Ginseng – rădăcina vieţii
Ginsengul este una dintre cele mai apreciate plante medicinale din Orient, dobândind o reputaţie extraordinară pentru proprietăţile sale vindecătoare. Vechii chinezi foloseau rădăcina acestei plante în principal, pentru remedierea stărilor de oboseală cronică şi accelerarea proceselor de vindecare.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 15 iulie 2014, 15:18 / actualizat: 23 iulie 2014, 19:15
Ginsengul nu numai că îmbunătăţeşte performanţele mentale şi fizice însă şi luptă împotriva stresului de zi cu zi. Astfel este recomandat de către specialişti persoanelor care au examene de dat sau depun efort fizic intens.
Ginsengul ajută la întărirea sistemului imunitar, stabilizează nivelul de glucoză din sânge, luptă împotriva stărilor de somnolenţă, de angoasă, de stres , a stărilor de deprimare, sau de depresie.
Un alt atuu al acestei plante este faptul că încetineşte procesele de îmbătrânire pe care organismul nostru le suferă zi de zi , stimulează activitatea glandelor endocrine şi totodată ajută la asimilarea vitaminelor şi a substanţelor minerale. Este ideal pentru o viaţă sănătoasă şi o alimentaţie echilibrată.
Pentru a ajunge la maturitate, rădăcinile de ginseng au nevoie în medie de cca 5 ani, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care preparatele fitoterapeutice din ginseng sunt destul de costisitoare. Rădăcinile se altereazã repede necesitând aplicarea unor proceduri de stabilizare, cum ar fi tratarea cu un curent de vapori de apã. Tratamentul cu ginseng trebuie făcut cu acordul şi recomandare medicului.
Rodica Tulbure