la reducerea tensiunii arteriale, a stresului şi a depresiei. Potrivit oamenilor...

Proprietățile miraculoase ale ceaiului de mentă

Publicat în 12 Mar 2017
Fără îndoială că ceaiul de mentă este unul dintre cele mai consumate ceaiuri, proprietățile sale curative putând înlocui chiar şi unele medicamente. Ceaiul de mentă reduce temperatura şi provoacă transpirația corpului. Menta este cunoscută...
cacao

Ingredientul secret care sporește calitatea cafelei

Publicat în 12 Mar 2017
Oamenii de ştiinţă recomandă adăugarea de cacao în cafea. Potrivit afirmaţiilor lor, astfel cafeaua devine mult mai benefică organismului: îi va creşte tăria şi va calma nervii. Cercetătorii au efectuat un experiment, în timpul căruia au...

Practicarea saunei ne protejează împotriva demenței

Publicat în 11 Mar 2017
Frecventarea asiduă a saunei ar exercita un efect protector împotriva riscului de demenţă, susţine un studiu realizat de cercetători finlandezi de la University of Eastern Finland. În această ţară europeană, sauna joacă un rol major în stilul de...

Cum reacționează organismul la poluarea excesivă din marile orașe

Publicat în 10 Mar 2017
Un studiu efectuat recent de oamenii de știință americani a demonstrat că poluarea aerului (cauzată în cea mai mare parte de mașini) va începe în curând să afecteze şi simțul mirosului. Problemele de acest tip conduc de multe ori la depresie...

Parodontoza ar putea fi semnul precoce al unui diabet nedetectat

Publicat în 09 Mar 2017
În ultimii ani, au fost dezvoltate numeroase studii în care s-a constatat relaţia existentă între diabetul de tip 2 şi parodontoză, cunoscută şi sub denumirea de „boala gingiilor”. De fapt, parodontoza poate iniţia sau accelera...

Fructe și legume care îngrașă

Publicat în 08 Mar 2017
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit care sunt fructele şi legumele care favorizează acumularea kilogramelor în plus. Acestea au fost prezentate într-un studiu desfăşurat în SUA, de specialiștii de la Colegiul de Sănătate Publică de la...

De ce e bine să ”facem foamea” o zi în fiecare lună

Publicat în 07 Mar 2017
De ani de zile se desfăşoară cercetări în domeniul dietetic la nivel mondial. Oamenii de ştiinţă înfometează şoarecii de laborator și sunt uimiţi de rezultatele: cei mai în vârstă întineresc, se vindecă de boli cum ar fi cancerul şi demenţa, iar...

Recomandări de la nutriționiști în perioada postului

Publicat în 06 Mar 2017
Postul nu înseamnă doar cartofi, orez şi pâine Postul universal nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Trebuie să ținem seama de caracteristicile fiecărui individ care dorește să ţină post, a declarat dr. Mitko Rigov, nutriţionist la Centrul...

Beneficiile ceaiului verde în bolile măduvei osoase

Publicat în 05 Mar 2017
Există mai multe efecte pozitive ale consumului de ceai verde. El scade riscul de boli cardiovasculare, cancer şi ajută la reducerea greutății. Oamenii de ştiinţă americani şi colegii lor din Germania au constatat că, în plus, ceaiul verde este...

Golful, excelent pentru deconectare şi sănătate

Publicat în 04 Mar 2017
Tot mai mulţi medici le recomandă pacienţilor lor practicarea golfului. În funcţie de patologii, pot fi găsite diferite beneficii pentru sănătate, aşa cum se întâmplă în cazul multor bolnavi oncologici. Diverse ramuri ale medicinei obser...
fructe exotice

Studiu: Mierea şi sucul de fructe pot fi nocive pentru sănătate

Publicat în 03 Mar 2017
Mierea, sucul de fructe şi siropul de porumb pot fi nocive pentru sănătate, în cazul în care exagerăm şi consumăm în exces aceste alimente. Ele pot fi dăunătoare din cauza conţinutului mare de fructoză. Fructoza în cantităţi mari poate duce la...
dieta mediteraneana

S-a descoperit ingredientul magic al dietei mediteraneene

Publicat în 02 Mar 2017
Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvăluit secretul succesului dietei mediteraneene. Se pare că aceasta este atât de utilă, deoarece alimentele pe care le conţine sunt bogate în magneziu. Magneziul are efecte benefice asupra organismului, deoarece...

S-a descoperit prima genă care controlează obezitatea

Publicat în 01 Mar 2017
Cercetători australieni şi danezi au descoperit la un vierme o genă responsabilă de senzaţia de saţietate, care ar putea ajuta la lupta împotriva obezităţii. Această genă botezată ETS-5 controlează semnalele creierului către intestine ş...

Cinci boli grave combătute cu ajutorul cafelei

Publicat în 28 Feb 2017
Cafeaua poate proteja organismul de cinci boli, susţin cercetătorii de la Universitatea Harvard, după ce au studiat datele a 130.000 de persoane. În primul rând, cafeaua ajută organismul să lupte împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi...
la plaja

Mai mult soare, mai mulți oameni fericiți

Publicat în 27 Feb 2017
Soarele este unul dintre factorii direct legaţi de fericire. Cu cât este mai mult soare, cu atât oamenii sunt mai fericiți într-o țară, indiferent de regim sau de Produsul Intern Brut. Fără a ne surprinde prea mult, Suedia este unul dintre...

Legătura dintre artă și calitatea somnului

Publicat în 26 Feb 2017
Calitatea somnului la persoanele care manifestă o predispoziție aparte pentru creativitate este mult mai redusă, dar există şi excepţii, unele dintre aceste persoane dorm foarte mult, susţin cercetătorii de la Universitatea din Haifa, din...

Ce spune fiecare parte a capului despre sănătatea noastră?

Publicat în 25 Feb 2017
Capul este partea corpului care ne diferenţiază cel mai mult de restul oamenilor şi are legătură cu ceea ce “ştiu că sunt”, “vreau să fiu”, “aleg să cred despre viaţă”. Deoarece este unitatea noastră centrală, care coordonează toate celelalt...

Vinul roşu poate înlocui cu succes vizita la stomatolog

Publicat în 24 Feb 2017
Medicii italieni sunt convinși că vinul roșu este un substitut perfect al vizitelor la stomatolog. Studiile au arătat că această băutură contracarează cu succes efectele bacteriilor. Vinul roșu conține un compus activ care blochează acţiunea...

Cum ne protejăm de infecții cu ajutorul vitaminei D

Publicat în 23 Feb 2017
Cercetătorii britanici au descoperit că vitamina D poate reduce riscul îmbolnăvirii de gripă, guturai şi alte infecţii respiratorii. În urma unui studiu, publicat în revista British Medical Journal, au fost analizate informaţii prelevate de la...

Substanțe posibil cancerigene detectate în biscuiții pentru sugari

Publicat în 22 Feb 2017
Acrilamida, o substanţă cancerigenă a fost descoperită la un nivel superior recomandărilor europene în biscuţii penru bebeluşi ai firmei Nestlé comercializaţi în Franța şi la niveluri apropiate de acest prag în alte două produse, potrivi...

Câte ore este bine să lucrăm pe săptămână?

Publicat în 21 Feb 2017
Pentru a-şi proteja viaţa şi sănătatea, oamenii nu ar trebui să muncească mai mult de 39 de ore pe săptămână, anunţă cercetătorii australieni. Ei au realizat un studiu în urma căruia au stabilit numărul maxim de ore lucrătoare admis...

Studiu: Rolul cerealelor integrale în metabolism

Publicat în 20 Feb 2017
Cerealele integrale ajută la reducerea numărului de calorii absorbite şi la accelerarea metabolismului, susţine autorul unui studiu în acest sens, Carl Philip, de la Universitatea Tufts din Boston. Cerealele integrale conțin aproximativ de două...

Lista semințelor benefice pentru sănătate

Publicat în 19 Feb 2017
Experții în nutriție au întocmit o listă cu semințe de fructe benefice pentru sănătate, printre acestea numărându-se seminţele de pepene, de lămâie, de kiwi, de papaya sau de avocado. În ceea ce priveşte semințele de pepene, experţii susţin că...

Greutatea în exces influențează apariția tumorilor canceroase

Publicat în 18 Feb 2017
Cercetătorii belgieni susțin că greutatea în exces stă la baza apariției tumorilor canceroase. Un rol primordial în apariția tumorilor canceroase îl are grăsimea, care contribuie la formarea unor noi vase limfatice, prin care celulele maligne...

Superalimente pentru energie în sezonul rece

Publicat în 17 Feb 2017
Iarna oferă o varietate de alimente care nu sunt doar sănătoase, ci oferă mulţi nutrienți şi energie în zilele reci şi lipsite de căldura soarelui. Consumul regulat de legume crucifere, cum ar fi conopida, poate ajuta la reducerea riscului...

Sunt suplimentele cu soia recomandate în alimentație?

Publicat în 16 Feb 2017
Soia conţine izoflavone, substanţe comparabile cu nişte hormoni care pot afecta funcţionarea normală a sistemului hormonal. Ele se mai numesc şi fitoestrogeni (estrogeni vegetali) şi par să dăuneze acţiunii estrogenilor în corp, luându-le locul....

Ținuta corectă a corpului, ameliorează buna dispoziție

Publicat în 15 Feb 2017
Poziţia corectă a corpului, respectiv ţinuta corectă a spatelui, ameliorează buna dispoziţie şi starea de sănătate, susţin cercetătorii din Noua Zeelandă. Persoanele care suferă de depresie au nevoie să menţină în permanenţă o poziţie corectă a...

Ceaiul verde și visele frumoase

Publicat în 14 Feb 2017
Iubitorii de ceai verde nu se tem de tulburările de somn şi nici de coșmaruri, susțin cercetătorii japonezi. Ceaiul este una dintre băuturile preferate atât în sezonul rece, cât şi în sezonul cald în rândul unui număr considerabil de locuitori...

Persoanele impulsive, mai predispuse la obezitate

Publicat în 13 Feb 2017
Persoanele impulsive sunt mult mai expuse la îngrășare, comparativ cu persoanele, care în momente dificile ale vieţii lor dau dovadă de calm, au anunțat cercetătorii americani de la Universitatea din Texas, din SUA, în urma unui studiu. La acest...

Alimente care provoacă aciditate gastrică

Publicat în 13 Feb 2017
Gustul amărui sau acru în gură, eructațiile, senzațiile de arsură în gât sunt definite drept aciditate gastrică. Cel mai adesea, aceasta apare după consumul unor cantități mari de alimente și băuturi acide. Ciocolata conţine cafeină și alte...

Mai puține calorii după vârsta de 30 de ani

Publicat în 12 Feb 2017
Nutriționiștii americani ne recomandă o reducere a aportului zilnic de calorii, după ce atingem vârsta de 30 de ani. O alimentație în exces, chiar dacă ea este una sănătoasă și corectă, după vârsta de 30 de ani, poate duce la apariția unor boli...

Consumul de mezeluri, risc pentru sănătate

Publicat în 11 Feb 2017
Consumul de mezeluri este strâns legat de majoritatea simptomelor de astm, riscul fiind crescut cu 76% pentru amatorii de astfel de produse. Consumul de şuncă, salam şi carne afumată poate creşte de patru ori simptomele de astm, indică...

Jocurile, lucrul de mână și socializarea protejează creierul de îmbătrânire

Publicat în 10 Feb 2017
Activități simple, cum ar fi jocul de cărți, socializarea și navigatul pe internet pot amâna declinul capacității mentale după vârsta de 70 de ani, informează studiul publicat de revista „JAMA Neurology”. Studiul nu a examinat...

Amicul patruped – beneficii terapeutice

Publicat în 09 Feb 2017
Un studiu publicat în revista „Circulation” demonstrează că persoanele care suferă de boli cardiovasculare şi au un câine trăiesc mult mai mult decât cele care nu au niciun amic patruped. Studiul i-a inspirat pe specialiştii de la...

Sărăcia la fel de periculoasă ca bolile cronice

Publicat în 08 Feb 2017
Fumatul, consumul de alcool, un stil de viață sedentar, hipertensiunea arterială, obezitatea şi diabetul. Sunt șase dintre cei mai importanți factori de risc pentru sănătatea umană, la care se mai adaugă un altul: traiul în condiții sociale și...
bebelus dormind

Efectul somnului asupra sănătății generale

Publicat în 07 Feb 2017
Cercetările științifice au demonstrat că sistemul imunitar este afectat de lipsa somnului. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Medical din cadrul Universităţii Washington din Seattle au studiat 11 de perechi de gemeni identici pentru a cerceta...

Sfaturi simple pentru o atitudine pozitivă la locul de muncă

Publicat în 06 Feb 2017
Pentru a ne comporta ca un adevărat profesionist și a ne face datoria cât mai bine, trebuie să învățăm cum să ne păstrăm starea de spirit atunci când suntem la locul de muncă. Este important să avem o atitudine pozitivă în timp ce lucrăm, pentru...

5 emoții care ne provoacă boli fizice

Publicat în 05 Feb 2017
În momentul în care emoţiile se acumulează în fiinţa noastră, din cauza unei atenţii sporite şi a timpului îndelungat de menţinere a agitaţiei mentale, acestea se defulează prin stări de anxietate, atacuri de panică sau prin depresie. Aceste...

Donează sânge și vei trăi mai mult!

Publicat în 04 Feb 2017
Donatorii de sânge trăiesc mult mai mult, comparativ cu persoanele care nu donează sânge, au anunţat cercetătorii din Danemarca și din Suedia, care au efectuat recent un amplu experiment, consacrat efectelor asupra organismului uman a donării...

Atenție, hrana marină conține microparticule de plastic

Publicat în 03 Feb 2017
Persoanele care mănâncă hrană marină ingerează până la 11.000 de bucăţele minuscule de plastic anual, iar zeci de particule din acestea se încastrează în ţesuturi, avertizează un nou studiu. Cercetătorii de la Universitatea Ghent din Belgia cred...

Exerciţiile fizice moderate reduc inflamațiile din organism

Publicat în 02 Feb 2017
Cercetătorii de la universitatea din San Diego, California, au studiat beneficiile unei activităţi fizice moderate asupra sănătăţii. Deşi binefacerile unei activităţi fizice regulate nu mai trebuie demonstrate, acest studiu aduce nişte elemente...

Cel mai nou truc împotriva obezităţii

Publicat în 01 Feb 2017
Consumul de vin în mod regulat înainte de culcare poate combate obezitatea, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard. În decurs de 13 ani, ei au monitorizat 20.000 de femei şi au ajuns la concluzia că doamnele care au consumat vi...

Sucul de cireșe crește calitatea somnului

Publicat în 31 Ian 2017
Persoanele care au probleme cu somnul ar trebui să renunțe la somnifere și să le înlocuiască cu suc de cireșe. Două echipe de cercetători au demonstrat că sucul de cireşe prelungeşte somnul şi îmbunătăţeşte calitatea acestuia. Oamenii de ştiinţă...

Ceaiul şi cafeaua reduc inflamațiile vaselor de sânge

Publicat în 30 Ian 2017
Ceaiul şi cafeaua prelungesc viaţa, deoarece reduc compușii din sânge care cresc inflamaţia şi pot provoca boli cardiovasculare. Cofeina blochează compușii nocivi şi are un efect tonic asupra organismului, la fel ca şi în cazul ceaiului sau unor...

Colonii de bacterii în sticlele de plastic

Publicat în 29 Ian 2017
Cei mai mulţi dintre noi refolosim sticlele de plastic. Se pare că acest obicei este extrem de nociv şi ne poate îmbolnăvi. Experţii medicali ne recomandă să nu refolosim sticlele de plastic, deoarece ele reţin colonii întregi de bacterii...

Cum combatem tusea cu remedii naturale

Publicat în 28 Ian 2017
Tusea este una dintre consecinţele cel mai puţin dorite ale răcelii şi gripei, care însoţesc anotimpul rece. Iritant şi iritabil reprezintă un fenomen care ne poate însoţi timp de mai multe zile sau chiar săptămâni şi poate fi extrem de...

Păreri pro și contra în privința consumului de înghețată

Publicat în 27 Ian 2017
Îngheţata poate provoca boli de inimă, susţin cercetătorii americani, care au realizat un studiu în acest sens. Consumul excesiv de îngheţată poate face rău, în special vaselor sangvine. De aceea, oamenii de știință consideră că adaosul de...

Nu aruncați zerul, are efecte nebănuite asupra sănătății!

Publicat în 26 Ian 2017
Bogat în proteine de calitate, zerul obţinut după formarea brânzei are numeroase beneficii pentru sănătate. Atenţie însă, zerul nu trebuie consumat în exces, pentru că poate avea şi efecte adverse. Principalul beneficiu al zerului este faptul că...

Iarna, frigul şi un corp suplu – o legătură la care nu te aşteptai

Publicat în 25 Ian 2017
Chiar dacă frigul ne îndeamnă să visăm la primăvară, este bine de ştiut că el reprezintă cheia spre un corp suplu. S-a demonstrat ştiinţific că, atunci când temperaturile sunt scăzute, corpul arde calorii pentru a face față condițiilor...

Ce să faci ca să ai un somn sănătos

Publicat în 24 Ian 2017
Medicii britanici au făcut recomandări cu privire la principalele condiţii pentru un somn sănătos la persoanele cu vârste peste 50 de ani. Pentru un somn liniştit şi pentru a combate insomnia, specialiştii susţin că este benefic ca în timpul...
ardei iute 1

Secretul longevităţii şi al sănătăţii

Publicat în 23 Ian 2017
Consumul de ardei iute (chili) s-a dovedit a fi legat de creşterea longevităţii cu 13%, dar şi de reducerea mortalităţii din cauza bolilor de inimă sau a accidentelor vasculare cerebrale, susţin cercetătorii de la Colegiul de Medicină Robert...

Alcoolul induce creierului senzația de foame

Publicat în 22 Ian 2017
Alcoolul activează circuitele neuronale responsabile de hrănire, susţin nutriţioniştii britanici. Nutriționiștii britanici mai susțin că alcoolul îi transmite creierului uman senzaţia de foame. Un pahar de vin înainte de cină sau prân...

Știați că ciocolata poate calma tusea?

Publicat în 21 Ian 2017
Profesorul Alyn Morice, coordonator al studiilor legate de bolile cardiovasculare și respiratorii de la Universitatea Hull, din Marea Britanie, afirmă că în urma cercetărilor a descoperit că ciocolata poate calma tusea. Rezultatul unui studiu,...

Care este cel mai sănătos ceai din lume

Publicat în 20 Ian 2017
Ceaiul matcha este ceaiul care ajută în dietele pentru slăbit, scade nivelul colesterolului, protejează de bolile de inimă şi previne cancerul. Dacă până acum ceaiul verde era considerat cel mai sănătos ceai, în ultimii ani a început să se...

Înfometarea creşte calitatea vieţii

Publicat în 19 Ian 2017
Reducerea cantităţii de alimente consumate zilnic poate creşte calitatea vieţii, susţin cercetătorii în nutriţie de la Centrul de Cercetare Pennington Biomedical din Statele Unite. Oamenii de ştiinţă americani au efectuat un studiu la care au...
oboseala la serviciu

Cum scăpăm de oboseala acumulată în timpul sărbătorilor

Publicat în 18 Ian 2017
Sărbătorile sfărșitului de an de-abia s-au terminat, ne-am odihnit şi am recuperat şi un pic de somn. Motiv pentru care ar trebui să ne simțim energici și plini de viață, gata să reluăm cu entuziasm rutina de zi cu zi. În schimb iată-ne şi mai...
piata volanta cu fructe si legume de toamna

De ce preferă rușii legumele în locul cărnii?

Publicat în 17 Ian 2017
Ruşii consumă în ultimii ani din ce în ce mai puţină carne, mai puţin peşte, mai puţine produse lactate şi mai puţin zahăr, în schimb a crescut considerabil consumul de legume în rândul cetăţenilor Rusiei, anunţă publicaţia Izvestia, în ediţia...

Țigările electronice pot afecta fertilitatea bărbaților

Publicat în 16 Ian 2017
Experţii britanici au avertizat că există posibile riscuri de sănătate cauzate de folosirea ţigărilor electronice. Oamenii de ştiinţă de la University College London au comunicat că există dovezi care confirmă că substanţele chimice folosite...
dentist

Procedură inovativă în tratarea cariilor dentare

Publicat în 15 Ian 2017
Plombele dentare ar putea ajunge doar o amintire, ca urmare a noii descoperiri făcute de cercetători. Oamenii de ştiinţă au constatat că un produs farmaceutic recomandat pacienţilor care suferă de boala Alzheimer poate stimula reconstituirea...

Un nou tip de vin este băutura anului 2017

Publicat în 14 Ian 2017
Proaspăt şi aromat precum vinul alb, însă de intensitatea vinului roșu, orange wine, vinul portocaliu, se bucură de o popularitate în creștere și se pare că este băutura anului 2017. Cunoscut şi sub denumirea de al patrulea vin, vinul portocaliu...

Consumul regulat de arahide ajută la combaterea alergiilor

Publicat în 13 Ian 2017
Autorităţile sanitare americane recomandă părinţilor să le dea copiilor alimente ce conţin arahide pentru a evita dezvoltarea unei alergii durabile la acestea. Aceste noi recomandări publicate săptămâna trecută de Institutul Naţional al...
dieta

Cum să trăieşti sănătos până la 110 ani respectând Dieta longevității

Publicat în 12 Ian 2017
Valter Longo este un cercetător italian specializat în biochimie și neurobiologie, care trăiește în America și a studiat vreme de 25 de ani dieta persoanelor care trăiesc cel mai mult pe Terra. Rezultatele cercetărilor sale au fost inclus...

Oamenii care locuiesc în apropierea marilor căi rutiere predispuși la demență

Publicat în 12 Ian 2017
Persoanele care trăiesc în apropierea unor mari căi rutiere sunt expuse unui risc crescut de a dezvolta forme de demenţă precum boala Alzheimer, afirmă un studiu vast publicat săptămâna trecută în revista medicală britanică „The...

Un nou organ identificat în corpul uman

Publicat în 11 Ian 2017
Mezenterul este considerat acum un organ în adevăratul sens al cuvântului. El este o membrană situată în sistemul nostru digestiv, care leagă intestinul de pereții abdominali. Menirea acestui organ urmează a fi stabilită prin noi cercetări, dar...

Trucuri pentru a arăta bine de dimineață, în mod natural

Publicat în 10 Ian 2017
Cum nu există nici o baghetă magică care să ne înlăture ridurile, cearcănele, ochii roșii, pielea obosită și uscată sau acneea, am pus cap la cap câțiva pași esențiali care te pot ajuta să radiezi de frumusețe, încă de la primele ore al...

Cum ne facem plinul de energie pe timp de iarnă

Publicat în 09 Ian 2017
Profitaţi de iarnă pentru a vă face plinul de energie şi de vitamine, graţie acestor şase alimente: 1. Castanele – Chiar dacă sunt bogate în calorii, castanele comestibile, prin conţinutul lor ridicat în potasiu, ajută la reducerea...

Alimentele care schimbă culoarea ochilor

Publicat în 08 Ian 2017
Ştiaţi că există unele alimente care consumate o perioadă mai îndelungată pot cauza schimbarea culorii ochilor? Potrivit unor studii, anumite alimente precum uleiul de măsline, ceaiul de merişoare, mierea, spanacul, carnea sau ceaiul de păpădie,...

Zahărul, nesănătos, încă din copilărie

Publicat în 07 Ian 2017
Copiii riscă să se confrunte cu probleme de sănătate pe termen lung, dacă consumă zahăr în exces. Copiii consumă atât de mult zahăr la micul dejun încât jumătate din raţia lor zilnică admisă este epuizată încă înainte de a merge la şcoală, a...

Cum ne detoxifiem organismul după Sărbători

Publicat în 06 Ian 2017
La fel ca în fiecare an, Sărbătorile de iarnă ne aduc multă căldură şi pace interioară, însă, la final, cadoul primit de la Moşul are cel puţin 3 kilograme în plus şi o stare lipsită de energie. În opinia specialiştilor, starea fizică nu tocmai...

Ciuperci otrăvitoare utile în psihiatrie

Publicat în 05 Ian 2017
Alcaloizii şi psilocibina, care se găsesc în ciupercile considerate otrăvitoare pentru om, ar putea fi folosite pentru tratarea unor boli psihice grave, afirmă oamenii de ştiinţă. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Regală din Marea...

Șapte alimente care nu fac bine inimii

Publicat în 04 Ian 2017
Se pare că a mânca pentru sănătatea inimii dvs. rămâne în prim-plan. Evitaţi alimentele bogate în colesterol şi sare şi eliminaţi orice pojghiţă de grăsime. Mai uşor de zis decât de făcut, desigur. Dar măcar ştiaţi de ce să vă păziţi. No...

Cele mai bune fructe de consumat dimineaţa

Publicat în 03 Ian 2017
Este știut faptul că fructele nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră zilnică. Între cele care sunt recomandate a fi consumate dimineața se numără bananele, murele, dar și merele. Bananele, spun specialiștii, deși au doar 110 calorii...

Primul vaccin pentru tratarea parodontozei

Publicat în 02 Ian 2017
Parodontoza sau boala gingiilor este o patologie caracterizată în principal prin inflamarea și sângerarea gingiilor. Boala determină distrugerea masei osoase și pierderea dinților, dar este asociată și cu un mai mare risc de a dezvolta boli...

Eliminarea depresiei, calea spre o viață fericită

Publicat în 01 Ian 2017
Nefericirea oamenilor nu este generată de factori economici, ci de probleme de sănătate fizică şi mentală şi de dificultăţi la nivelul relaţiilor, potrivit unui studiu realizat, în decembrie, de Şcoala de Studii Economice de la Londra....

Alcoolul și dulciurile la masa de Revelion

Publicat în 31 Dec 2016
Alcoolul alături de grăsimi, nu este combinaţia cea mai bună. Este perioada propice pentru pancreatite, colecistite. Dacă nu vrem să ajungem la camera de urgenţă, trebuie să fim moderaţi în ceea ce priveşte consumul de alcool. Nu este interzi...

Deficitul de vitamina D predispune la autism

Publicat în 30 Dec 2016
Cercetătorii australieni au găsit o dependenţă între deficitul de vitamina D în timpul sarcinii şi riscul crescut al apariţiei autismului. Studiul a fost condus de profesorul John McGrath, cercetător la Institutul de Analiză din cadru...

Dieta mediteraneană și cofeina ajută la protecția ochilor

Publicat în 29 Dec 2016
Dieta mediteraneană şi consumul de cofeină ar putea scădea riscul de a dezvolta degenerescenţă maculară legată de vârstă, una dintre principalele cauze ale orbirii, potrivit unui nou studiu. Cercetări anterioare au arătat că dieta mediteraneană,...

Studiu: impactul vinului în formarea melanomului

Publicat în 28 Dec 2016
Alcoolul este considerat un factor care ar putea provoca diferite tipuri de cancer, iar un nou studiu adaugă pe listă încă o formă de cancer, şi anume cel de piele. Cercetători de la Universitatea Brown, din Statele Unite, susţin că un consum,...

Vinul fiert și răceala

Publicat în 27 Dec 2016
Sunt numeroase studii care atestă că un consum regulat și moderat de vin roșu face bine, reducând riscul de infarct miocardic, demență și accident vascular cerebral. Cercetări recente au scos la iveală faptul că vinul este un aliat puternic ș...

Carne clonată pe masa de Crăciun

Publicat în 26 Dec 2016
Oamenii de ştiinţă susţin că până în 2050 inclusiv tradiţionala masă de Crăciun va avea un aspect cu totul inedit. În viziunea cercetătorilor în alimentaţie, curcanul de pe masa de Crăciun va fi crescut în mod artificial în bioreactoare şi va...

Top 10 al tradiţiilor culinare de Crăciun

Publicat în 25 Dec 2016
De la piftie şi sarmale, la julbord sau la deserturile delicioase din Lisabona, The Guardian a realizat un top 10 al tradiţiilor culinare de Crăciun, celebre în Europa. În timpul sărbătorilor de iarnă, Lisabona se transformă într-un tărâm dulce:...
masa aranjata de Craciun

Trucuri pentru a evita depresia din perioada Crăciunului

Publicat în 23 Dec 2016
Crăciunul este momentul din an care se asociază cel mai mult cu emoţiile şi sentimentele pozitive, însă un mare procent din populaţie se simte invadată de stres şi chiar de depresie în această perioadă şi nu-şi doreşte decât să treacă timpul cât...

Ce greșeli faci atunci când mănânci banane

Publicat în 22 Dec 2016
Folosite des în gustările de zi cu zi, bananele sunt fructele de care nu ne putem despărți, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Cu ajutorul lor obținem un mic dejun hrănitor și sănătos, smoothie-uri apetisante și deserturi de neuitat....

Învață să spui ”nu” și vei trăi mai bine

Publicat în 21 Dec 2016
Spunea Sfântul Francisc de Assisi că trebuie să începem prin a face ceea ce este necesar, apoi ceea ce este posibil şi imediat vom descoperi că reuşim imposibilul. Micile acţiuni cotidiene ne pot ajuta să ne modificăm comportamentul, până la...

O nouă speranță pentru pacienții cu diabet de tip 1

Publicat în 20 Dec 2016
O echipă de cercetători de la Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB), în colaborare cu cercetători de la Universitatea Côte d’Azur-CNRS-Inserm-iBV şi cercetători germani şi danezi, au descoperit o moleculă care ar putea fi capabilă să...

Serviciul în ture afectează ritmul biologic al organismului

Publicat în 19 Dec 2016
Riscul de a dezvolta cancer este mult mai mare la persoanele care îşi desfăşoară activităţile în schimburi alternative. Dacă o persoană îşi desfăşoară munca pentru o durată destul de mare, în schimburi alternative, atunci aceasta poate dezvolta...

Inedit! Pește și legume la un loc, prin metoda Aquaponics

Publicat în 18 Dec 2016
Petăr Paskov din oraşul Vidin cultivă legume şi peşte în acelaşi timp, printr-o metodă de producție care se numește Aquaponics. Această metodă nu este încă suficient de populară în Bulgaria. Aquaponics este denumirea folosită internaţional...

Dietele yo-yo nu ajută la slăbit

Publicat în 17 Dec 2016
În ziua de astăzi, în lume trăiesc peste 1,9 miliarde de adulţi suprapoderali, dintre care 600 de milioane suferă de obezitate. Prin urmare, o mare parte a populaţiei prezintă un risc însemnat de boli asociate unei mai mari mortalităţi, în...

Cum putem influența oamenii, simplu și rapid?

Publicat în 16 Dec 2016
Că ne place sau nu, în fiecare moment al vieții noastre suntem puși în fața unei negocieri, iar atunci suntem obligați să ne folosim puterea de influență pentru a întoarce situația în favoarea noastră. Problema apare în momentul în care nu știm...

Remediul perfect pentru tratarea răcelii

Publicat în 15 Dec 2016
Cercetătorii americani au descoperit remediul perfect, extrem de eficient și facil pentru tratarea răcelii. Efectele unui somn de bună calitate sunt multiple pentru organism, suţin oamenii de ştiinţă din Statele Unite. Potrivit datelo...

Consumul moderat de nuci protejează organismul de boli

Publicat în 14 Dec 2016
Potrivit cercetătorilor britanici, consumul de nuci aduce numeroase beneficii. Oamenii de ştiinţă britanici susţin că un consum zilnic moderat de nuci ţine departe de noi numeroase boli. Cercetătorii britanici, au efectuat un studiu la...

O boală din trecut, activată în secolul al XXI-lea

Publicat în 13 Dec 2016
Scorbutul, o boală care se dezvoltă în cazul unei deficienţe acute de vitamina C, este fatală dacă nu este tratată. În trecut, această afecţiune apărea la marinari, care călătoreau mult pe mare. Se pare că afecţiunea revine în secolul XXI....

Dieta ideală pentru articulații sănătoase

Publicat în 12 Dec 2016
În corpul uman sunt 206 oase și toate, cu excepția osului hioid din gât, sunt legate între ele. Articulațiile mobile, cum ar fi genunchii, picioarele şi coatele sunt făcute din oase, țesut conjunctiv (cartilaj, tendoane și tendoni), mușchi ș...

Sfaturi pentru o piele strălucitoare

Publicat în 11 Dec 2016
Tenul trebuie îngrijit în orice anotimp, însă mai ales iarna. O piele frumoasă şi sănătoasă trebuie curăţată în mod regulat, iar dacă gelurile obișnuite usucă, acestea ar putea fi înlocuite cu uleiuri naturale, care îndepărtează machiajul, da...

Sfaturi pentru a nu ne îngrășa pe timpul iernii

Publicat în 10 Dec 2016
Nutriționiștii ne recomandă să consumăm iarna supe calde A venit iarna, perioadă în care ziua este mai scurtă, iar noaptea mai lungă, când avem nevoie de suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism. Multe persoane găsesc un refugiu î...

Mierea poate înlocui în mod eficient antibioticele

Publicat în 09 Dec 2016
Mierea este capabilă să distrugă bacteriile care provoacă răcelile, au susţinut cercetătorii canadieni într-o lucrare prezentată la US Otolaryngologists. Experții de la Universitatea din Ottawa au investigat efectul mierii pe 11 tulpini de...

Băuturi sănătoase pentru o stare de spirit bună

Publicat în 08 Dec 2016
Emoţiile negative pe care le resimţim – tensiune, iritabilitate, nervozitate, insomnie pot fi combătute şi prin băuturi sănătoase, care ne pot ajuta să ne îmbunătățim echilibrul fizic și emoțional. Apă caldă cu lămâie – deshidratarea...
somnul-si-o-cafea-bauta-seara

De ce nu trebuie să mergem la culcare supăraţi

Publicat în 07 Dec 2016
Oamenii de ştiinţă chinezi au explicat de ce nu ar trebui să mergem la culcare supăraţi. În această stare, creierul fixează emoțiile negative și ne va fi mult mai dificil să le uităm. Potrivit echipei de cercetători de la Universitatea din...

Amintirile pot fi transmise prin codul genetic

Publicat în 06 Dec 2016
Amintirile pot fi transmise printr-un cod genetic din generaţie în generaţie, arată rezultatele unui nou studiu. S-a descoperit că amintirile cauzate de stres se pot transmite de la o generaţie la alta, dintr-o celulă spre altă celulă, de l...

Pentru a avea un somn liniștit nu consumați…

Publicat în 05 Dec 2016
Sentimentul de oboseală sau hiperactivitate, probleme cu stomacul, somn agitat, toate acestea sunt semnele unor obiceiuri nesănătoase înainte de a merge la culcare. Ceea ce mâncăm în cursul zilei influenţează în mod substanţial calitatea...