Ascultă Radio România Cluj Live

gastronomie

Cultură și gastronomie cu renumitul arheolog culinar, Mircea Groza
TV Radio Cluj 30 iunie 2023

Cultură și gastronomie cu renumitul arheolog culinar, Mircea Groza

Invitatul lui Dan Moșoiu la Serile Radio Cluj este Mircea Groza, cunoscutul arheolog culinar sălăjean, realizatorul rubricii săptămânale...

Cultură și gastronomie cu renumitul arheolog culinar, Mircea Groza
Emilian Larionesei – de la Conservator la simfonie…culinară! [AUDIO/ FOTO]
Reportaje 26 februarie 2023

Emilian Larionesei – de la Conservator la simfonie…culinară! [AUDIO/ FOTO]

Emilian Larionesei a lăsat deoparte muzica, pentru a găti... Are 30 de ani, a studiat la Academia de Muzică din Cluj-Napoca dar, în timpul...

Emilian Larionesei – de la Conservator la simfonie…culinară! [AUDIO/ FOTO]
SIGHET – Seară gastronomică dedicată refugiaților ucraineni/AUDIO
Știri 16 septembrie 2022

SIGHET – Seară gastronomică dedicată refugiaților ucraineni/AUDIO

La sfârșitul acestei săptămâni, în organizarea Asociației  SZMISZ Sighetu Marmației va avea loc o seară gastronomică dedicată...

SIGHET – Seară gastronomică dedicată refugiaților ucraineni/AUDIO
SIGHET – ”Simte gustul Maramureșului la Muzeul Satului”/AUDIO
Social 23 iunie 2022

SIGHET – ”Simte gustul Maramureșului la Muzeul Satului”/AUDIO

”Simte gustul Maramureșului la Muzeul Satului” este cel mai recent proiect al Muzeului Maramureșean din Sighetu Marmației. Este unul care...

SIGHET – ”Simte gustul Maramureșului la Muzeul Satului”/AUDIO
O zi gastronomică la Muzeul Satului din Sighet!
Știri 27 mai 2022

O zi gastronomică la Muzeul Satului din Sighet!

Muzeul Satului din Sighet organizează în această vară o serie de activități dedicate tuturor celor care iubesc gastronomia...

O zi gastronomică la Muzeul Satului din Sighet!
Bunătăți de la…studenți [AUDIO/FOTO]
Reportaje 19 ianuarie 2022

Bunătăți de la…studenți [AUDIO/FOTO]

La finalul primului semestru din acest an universitar, 16 studenți de la Facultatea de Protecție a Mediului din Oradea au organizat o expoziție...

Bunătăți de la…studenți [AUDIO/FOTO]
Maramureș – GastroEtnoArt sau redescoperirea rețetelor vechi [AUDIO/VIDEO]
Cultural 22 iulie 2021

Maramureș – GastroEtnoArt sau redescoperirea rețetelor vechi [AUDIO/VIDEO]

Muzeul Maramureșean din Sighetu Marmației derulează în această perioadă proiectul Maramureș GastroEtnoArt, un proiect care își propune...

Maramureș – GastroEtnoArt sau redescoperirea rețetelor vechi [AUDIO/VIDEO]
Felia de Cluj: De ce trebuie să ții cont dacă vrei să deschizi un restaurant [AUDIO]
Felia de Cluj 26 mai 2021

Felia de Cluj: De ce trebuie să ții cont dacă vrei să deschizi un restaurant [AUDIO]

Foto: Alan Robb /Pixabay Frumusețea e în ochii privitorului, așa spune un proverb. Asta am constatat și eu în acest weekend, când am fost la...

Felia de Cluj: De ce trebuie să ții cont dacă vrei să deschizi un restaurant [AUDIO]
Stagii de practică la USAMV, pentru 185 de liceeni care învață despre gastronomie
De prin Cluj 3 februarie 2021

Stagii de practică la USAMV, pentru 185 de liceeni care învață despre gastronomie

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va găzdui, timp de trei ani, în calitate de partener de...

Stagii de practică la USAMV, pentru 185 de liceeni care învață despre gastronomie
Proiectul GastroEtnoArt la Muzeul Maramureșan
Știri 25 noiembrie 2020

Proiectul GastroEtnoArt la Muzeul Maramureșan

Muzeul Maramureșan Gastronomia autentică din Maramureș este subiectul unui nou proiect derulat de Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmatiei....

Proiectul GastroEtnoArt la Muzeul Maramureșan
Cele mai scumpe mâncăruri din lume
Diverse 9 noiembrie 2020

Cele mai scumpe mâncăruri din lume

Foto: RitaE/Pixabay Gastronomia de top nu e niciodată ieftină, în fond priceperea şi ingredientele de calitate îşi au preţul lor. Dar ce...

Cele mai scumpe mâncăruri din lume
5 curiozităţi despre stelele Michelin
Diverse 12 septembrie 2020

5 curiozităţi despre stelele Michelin

Foto: guillermomuro00/Pixabay Un restaurant cu o stea Michelin nu oferă pur şi simplu mâncare, ci o adevărată experienţă gastronomică. Dar...

5 curiozităţi despre stelele Michelin
Felia de Cluj: Secretele unui eveniment de ținută reușit [AUDIO]
Felia de Cluj 1 iulie 2020

Felia de Cluj: Secretele unui eveniment de ținută reușit [AUDIO]

Foto: Engin_Akyurt/Pixabay Dacă tot am deschis cutia Pandorei și am discutat despre organizare de evenimente, am zis să abordăm un subiect nou,...

Felia de Cluj: Secretele unui eveniment de ținută reușit [AUDIO]
Cum salvează statul ungar monumente din România
Reportaje 10 septembrie 2019

Cum salvează statul ungar monumente din România

La Castelul Banffy de la Bonțida, arhitecți și oameni de artă din Europa sunt invitați să propună proiecte moderne, care să păstreze aerul...

Cum salvează statul ungar monumente din România
Meniu de poveste, la Palatul Brukenthal din Avrig
Diverse 10 aprilie 2017

Meniu de poveste, la Palatul Brukenthal din Avrig

Palatul Brukentahl din Avrig anunță noul meniu de sezon, pe care bucătarii fostei Reședinte de Vară a baronului Samuel von Brukenthal l-au...

Meniu de poveste, la Palatul Brukenthal din Avrig
Sibiul și Egeea de Sud, capitalele gastronomiei europene în 2019
Diverse 30 septembrie 2016

Sibiul și Egeea de Sud, capitalele gastronomiei europene în 2019

Acesta a fost anunțul prin care Diane Dodd, președinta Institutului Internațional de Gastronomie a precizat faptul că Sibiul poate fi...

Sibiul și Egeea de Sud, capitalele gastronomiei europene în 2019
Tu știi cum se consumă vinul?
Știri 12 octombrie 2015

Tu știi cum se consumă vinul?

Căruia dintre noi nu i s-a întâmplat ca, atunci când servim masa la vreun restaurant, să fim nevoiți să ameliorăm gustul mâncării cu...

Tu știi cum se consumă vinul?
Au început înscrierile la Festivalul „Vânătoare la ceaun”
Social 26 mai 2015

Au început înscrierile la Festivalul „Vânătoare la ceaun”

S-a dat startul înscrierilor la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului "Vânătoare la ceaun" care va avea loc în 27 iunie la Băile...

Au început înscrierile la Festivalul „Vânătoare la ceaun”