Ascultă Radio România Cluj Live

cereale integrale

Cel mai bun mic dejun pentru o inimă sănătoasă
Diverse 28 august 2022

Cel mai bun mic dejun pentru o inimă sănătoasă

Multe persoane preferă un mic dejun compus din bacon şi cârnaţi, serviţi cu omletă, dar aceste alimente sunt bogate în sodiu şi grăsimi...

Cel mai bun mic dejun pentru o inimă sănătoasă
Se pare că genele gustului influenţează preferinţele alimentare
Diverse 23 iunie 2022

Se pare că genele gustului influenţează preferinţele alimentare

Cercetătorii au descoperit că persoanele cu indici genetici crescuţi pentru gustul amar tind să mănânce mai puţine cereale integrale decât...

Se pare că genele gustului influenţează preferinţele alimentare
Oamenii nu consumă suficiente fibre în dietă
Diverse 14 ianuarie 2019

Oamenii nu consumă suficiente fibre în dietă

Mai puţin de o persoană din zece consumă zilnic suficiente fibre, potrivit unui studiu al OMS. O comisie a Organizaţiei Mondiale a...

Oamenii nu consumă suficiente fibre în dietă
Cum reintrăm în formă după sărbătorile lungi de iarnă?
Nutriţie 4 ianuarie 2018

Cum reintrăm în formă după sărbătorile lungi de iarnă?

Primul lucru la care trebuie să renunţăm este surplusul de grăsimi, zaharuri şi alcool. Se recomandă ca la masa de dimineaţă să...

Cum reintrăm în formă după sărbătorile lungi de iarnă?
S-a descoperit ingredientul magic al dietei mediteraneene
Nutriţie 2 martie 2017

S-a descoperit ingredientul magic al dietei mediteraneene

Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvăluit secretul succesului dietei mediteraneene. Se pare că aceasta este atât de utilă, deoarece...

S-a descoperit ingredientul magic al dietei mediteraneene
Orezul și bolile cronice
Nutriţie 1 februarie 2016

Orezul și bolile cronice

Consumul de orez reduce riscul multor boli cronice Includerea orezului în regimul alimentar poate reduce riscul multor boli cronice, inclusiv a...

Orezul și bolile cronice
Alimente care reduc riscul de instalare a maladiei Alzheimer
Nutriţie 10 aprilie 2015

Alimente care reduc riscul de instalare a maladiei Alzheimer

Legumele cu frunze verzi, vinul, nucile, peştele şi uleiul de măsline se numără printre alimentele care înjumătăţesc riscul de instalare a...

Alimente care reduc riscul de instalare a maladiei Alzheimer
Sfaturi pentru o nutriție sănătoasă
Nutriţie 17 decembrie 2014

Sfaturi pentru o nutriție sănătoasă

Pentru a fi sănătoși tun, ar trebui să țineți cont de unele sfaturi importante, date de specialiștii în nutriție Creați un echilibru în...

Sfaturi pentru o nutriție sănătoasă
Micul dejun – cea mai importantă masă
Nutriţie 9 noiembrie 2014

Micul dejun – cea mai importantă masă

O zi reușită începe cu un mic dejun sănătos. Multe persoane sar peste această masă din cauza lipsei de timp, în ciuda sfaturilor primite de...

Micul dejun – cea mai importantă masă