Oferta universităţilor clujene
Absolvenţii de liceu care au promovat Bacalaureatul se pot înscrie, de luni, la facultate. Şi anul acesta, universităţile au mai multe tipuri de admitere: unele îşi aleg studenţii pe baza probelor scrise, iar altele organizează doar „concurs de dosare”, unde contează media de la bacalaureat.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 13 iulie 2014, 09:15 / actualizat: 23 iulie 2014, 13:48
La Cluj-Napoca, instituţiile de învăţământ superior mizează pe atragerea unui număr mare de studenţi stăini.
Universitatea „Babeş-Bolyai” oferă studii în limbile română, maghiară, germană, engleză şi franceză. La nivel de licenţă sunt disponibile peste 4.800 de locuri bugetate, aproximativ 9.000 de locuri cu taxă şi 2.500 de locuri pentru învăţământul la distanţă.
În acelaşi timp, Universitatea Tehnică dispune de studii în limbile română, engleză şi germană. Adminterea va fi organizată de cele 9 facultăţi din Cluj şi de cele 3 din Baia Mare, dar şi de extensiile din Alba Iulia, Bistriţa, Satu Mare şi Zalău.
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” oferă studii în limbile română, franceză şi engleză la cele trei facultăţi. În prezent, Facultatea de Medicină are cel mai mare număr de studenţi străini din România, aproximativ 2.000.
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din municipiu are studii în română, franceză şi engleză şi atrage studenţi din ţări precum Franţa sau Israel, la cele 5 facultăţi.
Universitatea de Arte şi Design oferă pentru anul de învăţământ următor un număr limitat de locuri la buget, dar şi la taxă, iar admiterea se face pe baza unui examen practic.
Rador