Oamenii de ştiinţă bulgari au inventat pâinea care nu îngraşă

Publicat în 03 Mar 2018
O pâine bogată în proteine, aminoacizi şi cu un conţinut scăzut de clorură de sodiu a fost creată de Institutul de Criobiologie şi Tehnologii Alimentare din Sofia. Această pâine specială reduce colesterolul de cinci ori şi ajută la scăderea în...

Focul plăcut al şemineului dăunează sănătăţii

Publicat în 02 Mar 2018
Oamenii de ştiinţă spanioli au avertizat că efectul şemineelor ​​asupra sănătăţii este comparabil cu cel al minelor şi şantierelor. Cele mai nocive gaze şi particule sunt eliberate în atmosferă atunci când sunt aprinse primele lemne în foc....

După avocado fără sâmbure urmează bananele cu coajă comestibilă

Publicat în 01 Mar 2018
Mai întâi au fost inventate fructe avocado fără sâmbure, iar acum a venit rândul bananelor cu coaja comestibilă. O fermă japoneză foloseşte „metoda îngheţului şi dezgheţului” pentru a obţine banane cu o coajă mai moale, care poate fi...

Cele mai scumpe bomboane din lume

Publicat în 28 Feb 2018
În fiecare zi, mii de bomboane sunt consumate în întreaga lume. Acestea sunt cu siguranţă dulcele preferat nu numai de copii, dar şi de adulţi. Există sute de feluri de bomboane – de ciocolată, jeleuri, dropsuri, fondante. Iată care sunt...
alcool femeie pahar

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Publicat în 27 Feb 2018
Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de alcool, făcându-l neplăcut pentru oameni. Experţii presupun că ADN-ul corespunzător acestei gene va...

Celulele au orare variabile

Publicat în 26 Feb 2018
Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii. De exemplu, serviciul în ture, prin orarele decalate pe care le impune, antrenează o perturbare a...

Cum ne spălăm corect pe dinți

Publicat în 25 Feb 2018
Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne spălăm corect pe dinţi şi să umezim periuța de dinți, înainte de periaj. Pentru a avea parte de un peria...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Publicat în 24 Feb 2018
Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi domnişoarele nu trebuie să renunţe complet la ojă, însă trebuie să fie conştiente de efectele negative pe care...

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Publicat în 23 Feb 2018
Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe. Efecte benefice asupra organismului în caz de răcerală sau gripă pot avea vitamina A şi zincul –...
sucuri fructe

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Publicat în 22 Feb 2018
Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton, în urma realizării unui studiu, ale cărui rezultate au fost publicate în revista „Cell...

Cel mai controversat fruct din lume

Publicat în 21 Feb 2018
Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai detestat fruct de pe planetă. Este regele fructelor sau are cel mai oribil gust din lume. Datorită mirosulu...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Publicat în 20 Feb 2018
Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de fabrică, inclusiv fulgi de porumb, pizza şi batoane de ciocolată sporeşte riscul îmbolnăvirii de cancer...

44% dintre belgieni mănâncă mai puţină carne

Publicat în 17 Feb 2018
Aproape jumătate dintre belgieni (44%) afirmă că au redus consumul de carne, pe parcursul anului trecut, potrivit unei anchete online realizată pe un eşantion de 1.000 de belgieni de peste 18 ani de către iVox pentru ASBL EVA. Asociația dorește...

De ce face zgomot stomacul când ne este foame?

Publicat în 16 Feb 2018
Mulţi dintre noi am observat că stomacul nostru vorbeşte. În special când burta ne este goală. Limbajul său nu este greu de tradus: el cere de mâncare. Ne place să spunem şi să ne gândim că „ghiorăitul” apare atunci când stomacul...

Singurătatea, mai nocivă decât fumatul și alcoolul

Publicat în 15 Feb 2018
Indiferent de numărul de factori externi, cum ar fi emisiile nocive provenite de la instalaţiile de încălzire, fumatul şi consumul excesiv de alcool, cel mai mare risc pentru sănătatea tinerilor este lipsa contactelor sociale sau, cu alte...

Berea acţionează ca un remediu împotriva unor boli periculoase

Publicat în 14 Feb 2018
Biologii americani de la Universitatea din Oregon au descoperit în bere ingredientul xanthohumol, conţinut în hamei, care poate servi drept remediu pentru boli periculoase, cum ar fi obezitate, hipertensiune arterială şi diabet. În cadrul...

Schimbarea anotimpurilor poate provoca depresie sezonieră

Publicat în 13 Feb 2018
Schimbarea anotimpurilor provoacă anumitor persoane o stare numită depresie sezonieră. Brusc, acestea devin nefericite, au schimbări de comportament, îşi pierd interesul pentru lucrurile care le plăceau înainte. De obicei, depresia sezonier...

Cinci lucruri mai puţin cunoscute despre nuci

Publicat în 09 Feb 2018
Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziţie o pleiadă întreagă de vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase, de pe urma cărora se pot obţine o mulţime de beneficii. Nutriţioniştii şi medicii recomandă...

Ciocolata neagră poate fi un bun aliat în scăderea hipertensiunii

Publicat în 08 Feb 2018
Ciocolata neagră poate fi eficientă în combaterea hipertensiunii arteriale, susţin specialiştii britanici. Simptomele hipertensiunii arteriale – dureri de cap, dureri toracice, dificultăţi de respiraţie rămân de obicei neobservate...

Uleiul de peşte şi uleiul de floarea soarelui, periculoase pentru organism?

Publicat în 07 Feb 2018
Uleiul de peşte şi uleiul de floarea-soarelui pot provoca inflamarea ficatului cauzând cancer, susţin cercetătorii spanioli după un experiment realizat pe şobolani. Tulburările care cauzează ambele tipuri de grăsimi în ficat îl predispun la...

Laptele integral este benefic pentru inimă

Publicat în 06 Feb 2018
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că laptele integral măreşte nivelul colesterolului „bun” din sânge, care este benefic pentru inimă şi vasele de sânge. Acest tip de lapte nu afectează colesterolul...

Regimul alimentar occidental stimulează apariţia demenţei?

Publicat în 05 Feb 2018
Consumul de alimente bogate în grăsimi nesaturate şi cu un conţinut ridicat de calorii stimulează apariţia bolii Alzheimer, una dintre cele mai frecvente forme de demenţă senilă, au avertizat cercetătorii de la Universitatea din California....

Şase alimente sănătoase pentru un creier puternic

Publicat în 04 Feb 2018
Ştiaţi că ciocolata neagră stimulează sănătatea creierului şi a inimii? Cât de bună este memoria dumneavoastră şi cât de uşor sau greu vă puteţi concentra? Vă oferim câteva sfaturi care demonstrează importanţa alimentaţiei pentru sănătatea...

Somnul de după-amiază este mai benefic decât cafeaua

Publicat în 03 Feb 2018
Somnul de după-amiază energizează organismul la fel ca şi cafeaua, însă fără efectele secundare ale stimulentului, cum ar fi dependenţa sau tulburări de somn pe timp de noapte, susţin specialiştii australieni. Dr. Nicole Lovato de la...

Sfaturi pentru un sistem imunitar puternic

Publicat în 02 Feb 2018
Doriţi să aveţi un sistem imunitar de invidiat? Deutsche Welle vă oferă câteva sfaturi în acest sens. 1. Diversitate și culoare: Sistemul imunitar are nevoie de „combustibil”, mai exact de legume şi fructe. Încercaţi să aveţi o...

Proteina Klotho și secretul longevității

Publicat în 01 Feb 2018
Stilul de viaţă sănătos şi dietele nu au nicio influenţă în ceea ce priveşte îmbătrânirea. Specialiştii au demonstrat că se poate trăi până la o vârstă înaintată datorită unei proteine. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yale din SUA au...

Cel mai eficient antidepresiv natural

Publicat în 31 Ian 2018
Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Californiei din Los Angeles, compusul curcumin conţinut în condimente îmbunătăţeşte starea de spirit, iar utilizarea sa regulată are efecte benefice asupra memoriei şi funcţiilor cognitive ale...

Zahărul afectează major activitatea creierului

Publicat în 30 Ian 2018
Un grup de cercetători din China şi Marea Britanie a constatat că diabetul şi nivelul de zahăr din sânge sunt asociate cu tulburări cognitive prelungite, informează revista britanică Diabetologia. Oamenii de ştiinţă au descoperit că, pentru a...

Fructele trebuie spălate sau curăţate de coajă?

Publicat în 27 Ian 2018
Tot ce este mai mai bun într-un fruct se află înăuntrul său, dar şi în coaja sa, şi de aceea este bine ca ele să fie consumate cu coajă. Totuşi, aici se află pesticidele, fapt care conduce la o dilemă: fructele trebuie curăţate de coajă?...

De ce sunt ouăle benefice pentru sănătate

Publicat în 26 Ian 2018
Ouăle reduc nivelul de zahăr din sânge şi tensiunea arterială şi ajută la scăderea în greutate, susţine nutriţionistul britanic dr.Carrie Ruxton. Doar două ouă pe zi sunt suficiente pentru a scădea nivelul de glucoză din sânge la pacienţii cu...

Principalul pericol al consumului excesiv de sare

Publicat în 25 Ian 2018
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că un consum excesiv de sare în mod regulat provoacă modificări ale sistemului imunitar in intestin, iar acest lucru duce la degradarea funcţiilor cognitive la om. Specialiştii au concluzionat că abuzul...

Băuturi care înlocuiesc cu succes cafeaua

Publicat în 24 Ian 2018
Mulţi oameni nu pot începe ziua de lucru fără o ceaşcă de cafea sau ceai negru. Însă, dacă din anumite motive, cofeina trebuie să fie limitată, se pot utiliza alte băuturi care vor avea acelaşi efect. Shake din banane – aceste fruct...

Utilizări mai puţin cunoscute ale pliculeţelor de ceai

Publicat în 23 Ian 2018
Iarna, toată lumea bea mai mult ceai decât în mod obişnuit. După ce consumăm o cană cu ceai fierbinte şi aromat, specialiştii ne sfătuiesc să nu aruncăm pliculeţele, deoarece le putem utiliza ulterior, în scopuri mai puţin cunoscute. Combaterea...

Sfaturi pentru a slăbi mai ușor

Publicat în 22 Ian 2018
Philip Stanforth, profesor de medicină sportivă la Universitatea din Texas, a descoperit modalitatea de a pierde rapid în greutate şi, ca urmare, ne dă câteva sfaturi pentru a slabi mult mai uşor. Acesta susţine că o dietă adecvată ne ajută să...

Un nou efect nociv al alimentaţiei de tip fast-food

Publicat în 21 Ian 2018
Cercetătorii de la Universitatea din Bonn, Germania, au stabilit în urma unor noi cercetări că «dieta Occidentală», alimentaţia de tip fast-food, cu un conținut ridicat de grăsimi și carbohidrați, provoacă o reacție în lanţ la sistemul imunitar,...

Iaurtul-minune, pe bază de broccoli

Publicat în 20 Ian 2018
Oamenii de ştiinţă din Singapore au descoperit că iaurtul pe bază de broccoli previne şi dă rezultate în vindecarea cancerului de colon. Acest iaurt de calitate superioară distruge 75% din tumori şi peste 95% din celulele canceroase, indică...

La ce e bună scorțișoara?

Publicat în 19 Ian 2018
Scorțișoara este un condiment perfect pentru lunile de iarnă, chiar dacă este disponibilă pe tot parcursul anului. Scorțișoara are o istorie lungă, atât ca un condiment cât și ca un medicament. Este coaja arborelui de scorțișoară, fiind...

Cafeaua neagră ajută la pierderea kilogramelor în plus

Publicat în 18 Ian 2018
Includerea cafelei negre în regimul alimentar poate ajuta la lupta cu kilogramele în plus, afirmă studii internaţionale. Efectul benefic al băuturii se datorează cofeinei şi, în special, capacităţii sale de a stimula termogeneza – procesul...

Ceai din coji de banane împotriva depresiei

Publicat în 17 Ian 2018
Femeile pot combate depresia de iarnă cauzată de zilele scurte şi mohorâte printr-un ceai din coji de banane. Aproximativ 150.000 de britanici, dintre care majoritatea femei, suferă de depresie uşoară în timpul iernii. Potrivit oamenilor d...

Nutriţioniştii recomandă să consumăm ouăle cu tot cu coajă

Publicat în 16 Ian 2018
Ochiuri, fierte sau omletă, ouăle reprezintă cel mai popular mic dejun din lume. Ele conţin fier, cupru, mangan, zinc, fluor, fosfor, şi molibden. Motivul pentru care este recomandat consumul de ouă împreună cu coaja este că aceasta conţine 90%...

În Elveţia, homarii nu vor mai putea fi aruncaţi vii în apă clocotită

Publicat în 15 Ian 2018
Guvernul elvețian a interzis practica culinară care constă în punerea de homari vii în apă clocotită, adăugând că aceştia vor fi ucişi înainte. În cadrul unei revizuiri a legislației privind protecția animalelor, guvernul federal a subliniat că,...

Cum poţi să slăbeşti fără a recurge la exerciţii fizice

Publicat în 14 Ian 2018
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Sri Venkateswara din India au descoperit cum poţi să slăbeşti, consumând chiar şi alimente cu un conţinut bogat în grăsimi. Printre aceste alimente se numără piperul negru, care fiind preparat în combinaţie...

Exercițiile fizice și inima sănătoasă

Publicat în 13 Ian 2018
Exerciţiile fizice ajută combaterea îmbătrânirii sistemului cardiovascular şi reduc riscul de deces prematur mai mult decât yoga. Aceasta este concluzia studiului desfăşurat în acest sens de medicii cardiologi de la Southwestern Medical Center...

Vitamina care combate depresia de sezon

Publicat în 12 Ian 2018
Menţinerea unei cantităţi suficiente de vitamina D în organism este importantă nu numai pentru sănătatea fizică, ci şi pentru cea mintală, constată un nou studiu. Acesta cuprinde peste 100 de articole privind legătura dintre depresie, tulburări...

Consumul de alcool afectează ADN-ul celulelor stem

Publicat în 11 Ian 2018
Consumul de alcool afectează ADN-ul celulelor stem, favorizând apariţia cancerului, relevă un studiu britanic Consumul de alcool produce o substanţă chimică nocivă în organism, care poate determina daune permanente în ADN-ul celulelor stem...

Inamicii dietelor de slăbit

Publicat în 10 Ian 2018
Berea şi ciocolata, inamicii dietelor de slăbit ale ambelor sexe Oamenii încep în medie 189 de diete de slăbit într-o viaţă, însă în cele mai multe cazuri, încercările lor de a pierde în greutate se dovedesc în final un eşec. Pentru bărbaţii...

Efectele negative ale alcoolului asupra pielii

Publicat în 09 Ian 2018
Alcoolul dăunează sănătăţii. Nu este un secret pentru nimeni că un consum frecvent de băuturi alcoolice ascunde o serie de riscuri pentru sănătate, dar rareori ne gândim şi la efectele negative asupra pielii. Îmbătrânirea prematură a pielii...

Merele și proprietățile lor

Publicat în 07 Ian 2018
Bogat în vitaminele A, B1, B2, C şi în substanţe nutritive, mărul are proprietăţi terapeutice asupra organismului uman. Substanţele nutritive antioxidante din sucul de mere ajută la reducerea colesterolului şi a bolilor cardiovasculare. Consumul...

Cea mai potrivită perioadă pentru a face schimbări în viața noastră

Publicat în 06 Ian 2018
Promisiunile de Anul Nou se fac în luna iunie Medicul nutriţionist Catherine Phillips susţine că promisiunile făcute de Anul Nou sunt lipsite de sens. Cea mai indicată metodă de a ne schimba modul de viață ar trebui aplicată din luna iunie. În...

Cum reintrăm în formă după sărbătorile lungi de iarnă?

Publicat în 04 Ian 2018
Primul lucru la care trebuie să renunţăm este surplusul de grăsimi, zaharuri şi alcool. Se recomandă ca la masa de dimineaţă să consumăm cereale integrale, semințe de susan şi in adăugate în iaurturi sau mere, suc de portocale, a declarat prof....

Pătrunjel şi muşeţel pentru a stimula funcţionarea creierului

Publicat în 03 Ian 2018
Potrivit unui studiu brazilian, apigenina, o substanţă care se găseşte în unele plante, cum ar fi muşeţel şi pătrunjel, dar și în cimbru și piper roșu, ar îmbunătăți conexiunile dintre celulele cerebrale. Această descoperire ar putea fi un pa...

Cum să ne bucurăm de sărbători fără a lua prea mult în greutate?

Publicat în 31 Dec 2017
Pentru ca mesele de revelion de sfârşit de an să nu devină o amintire neplăcută pentru siluetă, iată câteva sfaturi pentru a evita kilogramele în plus. 1. Mâncaţi aperitive cu moderaţie Acestea nu doar că vă taie foamea şi vă împiedică să vă...

De ce e bine să mâncăm orice fel de ciocolată

Publicat în 30 Dec 2017
Medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică susţine că este important să ştim ce tip de ciocolată să consumăm, ce beneficii ne poate oferi şi în ce parte a zilei să o mâncăm pentru a evita creşterea ponderală. Iată ce spune specialistul pentru...

Persoanele supraponderale sunt mai fericite

Publicat în 29 Dec 2017
Persoanele cu exces de greutate sunt înclinate să se considere mai fericite, în ciuda probabilităţii ridicate de a se îmbolnăvi de cancer, diabet sau afecţiuni ale sistemului cardiovascular. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la...

Secretul clementinelor cu frunze din supermarketuri

Publicat în 28 Dec 2017
Clementinele nu sunt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, ci şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct. Sunt...
alimente de anul nou

5 alimente care îţi aduc noroc în Noul An

Publicat în 28 Dec 2017
Multe dintre tradiţiile pentru Anul Nou se leagă de mâncare, anumite alimente aducând speranță și noroc. Dacă vrei să te asiguri că ai făcut tot ce trebuie pentru a avea parte de noroc în următoarele 12 luni, iată ce să mănânci în noaptea dintre...

De unde provin condimentele de Crăciun?

Publicat în 26 Dec 2017
Scorţişoară, cuişoare, nucşoară sau ghimbir, 4 arome extraordinare care ne duc cu gândul la sărbătorile de iarnă. Sunt folosite peste tot, de la prăjituri sau vin fiert, până la lumânările parfumate. Majoritatea condimentelor atât de iubit...

Dieta celui mai bătrân om din lume

Publicat în 23 Dec 2017
Cel mai bătrân bărbat din lume este Francisco Nunez Oliviera din Spania care a ajuns la 113 ani, iar recordul său a fost omologat de Cartea Recordurilor. De curând a acordat un interviu cotidianului The Local în care a vorbit despre viaţa lui....

Cum combatem excesele alimentare de sărbători?

Publicat în 22 Dec 2017
Prin tradiție, masa de Crăciun și de Revelion înseamnă, de multe ori, excese alimentare. Nutriționiștii recomandă să ne bucurăm de bucatele alese, dar atrag atenția că este extrem de important să ținem seama de o regulă de bază – moderația....
hamburger

Hamburgerul și secretul longevității

Publicat în 21 Dec 2017
O americancă susţine că a ajuns la vârsta de 100 de ani datorită hamburgerilor În vârstă de 99 de ani, americanca Dorothy Fletcher din oraşul Noblesville, statul Indiana, a dezvăluit secretul longevităţii sale. Femeia a declarat că, în fiecare...
pastile slabit

Există cu adevărat pastile care pot preveni tumorile?

Publicat în 19 Dec 2017
La Washington, în timpul ultimului congres al American Association for Cancer Research, unde se prezintă ultimele descoperiri privind tratamentul şi cercetarea cancerului, s-a vorbit (din nou) despre aspirină şi rolul acesteia în prevenirea...
creier afectat de smartphone

Dependența de smartphone afectează creierul

Publicat în 18 Dec 2017
La tinerii dependenți de smartphone sau internet, medicii au constatat pe creier modificări chimice, similare cu cele identificate la persoanele care suferă de anxietate. Aceasta reiese dintr-un studiu efectuat de cercetători din Seul. Un grup...

5 trucuri despre sănătate

Publicat în 17 Dec 2017
  Oamenii din țări diferite pot învăța obiceiuri sănătoase unii de la alții astfel încât să trăiască o viață mult mai echilibrată. Iată câteva dintre acestea: 1. Nord europenii: sauna Saunele sunt o parte importantă a culturii țărilor...
guma de mestecat

1 milion de bacterii distruse de guma de mestecat

Publicat în 16 Dec 2017
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Groningen (Olanda), o gumă de mestecat fără zahăr poate elimina din cavitatea orală aproximativ un milion de bacterii, care reprezintă 10% din microorganismele din salivă şi această eficienţă...
frunze verzi cu somon

Alimente care ne ajută la concentrare

Publicat în 15 Dec 2017
Stresul este un mare dușman al concentrării. În momentele stresante scade capacitatea de organizare și de îndeplinire a sarcinilor. Prima măsură pe care o putem lua pentru a crește randamentul creierului este stabilirea unui orar regulat al...
zeama de varza

Zeama de varză – beneficii

Publicat în 13 Dec 2017
Încă din cele mai vechi timpuri, zeama de varză a fost foarte apreciată datorită proprietăţilor sale terapeutice uimitoare, iar bunicii noştri cunoşteau foarte bine proprietăţile uimitoare ale acestei licori. „Moarea de varză”, aşa...
rodii

Rodia ar trebui inclusă în dieta zilnică

Publicat în 12 Dec 2017
Rodia este unul dintre cele mai populare şi sănătoase fructe, care ar trebui incluse în dieta zilnică. Există multe moduri de a consuma acest fruct – ca atare, adăugate în iaurt, salată, chiar şi în apă, căreia îi va da un gus...

13 motive ca să consumi portocale pe timp de iarnă

Publicat în 09 Dec 2017
Parfumate, savuroase, delicioase, parcă nu putem concepe sărbătorile de iarnă și sezonul rece fără prezența acestor minunate fructe în fructiera noastră. Gustul exotic și mirosul inconfundabil al portocalelor ne fac mai frumoase zilele de iarnă....

Mierea nu ar trebui să lipsească niciodată de la micul dejun. De ce?

Publicat în 08 Dec 2017
Renumitul bucătar, Joseph Hadad a explicat că mierea de albine este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată de la micul dejun deoarece ne oferă o energie pozitivă în corp. Părerea mea este că nu ar trebui să lipsească mierea de...
vin rosu salata verde

Tipuri de alimente pentru o sănătate de ”fier”

Publicat în 07 Dec 2017
Vinul şi peştele protejează împotriva diverselor boli Consumul anumitor produse permite reducerea inflamaţiilor cronice şi prevenirea anumitor boli. În opinia experţilor, combinarea mai multor tipuri de produse permite nu numai creşterea...
femeie slaba dieta

Cum alegem momentul potrivit pentru începerea unei diete?

Publicat în 06 Dec 2017
Persoanele care decid să urmeze o dietă trebuie să aleagă momentul potrivit pentru a obţine rezultatele dorite. Perioada cea mai puţin recomandată pentru începerea unei diete este înainte de sărbători. La sfârşitul anului este foarte dificil să...
paradontoza-dinti

Inedit: guma de mestecat care vindecă parodontoza

Publicat în 05 Dec 2017
O studentă din regiunea ucraineană Ivano-Frankivsk a inventat o gumă de mestecat benefică persoanelor care suferă de parodontoză. Potrivit presei locale, invenţia tinerei Marta se bazează pe miere şi are efect bactericid. Pentru a prepar...
prajitura dulciuri

Cinci alimente care ajută la reducerea poftei de dulciuri

Publicat în 02 Dec 2017
Un consum de dulciuri duce la o creştere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, care la rândul său duce la o poftă mai mare pentru carbohidtraţi şi alimente zaharoase. Există cinci alimente care pot ajuta la reducerea poftei de dulciuri, fără să...
capsuni cu branza

Cele mai ciudate combinații de alimente

Publicat în 01 Dec 2017
Sfeclă şi ciocolată, căpșuni și brânză, acestea sunt doar câteva din combinațiile consumate în întreaga lume care sunt cu adevărat ciudate. Combinarea unor ingrediente poate fi de neconceput pentru unii, însă un deliciu pentru alţii. Pizza cu...
paine cu insecte

Produse de panificaţie cu adaos de insecte – sursă de proteine pentru organism

Publicat în 30 Noi 2017
În magazinele din Finlanda va fi pusă în vânzare pâinea cu insecte În următoarele zile, în magazinele din Finlanda vor apărea produse de panificaţie cu adaos de insecte. Cantitatea lor va reprezenta 3% din greutatea totală a produsului. Fiecare...
vin rosu inima

Efectul unui pahar de vin roşu este comparabil cu cel al unui antrenament

Publicat în 29 Noi 2017
Amatorii de vin roşu se vor bucura cu siguranţă când vor afla că efectul băuturii lor preferate este comparabil cu cel al antrenamentelor în sala de sport, indică rezultatele unui studiu canadian. Efectul favorabil poate fi explicat pri...
nuci alune

Fructele cu coajă lemnoasă au un efect benefic asupra arterelor şi inimii

Publicat în 28 Noi 2017
Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi nucile, au un risc mai mic de boli cardiovasculare, comparativ cu cele care le consumă rar. Chiar şi alunele au un efect benefic asupra arterelor şi inimii, susţin...
apa de gura

Folosirea apei de gură poate duce la diabet

Publicat în 27 Noi 2017
Destinată spălării cavităţii bucale, apa de gură poate distruge bacteriile benefice, care împiedică dezvoltarea obezității și a diabetului. La această concluzie au ajuns oameni de știință de la Universitatea Harvard și Universitatea din Puerto...
dovleac_copt

Vrei să slăbești? Mănâncă dovleac!

Publicat în 26 Noi 2017
Consumul de dovleac are o serie de efecte benefice asupra organismului, susţin experţi britanici în domeniul sănătăţii. Dr.Seth Rankin, fondatorul Clinicii Doctors din Londra, susţine că dovleacul este bogat în fibre, ceea ce conferă o senzaţi...
alimente anti colestrol

Alimente care scad colesterolul

Publicat în 25 Noi 2017
Creșterea nivelului de colesterol prezintă un risc mare de accident vascular cerebral, infarct miocardic și boli coronariene. Din fericire, mici modificări ale modului de a ne hrăni pot contribui în mod natural la reducerea riscului de exces de...
kiwi vitamine fruct

Un mic dejun sănătos şi minunat pentru organism

Publicat în 24 Noi 2017
Kiwi conţine multe vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acest fruct este bogat în potasiu, care contribuie la scăderea tensiunii arteriale, dar şi în pectine, fibre solubile, care ajută la menţinerea unui nivel normal de colesterol în sânge....
somn odihnitor

Alimentele care ajută la un somn sănătos

Publicat în 23 Noi 2017
Oamenii de ştiinţă au indicat principalele produse care contribuie la un somn sănătos. Specialiştii recomandă produse cu un conţinut ridicat de magneziu şi de triptofan – file de curcan, banane, migdale, fulgi de ovăz. Pentru un somn bun,...
ciocolata neagra

Ciocolata neagră foarte bună pentru hipertensivi

Publicat în 22 Noi 2017
Iubitorii de ciocolată neagră se vor bucura să afle că aceasta este benefică pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială, reducând astfel riscul de atac de cord, indică rezultatele unui studiu realizat în SUA. Ciocolata neagră este...
caine cu stapan

Vrei să trăieşti mai mult? Ia-ţi un câine!

Publicat în 21 Noi 2017
Faptul că un animal de companie îmbunătăţeşte sănătatea şi buna dispoziţie este un lucru cunoscut atât de cercetători, cât şi de proprietarii de animale. Dar, dacă mai exista vreun scepticism, un nou studiu efectuat în Suedia vine să ne arate de...
inima

Suferinţele din dragoste slăbesc fizic inima?

Publicat în 19 Noi 2017
Sindromul „inimii frânte” a fost descoperit în anii ’90. Până în prezent, medicii credeau că pacienţii se pot recupera de la sine. Se pare că inima frântă nu afectează doar moralul. Potrivit unui studiu recent realizat de...

Dereglările de somn afectează imunitatea organismului

Publicat în 18 Noi 2017
Dereglările de somn duc la dereglarea activității sistemului imunitar, susțin cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Washington, SUA. Ei au analizat datele de la 11 perechi de gemeni monozigoți. Aceste persoane au în proporție...
antibiotic natural

Cum preparăm un antibiotic natural?

Publicat în 17 Noi 2017
Atunci când temperaturile încep să scadă, sistemul imunitar începe să fie slăbit şi oamenii sunt expuşi răcelilor şi gripelor. Din fericire, ei îşi pot prepara chiar acasă un antibiotic natural care le va întări corpul. Această băutură nu are...
untura de peste

La ce e bună untura de pește?

Publicat în 16 Noi 2017
Untura de pește dispune de o proprietate unică – are capacitatea de a stopa acțiunea toxinelor periculoase asupra creierului. Ea nu are capacitatea de a stimula neurogeneza, formarea și integrarea unor noi celule ale creierului, dar produce un...
proces de imbatranire

Vitamina D întârzie procesul de îmbătrânire

Publicat în 15 Noi 2017
Vitamina D activează genele care protejează organismul de îmbătrânire, protejează celulele de disfuncții și de dezvoltarea unor disfuncții în activitatea albuminei celulare și în coagulare. Un experiment efectuat pe viermii nematozi a demonstrat...
ceai negru, ceai verde

Beneficiile ceaiului negru şi ale ceaiului verde

Publicat în 14 Noi 2017
Consumul de ceai negru contribuie la reducerea greutăţii şi ameliorarea funcţiilor microflorei intestinale, susţin cercetătorii americani, potrivit unui studiu publicat în revista European Journal of Nutrition. Oamenii de ştiinţă au descoperi...

Cu ce se poate înlocui zahărul?

Publicat în 12 Noi 2017
Zahărul este nesănătos, însă şi unele alternative ale acestuia, cum ar fi aspartamul spre exemplu, sunt la fel de dăunătoare. O cantitate mică de zahăr nu poate face rău nimănui. Există, însă, alternative sănătoase pentru a obţine gustul dulce...
Sistem-imunitar-slabit

Sistemul imunitar, responsabil de stările proaste

Publicat în 11 Noi 2017
Biologii japonezi au descoperit efecte neaşteptate ale sistemului imunitar asupra schimbului de substanţe în celulele nervoase. Activate şi nerestricţionate de proteine speciale, limfocitele T îndepărtează majoritatea moleculelor tirozină şi...
dieta1

Diete celebre care dăunează sănătății

Publicat în 10 Noi 2017
În efortul de a scăpa de kilogramele în exces, alegem adesea diete care ne pot dăuna mai mult decât să ne ajute să atingem greutatea dorită. Iată câteva dintre acestea: Dieta cu conținut scăzut de carbohidraţi, cunoscută sub denumirea de Dieta...
plimbare parc

Plimbările regulate reduc riscul de deces

Publicat în 09 Noi 2017
Un nou studiu relevă faptul că mersul pe jos poate reduce riscul de deces. Mulţi cred că mersul pe jos poate fi benefic doar dacă se realizează zilnic un anumit număr de paşi, de exemplu, 10.000. Rezultatele cercetării efectuate de oameni d...
slabire

Dietele pot declanşa forme grave de anemii

Publicat în 08 Noi 2017
Persoanele care țin foarte des diete de slăbit se confruntă cu un deficit de fier, ceea ce poate declanșa o formă de anemie gravă, susțin cercetătorii ruși. Corpul unui adult conține 3,5 – 4,5 grame de fier. O parte importantă din acest...
lucru-noaptea

Activitatea de noapte crește riscul de diabet

Publicat în 07 Noi 2017
Munca pe timp de noapte creşte riscul de a dezvolta diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Acest tip de program provoacă şi tulburări de somn, susţine Consiliul de Sănătate olandez într-un raport. Aproximativ 1,3 milioane de olandezi (15% din...
pere

Dieta cu pere, recomandată de medici

Publicat în 04 Noi 2017
Dacă vom consuma cel puţin câte o pară pe zi, atunci putem scăpa de kilogramele în plus, susțin cercetătorii americani, care au efectuat un nou studiu pe această temă. Persoanele care includ în regimul lor zilnic perele, au un risc de 35% ma...
ten catifelat

Pentru un ten catifelat folosiți scoarța de copac!

Publicat în 03 Noi 2017
Specialiştii în produse cosmetice din Franţa propun drept remediu perfect pentru un ten catifelat algele marine și scoarţa de copac. Brandul franțuzesc de produse cosmetice Thalgo a prezentat noua sa linie de produse cosmetice Prodige des...
ciuperci1

Hrana ideală pentru persoanele supraponderale

Publicat în 02 Noi 2017
Ciupercile sunt hrana ideală pentru persoanele care doresc să piardă în greutate, pentru că suprimă apetitul pentru o perioadă lungă de timp, au stabilit cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, SUA. Experţii susţin că multe diete sunt...
bol cu prune uscate

Prunele uscate diminuează riscul de osteoporoză

Publicat în 01 Noi 2017
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că o porţie zilnică de cinci prune uscate încetineşte pierderea de masă osoasă şi reduce riscul de osteoporoză. Prunele sunt bogate în vitamine şi minerale, inclusiv vitamina K şi potasiu. O porţie de...
pensionari

Metodă eficientă pentru menţinerea formei fizice până la vârste înaintate

Publicat în 31 Oct 2017
Alimentaţia corectă păstrează o stare bună de sănătate până la vârste înaintate Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit o metodă eficientă pentru menţinerea unei forme fizice bune până la vârste avansate. Rezultatele studiului nostr...
mic dejun sanatos

Cât de important este micul dejun?

Publicat în 30 Oct 2017
Micul dejun este cea mai importantă masă, deoarece ne furnizează energia şi nutrienţii necesari pentru cursul normal al proceselor metabolice şi al activității fizice şi mentale. Micul dejun îmbunătăţeşte memoria, atenţia, concentrarea, creşte...
oua2

Beneficiile consumului de ouă

Publicat în 29 Oct 2017
Ouăle se numără printre puţinele alimente care pot fi clasificate drept „superalimente”, datorită proprietăţilor lor benefice şi nutriţiei lor incredibile. Un ou conţine tot ceea ce este necesar pentru celulele din organism:...
flirt

Când flirtul online înseamnă infidelitatea în relaţie?

Publicat în 28 Oct 2017
Flirtul discret sau tachinările în joacă cu o persoană din afara relației sunt considerate, de cele mai multe ori, manifestări normale ale unei personalități dezinvolte și atractive și pot rămâne inofensive pentru relația în sine, dacă sunt...
dieta mediteraneeana

Cinci obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân

Publicat în 27 Oct 2017
Cancerul de sân este o boală complexă care depinde de diferiţi factori, printre care cei mai importanţi sunt predispoziţia genetică, stilul de viaţă şi dieta. Ziua Mondială de Prevenire a Cancerului de Sân, marcată anual la 19 octombrie, este un...
apa in sticla de plastic

De ce nu e bine să refolosim o sticlă de apă

Publicat în 26 Oct 2017
Chiar dacă intenția este bună, din motive ecologice și economice, reutilizarea unei sticle de apă nu este neapărat o idee bună din punct de vedere sanitar. Corpul uman este compus în proporţie de peste 60% din apă. Prin urmare, consumul de apă...

Mierea de albine și uimitoarele ei beneficii pentru sănătate

Publicat în 25 Oct 2017
Mierea este unul dintre cele mai benefice produse naturale, fiind bogată într-o serie de substanțe esențiale pentru organism și sănătate. Ea poate face minuni, dacă este consumată zilnic. Mierea conține o cantitate incredibil de mare de...
ceai de ghimbir

Alimente şi băuturi care ameliorează durerile artritei

Publicat în 24 Oct 2017
Artrita este o boală autoimună caracterizată prin inflamarea dureroasă a uneia sau mai multor articulaţii din organism. Pe lângă articulaţii, boala poate afecta tendoanele, muşchii, cartilajul, ţesuturile conjunctive. Sunt cunoscute peste 100 de...
ceai-de-musetele

Știai că riscul de cancer scade cu fiecare ceașcă de ceai băută?

Publicat în 23 Oct 2017
Modificările stilului de viață pot ajuta la prevenirea a patru din zece tipuri de cancer. Rezultatele mai multor studii au demonstrat că o băutură destul de simplă cum este ceaiul poate fi utilă în lupta împotriva tumorilor maligne. Patr...
cafea cu usturoi

A apărut cafeaua fără cofeină dar cu gust de usturoi

Publicat în 22 Oct 2017
Inventatorul nipon în domeniul gastronomiei Yokitomo Shimotai a creat cafeaua care are drept ingredient principal usturoiul şi care nu conține cofeină, relatează „The South China Morning Post”. Potrivit inventatorului nipon, ...
varza broccoli conopida

De ce e bine să mâncăm zilnic broccoli și conopidă

Publicat în 21 Oct 2017
O porție zilnică de conopidă, broccoli sau varză poate preveni multe probleme de sănătate – de la artrită la boli de inimă, menținând în același timp sistemul digestiv sănătos. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au...
varza

Proprietățile miraculoase ale verzei

Publicat în 20 Oct 2017
Cele mai recente studii arată că folosirea o singură zi pe săptămână în alimentaţie a verzei reduce riscul de cancer intestinal. Motivul este conţinutul bogat în minerale şi vitamine pe care o conţine aceasta. Potrivit nutriţionistei Branka...
goji_fruct

Goji – „Boabele fericirii”

Publicat în 19 Oct 2017
Fructul Goji  este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate. Dacă nu aţi văzut şi nu aţi consumat încă aceste fructe să ştiţi că ele au  o culoare roşiatică, sunt mici şi se consumă de mii de ani în China, Tibe...
salata cu ulei de masline

Uleiul de măsline, recomandat în salate

Publicat în 18 Oct 2017
Oamenii de știință recomandă adăugarea unei cantităţi mai mari de ulei de măsline în salate, deoarece astfel vitaminele sunt mai bine absorbite. Efectul se poate realiza și cu alte surse de grăsime, cum ar fi nucile și brânza. Cantitatea optimă...
aratatul cu degetul

“Arătatul cu degetul” – o epidemie psihologică

Publicat în 17 Oct 2017
Avem tendinţa naturală de a ne lăuda mult mai uşor pentru rezultatele pozitive ale muncii noastre, dar atunci când vine vorba de eşec, de regulă, îl atribuim factorilor din mediul înconjurător: sistemul, banca, profesorul, şcoala, ţara etc. Mai...
alimente bogate in potasiu

Alimentele bogate în potasiu asigură sănătatea inimii

Publicat în 16 Oct 2017
Bananele, avocadoul, caisele, spanacul, somonul și cartofii dulci pot ajuta la prevenirea atacurilor de inimă, indică rezultatele unui studiu realizat în SUA. Aceste alimente sunt o sursă excelentă de potasiu, ale cărui beneficii pent...
lapte4

Cât de sănătos este laptele consumat la o vârstă adultă

Publicat în 15 Oct 2017
Cercetătorii finlandezi şi suedezi ne explică cât de sănătos este laptele consumat la o vârstă adultă. Discuţiile pe această temă sunt extrem de numeroase, fiind implicaţi experţi în alimentaţie şi dieteticieni. Conform concluziilo...
mancare la birou

Gustări „periculoase” la birou

Publicat în 14 Oct 2017
Un studiu realizat în Marea Britanie a constatat că oamenii consumă prea mult calorii suplimentare la serviciu. Experții recomandă evitarea anumitor produse la locul de muncă, pentru a nu acumula kilograme în plus. Pe primul loc în acest top...
picnic in natura

Oamenii care trăiesc în zonele aglomerate sunt mai sănătoşi şi mai fericiţi

Publicat în 13 Oct 2017
Un studiu care contrazice percepția generală privind viaţa urbană arată că oamenii care trăiesc în centre dens populate și aglomerate sunt mai sănătoși și mai fericiți decât locuitorii din suburbii. La studiul specialiștilor de la Universitatea...
zahar cubic

Utilizări mai puţin cunoscute ale zahărului

Publicat în 12 Oct 2017
Este cunoscut faptul că abuzul de zahăr nu este bun pentru sănătate, însă el poate fi de ajutor prin alte utilizări. Zahărul vindecă rănile – Un studiu a demonstrat că zahărul tos presărat pe răni ajută la vindecarea acestora, în specia...
dependenta de cafea

Secretul dependenței de cofeină

Publicat în 11 Oct 2017
Legenda spune că păstori etiopieni au observat primii efectele cofeinei, atunci când caprele lor au început să devină mai jucăuşe şi zburdalnice imediat după ce mâncau boabe de cafea. Cea mai puternică concentrație de cofeină se găsește în...
puls

Vizionarea competițiilor sportive creşte pulsul

Publicat în 10 Oct 2017
Cercetătorii canadieni au descoperit că pulsul persoanelor care vizionează evenimente sportive creşte de peste două ori în momentele decisive, indiferent dacă persoana respectivă este sau nu suporter. Spectatorii care urmăresc o competiţie...
toamna muraturi

Murăturile – sănătate la borcan

Publicat în 08 Oct 2017
Mâncărurile preparate în timpul iernii sunt mult mai gustoase dacă sunt consumate alături de murături. Varza murată, castraveciorii acri, gogoşarii, conopida, pepenaşii nu trebuie să lipsească de pe masă în lunile de iarnă. Cele mai benefice...

Activitatea fizică prelungeşte speranţa de viaţă

Publicat în 07 Oct 2017
Cercetătorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada (SFU) au descoperit că activitatea fizică prelungeşte speranţa de viaţă. Persoanele care practică cel puţin 150 de minute de sport pe săptămână sunt mult mai sănătoase, au o sperantă de...

”Săritul” peste micul dejun dublează riscul de ateroscleroză

Publicat în 05 Oct 2017
Omiterea micului dejun poate fi fatală pentru mulți oameni, deoarece astfel se dublează riscul de ateroscleroză, ceea ce face ca pereții arterelor să fie mai groși. Cercetătorii au prezentat rezultatele unui studiu efectuat în Spania timp de 10...
spalatul pe maini

Cât timp este necesar pentru o spălare corectă a mâinilor?

Publicat în 04 Oct 2017
Oamenii trebuie să se spele pe mâini minimum 20 de secunde, pentru a se asigura că au fost îndepărtate toate virusurile și bacteriile periculoase care pot provoca gripă, infecții sau probleme ale stomacului, susţin experți britanici. Nu toată...
placinte din fulgi de ovaz

Fulgii de ovăz la micul dejun sunt cheia reducerii colesterolului

Publicat în 03 Oct 2017
Bolile cardiovasculare pot fi prevenite mai eficient printr-o nutriție adecvată, decât prin administrarea de statine, susţin experții britanici. Fulgii de ovăz la micul dejun reprezintă cheia reducerii colesterolului „rău” și a...
caju

Caju: 5 beneficii pentru sănătatea ta

Publicat în 01 Oct 2017
Nucile caju sunt aduse din Brazilia, India, Vietnam sau diverse ţări africane. Le recunoşti după forma de boabă de fasole, culoare alb – gălbuie şi gust dulceag. Le găsești întotdeauna decorticate, deoarece interiorul cochiliei conţine ...
Beneficiile dovleacului

Beneficiile dovleacului

Publicat în 30 Sep 2017
Originar din America de Sud, dovleacul a ajuns să fie răspândit şi apreciat în întreaga lume pentru proprietăţile terapeutice. Pulpa de dovleac conține vitamine, în special provitamina A, vitaminele E şi C, săruri minerale, hidrați de carbon,...
alaptare

De ce e bine ca mamele să consume alune pe perioada alăptării

Publicat în 29 Sep 2017
Oamenii de știință canadieni recomandă mamelor să consume alune pe perioada alăptării, dar şi să introducă în alimentaţia bebeluşului aceste fructe înainte de împlinirea vârstei de un an, pentru a-şi proteja copiii faţă de o formă severă de...

Roșiile în conservă, mai bune decât cele naturale

Publicat în 28 Sep 2017
În timpul verii, merită să conservăm anumite fructe şi legume, a declarat prof.dr. Donka Baikova, specialist în alimentaţie şi nutriţie, şef al catedrei de Medicină preventivă din cadrul Facultății de Sănătate Publică a Universității Medicale...

Ce mănâncă specialiştii în nutriţie la micul dejun

Publicat în 27 Sep 2017
  Nu degeaba se tot subliniază ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei – dacă faci alegeri înţelepte, această masă îţi poate asigura toate vitaminele şi energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. Potrivit unui...

Ce riscăm cu dietele miraculoase de slăbire?

Publicat în 26 Sep 2017
Dorinţa de a pierde rapid kilogramele în plus ne poate determina să recurgem la un plan de urgenţă de tipul dietelor miraculoase, prin intermediul cărora pretindem să obţinem rezultate rapide, facile şi spectaculoase, fără prea mult efort...
Saraswati Bai

O femeie din India trăieşte de 60 de ani fără să mănânce

Publicat în 23 Sep 2017
„Toată viața mea am băut apă şi ceai”, susţine bătrâna Saraswati Bai din statul indian Madhya Pradesh, cunoscută sub numele de „inima Indiei”. Conform obiceiurilor locale, ea a adus pe lume primul său copil la vârsta de...
periuta de dinti

Care este adevărata cauză a cariilor dentare

Publicat în 21 Sep 2017
Oamenii de ştiinţă americani şi australieni au descoperit că principala cauză a cariilor dentare nu este predispoziția genetică, ci stilul de viață nesănătos și îngrijirea necorespunzătoare a cavității bucale. În urma analizei probelor bucale...
ou vegetarian

Premieră pe mapamond: patru studente din Italia au creat oul vegan

Publicat în 20 Sep 2017
Are aspectul și caracteristicile organoleptice ale unui ou de găină fiert tare, numai că este produs în întregime cu ingrediente vegetale. ”Oul vegan”, brevetul nr 100 inventat la Universitatea din Udine, se prezintă ca un produs...

Albinele pot ajuta la crearea unui nou antibiotic

Publicat în 19 Sep 2017
Proteinele produse de albine pot ajuta oamenii de ştiinţă să creeze un nou antibiotic. Serviciile de sănătate caută modalități de a crea noi antibiotice, deoarece tulpinile de bacterii periculoase își măresc rezistența la medicamentele utilizate...
cafeaua de mestecat

Un nou tip de cafea face furori în SUA

Publicat în 18 Sep 2017
Amatorii de cafea au acum posibilitatea de a consuma această băutură plăcută într-un mod cu totul nou, datorită produsului alternativ propus în SUA. Cafeaua cuburi de mestecat Go Cubes găseşte din ce în ce mai mulţi adepţi, care evidenţiază...
antibiotice

Cercetătorii irlandezi susțin că antibioticele distrug sănătatea psihică

Publicat în 17 Sep 2017
Administrarea în exces a antibioticelor reprezintă un pericol pentru sănătatea psihică. Antibioticele distrug microflora intestinală și provoacă dereglări ale sănătății psihice, generând în special stări de anxietate și depresie. La această...

“Citatele motivaţionale ne pot afecta negativ”

Publicat în 16 Sep 2017
Citatele motivaţionale au devenit un adevărat trend pe Facebook, pe e-mail sau chiar pe pereţii clădirilor, însă dacă ajungem să ne ghidăm viaţa exclusiv după ele, atunci efectele acestora pot fi chiar mai dăunătoare pentru noi decât benefice,...

Alcoolul are efecte diferite asupra bărbaţilor şi femeilor

Publicat în 15 Sep 2017
Oamenii de ştiinţă susţin că efectul alcoolului pe termen lung reduce activitatea electrică şi chimică a creierului. În cadrul unei conferințe a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie din Franța, farmacologii și psihiatrii europeni au...

Beneficiile fructelor și legumelor de toamnă

Publicat în 14 Sep 2017
Toamna este anotimpul care ne oferă posibilitatea de a consuma legume și fructe proaspete și sănătoase care ne vor pregăti pentru iarnă. Dovleacul, această legumă gustoasă şi parfumată, este bogat în beta-caroten, vitamina C și acid folic, fiind...

Yoga ne ajută să luptăm cu depresia

Publicat în 13 Sep 2017
Cercetătorii au stabilit că exercițiile de yoga sunt extrem de eficiente în lupta cu depresia, combaterea anxietății și atacurilor de panică. Antidepresivele sunt folosite în tratamentul depresiei majore și a altor tulburări de acest gen, dar...

Beneficiile consumului de vinete

Publicat în 12 Sep 2017
Se recomandă ca aceste legume să fie consumate înainte de a se coace complet, adică atunci când capătă o culoare foarte închisă, deoarece devin lipsite de gust și chiar își pierd unele dintre calitățile curative. Datorită compusului SRG...

Cum ne protejăm de bolile cardiovasculare pe perioada toamnei?

Publicat în 11 Sep 2017
Pentru a avea o inimă sănătoasă, în special pe perioada toamnei, este necesar să respectăm câteva reguli simple: să ne verificăm în mod regulat tensiunea arterială, să ne alimentăm sănătos, să nu ignorăm exercițiile sportive. Toamna este...
zbor in spatiu

Cum acționează zborul în spațiu asupra organismului

Publicat în 10 Sep 2017
Zborul în spaţiu acţionează asupra organismului ca o boală, susţin oamenii de ştiinţă Specialişti din Rusia şi Canada au aflat cum afectează condiţiile unui zbor cosmic compoziţia chimică a sângelui. Rezultatele unei cercetări, publicate în...

Aportul ridicat de sare creşte riscul de insuficienţă cardiacă

Publicat în 09 Sep 2017
Dieta bogată în sare creşte riscul de insuficienţă cardiacă. Un studiu finlandez la care au participat peste patru mii de persoane relevă faptul că aportul ridicat de sare este o cauză majoră a tensiunii arteriale şi un cunoscut factor de risc...
par din legume

Lista celor mai indicate produse pentru menținerea tinereții

Publicat în 08 Sep 2017
Alimente care menţin tinereţea şi sănătatea tenului Produsele cosmetice fabricate cu ajutorul super-alimentelor au o acțiune anti-îmbătrânire eficientă, însă consumul de alimente proaspete este chiar mai eficace. Iată o listă cu câteva dintre...
Anorexia-2

Oamenii de știință au clarificat cauza anorexiei

Publicat în 07 Sep 2017
În cursul unui studiu îndelungat, oamenii de știință au identificat cauzele care afectează dezvoltarea anorexiei. Cercetarea, publicată în revista „PLOS”, scoate în evidență unele dintre cauzele acestei boli grave. Pentru colectarea...

Schimbarea rolurilor în familie poate provoca depresie

Publicat în 06 Sep 2017
Au trecut vremurile în care bărbații lucrau și femeile creşteau copiii acasă. Stereotipurile nu mai sunt aceleaşi, însă atunci când rolurile în familie se schimbă, atât bărbații, cât și femeile sunt nefericiţi, susţin psihologii americani....
ciocolata

Ciocolata, un aliat neobişnuit în lupta împotriva diabetului

Publicat în 05 Sep 2017
Ciocolata se poate dovedi un aliat neobişnuit în lupta împotriva diabetului de tip 2, susţin experţii americani. Cercetătorii de la Universitatea Brigham Young au descoperit că anumiți compuși din cacao ajută organismul să secrete mai multă...

Badminton – fapte inedite și beneficii pentru sănătate

Publicat în 04 Sep 2017
Badminton-ul, cel mai jucat sport cu racheta şi al doilea cel mai popular din lume, după fotbal, a devenit disciplină olimpică în anul 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona, Spania. Originile sale se află cu peste două mii de ani în urmă în...

Biscuiţii dăunători sănătăţii

Publicat în 03 Sep 2017
După o zi obositoare, cei mai mulți oameni iau o gustare dulce pentru a se relaxa. Dar oamenii de ştiinţă americani au descoperit că biscuiţii şi dulciurile ne pot afecta grav psihicul. Acizii graşi trans, cunoscuți și sub denumirea de grăsimi...
alimente frigider

Cel mai simplu truc pentru a menține proaspete legumele și fructele

Publicat în 02 Sep 2017
Fructele și legumele proaspete reprezintă o sursă de sănătate și longevitate, însă se întâmplă de multe ori ca acestea să fie ţinute mai mult timp în frigider. Există un truc foarte simplu care va prelungi termenul de valabilitate al fructelo...
ceapa

Beneficiile consumului de ceapă pentru organism

Publicat în 01 Sep 2017
Ceapa este una dintre cele mai utilizate legume în lume pentru a da gust mâncărurilor. Deși este neplăcută pentru ochi și cauzează lăcrimare, ea este folosită ca ingredient principal în salate și feluri de mâncare. Iată câteva informații...

Știați de existența sindromului ”clasa turist”?

Publicat în 31 Aug 2017
Sindromul „clasei turist”: câteva metode simple pentru a-l preveni. În această perioadă, este un lucru obişnuit să profităm de vacanţă pentru a realiza călătorii la mare distanţă. Opţiunea de a ne urca într-un avion este una dintre...

Brânza elvețiană prelungește viața

Publicat în 30 Aug 2017
Un probiotic care contribuie la fermentarea brânzei Emmentaler reduce inflamațiile și întăreşte sistemul imunitar, susţin oamenii de știință coreeni. Bacteria Prоpionibacterium freudenreichii reduce, de asemenea, semnele de îmbătrânire. Aceasta...

Uite cum putem să ne regenerăm ficatul

Publicat în 29 Aug 2017
Oameni de știință din Scoția, Statele Unite ale Americii și Rusia au arătat că celulele din canalele biliare intrahepatice participă la regenerarea ficatului, a anunţat, marţi, 22 august, serviciul de presă al „SkolTeh” (Skolkovo...

Secretul tinereții se ascunde într-o legumă verde. Uite în care!

Publicat în 28 Aug 2017
Secretul tinereţii s-ar putea ascunde în broccoli, indică rezultatele unui studiu american publicat în revista „Proceedings of the National Academy of Science”. Leguma din familia Crucifere este bogată în substanțe chimice numite...

Cum putem lupta împotriva stresului?

Publicat în 27 Aug 2017
Din cauza stresului toate bolile se agravează, stresul este sursa kilogramelor în plus, a insomniilor şi a multor probleme psihice. Cum putem face față acestui inamic? 1. Foloseşte puterea aromoterapiei. Aromele de levănţică şi muşeţel au un...
sare saculet

Utilizări mai puţin cunoscute ale sării de bucătărie

Publicat în 26 Aug 2017
Sarea este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume. Pe lângă faptul că este un bun conservant alimentar, ea are și alte întrebuinţări. Sarea poate ajuta la răcirea rapidă a vinului alb, grăbind acest proces. Sticla de vin se scufund...
ardei iute 1

Ardeiul iute, miracol pentru sănătate!

Publicat în 25 Aug 2017
Ardeiul iute este un veritabil medicament, cu multe beneficii pentru sănătate. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas și poate opri un atac de cord în cel mult 30 de secunde. Originar din...

Care este cea mai sănătoasă pâine?

Publicat în 24 Aug 2017
Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente și ne oferă o mare parte a necesarului zilnic de calorii. Însă deși oamenii susțin sus și tare că ei știu care este cea mai bună pâine pentru tine, nu există prea multă literatură științific...

Somnul de calitate previne apariţia unei boli grave

Publicat în 23 Aug 2017
Riscul apariţiei cancerului de prostată este mai mare la persoanele cu nivel scăzut de melatonină, un hormon produs noaptea și care ajută corpul să-și regleze ceasul intern. Potrivit oamenilor de știință de la Institutul de Sănătate Publică din...
lapte de migdale

De ce e bine să mâncăm zilnic migdale

Publicat în 22 Aug 2017
Migdalele sunt benefice pentru inimă În afară de faptul că au un efect benefic asupra colesterolului „bun”, migdalele sunt şi o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, vitamina E şi fibre. Consumul regulat de migdale poate ajuta la...
ceai-tei4

Câteva lucruri inedite despre ceai

Publicat în 21 Aug 2017
În Marea Britanie, aceasta este Săptămâna națională a ceaiului de după-amiază. Iată câteva informații interesante despre băutura favorită a britanicilor. Practica de a se bea ceai după-amiaza datează în jurul anului 1840, fiind ideea ducesei de...
cafeaua de dimineata

Cafeaua oferă energie doar celor mai leneși

Publicat în 20 Aug 2017
Pentru majoritatea oamenilor, o ceașcă de cafea este un ritual de dimineaţă, însă oamenii de știință susţin o nouă teorie – cafeaua nu ne încarcă cu energie. Un studiu recent a arătat că această băutură aromată nu creşte motivația. Oamenii...

Îndulcitorii artificiali păcălesc metabolismul

Publicat în 19 Aug 2017
Rezultatele unui nou studiu pot explica legătura dintre îndulcitorii artificiali și diabet. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Medical din cadrul Universităţii Yale susţin că în natură, intensitatea gustului dulce reflectă cantitatea de energie...

Cum ne albim dinții la domiciliu?

Publicat în 18 Aug 2017
Proceduri şi produse scumpe, paste de dinţi speciale – există deja zeci de modalităţi de a ne albi dinţii, însă trucurile aplicate acasă sunt ieftine, comode şi preferate de multe persoane. Există un mod interesant de a albi dinții la...
pizza mare

Renunță la pizza, dacă vrei să slăbești!

Publicat în 17 Aug 2017
O tânără din Australia, Rebecca Lee, mânca zilnic câte o porție uriaşă de pizza. Potrivit tinerei, la acest aliment ea nu reușea să renunțe sub nicio formă. Atunci când medicii australieni i-au spus că greutatea în plus ar putea-o împiedica să...
femeie slaba dieta

Alimentele care topesc grăsimile

Publicat în 16 Aug 2017
Nu există diete de slăbit care fac minuni. Cheia succesului o reprezintă o nutriție adecvată și echilibrată. Există într-adevăr alimente care luptă împotriva grăsimilor și ajută la arderea lor. Fibrele și proteinele pe care le conțin necesită...

Cum îşi poate recăpăta strălucirea “femeia mileniului III”?

Publicat în 15 Aug 2017
„Femeia mileniului trei” este cea mai complexă fiinţă care a trăit vreodată pe această planetă, deoarece este mereu atentă la orice detaliu şi îşi ordonează viaţă chiar mai bine decât cei mai organizaţi profesionişti. Există totuşi momente când...

Atenție la ciuperci!

Publicat în 14 Aug 2017
Ciupercile se găsesc din abundenţă în păduri şi pe pajiști și se pot procura cu ușurință și gratis. Este cunoscut însă, faptul că există diferite specii toxice, chiar mortale.Uneori şi cele mai bune pentru consum, pot da simptome toxice....

Beneficiile și pericolul consumului de suc natural

Publicat în 13 Aug 2017
Despre sucul natural se spune că trebuie băut în fiecare zi, în special de către copii. Este renumit pentru numeroasele beneficii aduse sănătăţii, însă poate ascunde şi unele dezavantaje. Sucul natural conţine vitaminele A şi C, folați, potasiu,...
mic dejun sanatos

Alimente care nu trebuie consumate la micul dejun

Publicat în 12 Aug 2017
Alimentele potrivite te vor ajuta să ţii în frâu pofta exagerată de mâncare şi să ai energie astfel încât să poţi face faţă tuturor provocărilor de peste zi. La polul opus, alimentele pe care nu ar trebui să le consumi la prima masă a zilei,...

Piersicile – vedetele verii

Publicat în 11 Aug 2017
Dulci şi zemoase piersicile sunt fructe de care ne putem bucura în această perioadă. Piersica este un fruct aromat cu origine exotică şi cu o istorie ce datează din secolul al- X- lea. Aceste fructe  sunt originare din China, unde piersicul era...

Legumele de sezon nu trebuie să lipsească de pe masă!

Publicat în 10 Aug 2017
Care sunt aceste legume și beneficiile lor: Vinete: În afară de faptul că au în compoziție vitamine și minerale esențiale organismului uman, vinetele mai conțin și fitonutrienți importanți cu efect antioxidant. Cercetătorii americani de la...
vegetarieni

Risc dublu de depresie pentru vegetarieni

Publicat în 09 Aug 2017
Vegetarienii sunt expuşi unui risc dublu de depresie, deoarece dieta lor este lipsită de vitamina B12 și unele minerale importante, constată rezultatele unui studiu recent. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Bristol, lipsa...

Castraveții, elixir pentru sănătate

Publicat în 08 Aug 2017
Castraveţii ocupă locul patru în topul celor mai cultivate legume din lume. Aceştia sunt atât de populari deoarece sunt cunoscuţi ca fiind unele dintre cele mai bune alimente pentru sănătate. Beneficiile castraveților: 1. Rehidratează organismul...

Beneficiile consumului de pepene verde

Publicat în 06 Aug 2017
În afară de faptul că este gustos şi răcoritor, pepenele verde este şi bogat în substanțe nutritive, care sunt benefice organismului. Cu trecerea timpului, pielea începe să-și piardă colagenul, principalul motiv pentru apariţia liniilor fine şi...

Beneficiile consumului de apă cu lămâie

Publicat în 05 Aug 2017
Apa cu lămâie oferă mii de motive pentru a fi consumată, în special în zilele caniculare. În afară de faptul că este delicioasă, este sănătoasă și nu are calorii. Potasiul din sucul de lămâie controlează tensiunea arterială, stimulează creieru...
bautura racoritoare

Inedit: Apare băutura răcoritoare din carne cu trei arome

Publicat în 02 Aug 2017
Măcelarul german, Peter Klassen, va lansa pe piață băuturile răcoritoare din carne, a anunțat publicaţia „Die Welt”. Mai exact băutura neobişnuită va fi scoasă la vânzare, în luna septembrie a acestui an, în Germania. Potrivit...
Coaste de porc la gratar

Rețeta de vară: Coaste caramelizate la grătar

Publicat în 01 Aug 2017
Coastele caramelizate la grătar reprezintă o rețetă gustoasă și sățioasă, cu multe condimente, un preparat la grătar potrivit pentru cei care vor să sărbătorească vacanța în aer liber, alături de o halbă de bere sau un pahar de vin. Rețeta a...
burete verde alaska

Un burete verde din Alaska poate fi soluția împotriva cancerului de pancreas

Publicat în 31 Iul 2017
Un mic burete verde, descoperit în apele îngheţate din largul statului Alaska, ar putea oferi prima armă eficientă împotriva cancerului de pancreas, o tumoare agresivă în faţa căreia medicina are prea puţine soluţii. Nimeni nu se uită la acest...
purificarea apei

Metode naturale pentru purificarea apei și aerului

Publicat în 27 Iul 2017
Specialiştii în biologie moleculară din România au creat un nou tip de drojdii transgenice, capabile să capteze și să neutralizeze ionii de metale grele din apă și din aer, se arată într-un document publicat de Journal of Applied Microbiology...
inghetata la cornet

Liderii mondiali adoră înghețata

Publicat în 26 Iul 2017
Știrea care a uimit pe toată lumea în Rusia a fost cea despre momentul în care preşedintele rus, Vladimir Putin, și-a cumpărat o înghețată la Salonul Aviaţiei Internaţionale şi Aerospaţiale, MAKS, moment care a trecut în umbră evenimentul MAKS,...
bere sanatoasa

Un nou sortiment de bere extrem de sănătoasă care ajută la întărirea imunităţii

Publicat în 26 Iul 2017
O studentă din Singapore a creat o bere extrem de sănătoasă şi utilă, ce conține probiotice şi ajută la întărirea imunităţii. Studenta de la Institutul Asiatic de Cercetare a Universităţii Naţionale din Singapore (UNS) a creat noua formulă de...
femeie slaba blugi greutate

Controlează-ți greutatea în tinerețe, pentru o stare bună la bătrânețe

Publicat în 25 Iul 2017
O creștere în greutate între începutul vârstei adulte şi până pe la 50 de ani – chiar modestă – crește riscul de boli cum ar fi diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială mai târziu în viaţă, afirmă un studiu publicat pe 18 iulie....
obezitate

Cercetătorii au stabilit cauza obezității

Publicat în 22 Iul 2017
Una dintre cauzele obezităţii este temperatura scăzută a corpului, au descoperit oamenii de știință. Temperatura normală a corpului uman este în jur de 37 de grade Celsius. Ea nu depinde de temperatura mediului ambient sau de activitatea fizică....
boabe_cacao

Secretul boabelor de cacao

Publicat în 21 Iul 2017
Consumul regulat de ciocolată îmbunătăţeşte funcţia cerebrală, datorită componentelor neuroprotectoare pe care le conţine cacaoa, relevă un nou studiu. Substanţele care abundă în antioxidanţi şi se găsesc în boabele de cacao sunt denumite...
pensionari

Care e secretul prelungirii vieții

Publicat în 20 Iul 2017
Cercetătorii din Statele Unite au descoperit care este secretul longevității active și a prelungirii vieții active a persoanelor de vârsta a treia. Prelungirea vieţii active, susţin oamenii de ştiinţă americani, înseamnă înaintarea în vârstă cu...

Câte ore dormim dacă vrem să slăbim

Publicat în 19 Iul 2017
Pentru a slăbi ar trebui să dormim peste 8,5 ore pe noapte, susțin cercetătorii britanici, care au efectuat, pe parcursul a zece ani, numeroase studii dedicate acestui domeniu. La studii au acceptat să participe peste 130 de femei. Doamnele,...
alcoolism sticle bautura

Cea mai nouă metodă de a combate alcoolismul

Publicat în 18 Iul 2017
România se află în primele cinci ţări din Europa privind consumul de alcool, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe 2016, iar potrivit specialistilor, acest obicei afectează la fel de puternic, atât la nivel mental cât și...
dureri-articulare

Soluții alternative pentru durerile articulare

Publicat în 17 Iul 2017
Cercetătorii au demonstrat științific că administrarea pentru o lungă perioadă a medicamentelor în cazul durerilor articulare poate duce la apariția bolilor de rinichi, ulcer gastric, creșterea tensiunii arteriale și infarct miocardic. Medicii...

Timpul petrecut la plajă face minuni pentru organism

Publicat în 16 Iul 2017
Vacanța la mare are multiple beneficii importante pentru sănătate. Apa de mare conține sodiu, magneziu, calciu, potasiu şi pătrunde adânc în piele, ajutându-ne în mai multe feluri. Iată câteva motive pentru care o vacanţă la mare este foarte...

Beneficiile măceșelor

Publicat în 15 Iul 2017
Măceşele conţin un adevărat concentrat de multivitamine, aproape că nu există niciun alt fruct cu atât de multe vitamine, combinate într-un produs natural. Măceșele sunt fructe excepționale cu un conținut foarte ridicat de vitamina C, vitamina...

Semne de deshidratare ale organismului

Publicat în 14 Iul 2017
Termenul „deshidratare“ sună foarte serios, iar aceasta este foarte frecventă, mult mai mult decât cred majoritatea oamenilor. 75% dintre americani sunt deshidrataţi cronic și nici măcar nu ştiu acest lucru. Chiar și deshidratare ușoară poate...
cafea

Băutura care scade riscul de deces cu până la 18%

Publicat în 13 Iul 2017
Cel mai recent studiu a arătat că trei ceşti de cafea pe zi reduc riscul de deces provocat din orice cauză, datorită antioxidanților pe care le conţine. Cercetătorii de la Imperial College din Londra în colaborare cu Agenția Internațională...

5 paşi pentru a ne echilibra viaţa

Publicat în 12 Iul 2017
Lumea începe să se schimbe, iar timpul nu mai înseamnă bani, ci echilibrul nostru atât pe plan interior, cât şi pe plan exterior, a devenit prioritar. În fapt, în noua configuraţie socială, viitorul este câştigat nu de cei care au mai mulţi...

De ce se nasc unii cu paharul vieții pe jumătate plin?

Publicat în 10 Iul 2017
Cercetătorii au descoperit că nivelurile moleculei neuropeptidă Y (NPY) din organism sunt direct responsabile dacă paharul vieții este pe jumătate plin sau pe jumătate gol. Persoanele cu un nivel scăzut de NPY sunt mai negative, au dificultăţi...