Ascultă Radio România Cluj Live

capsaicina

Efectele mâncării picante asupra sănătăţii
Diverse 27 octombrie 2023

Efectele mâncării picante asupra sănătăţii

Foto: Pixabay Mâncarea picantă este o parte integrantă a multor bucătării naţionale. Consumul său poate avea efecte benefice, dar şi...

Efectele mâncării picante asupra sănătăţii
Substanţa activă din ardeiul iute încetineşte dezvoltarea cancerului pulmonar
Diverse 12 aprilie 2019

Substanţa activă din ardeiul iute încetineşte dezvoltarea cancerului pulmonar

Substanţa activă din ardeiul iute, capsaicina, încetineşte dezvoltarea cancerului pulmonar, au constatat oamenii de ştiinţă de la...

Substanţa activă din ardeiul iute încetineşte dezvoltarea cancerului pulmonar
Consumul de ardei iute prelungește viața
Diverse 13 iunie 2018

Consumul de ardei iute prelungește viața

Ardeii iuţi sunt consideraţi hrana longevivilor, deoarece au efecte benefice asupra sănătăţii. Sunt bogaţi în vitamine şi minerale,...

Consumul de ardei iute prelungește viața
Ardeiul iute, miracol pentru sănătate!
Nutriţie 25 august 2017

Ardeiul iute, miracol pentru sănătate!

Ardeiul iute este un veritabil medicament, cu multe beneficii pentru sănătate. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din...

Ardeiul iute, miracol pentru sănătate!
Consumaţi ardei iute, trăiţi mai mult
Nutriţie 31 august 2015

Consumaţi ardei iute, trăiţi mai mult

Un studiu publicat în British Medical Journal arată ce se întâmplă în organsim dacă mâncăm un ardei iute pe zi. Documentând obiceiurile...

Consumaţi ardei iute, trăiţi mai mult