Atenţie la sucurile pe care le consumaţi!
Inspectorii în siguranţa alimentară avertizează populaţia să evite consumul de băuturi răcoritoare vândute la colţ de stradă de comercianţi ambulanţi neautorizaţi, sau produse vândute fără a fi însoţite de documente din care să reiasă termenul de valabilitate şi conţinutul acestora.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 17 iulie 2014, 12:35 / actualizat: 22 iulie 2014, 16:01
Populaţia mai este sfătuită să nu se lase înşelată de comercianţii care vând aşa zise băuturi răcoritoare naturale, înşelatoriile putând fi depistate relativ uşor chiar şi de către necunoscători.
Un suc cu adevărat natural nu va rezista niciodată mai mult de două săptămâni, fără să se altereze, avertizează specialiştii din industria alimentară Sălaj. Avertismentul vine pe fondul intensificării comerţului cu băuturi răcoritoare care sunt vândute ca fiind natural sau proaspete deşi, eticheta arată că acestea au fost tratate termic şi pot fi consummate şi peste trei luni.
Dacă este pasteurizat, sucul îşi pierde din calităţi, arome, săruri şi vitamine minerale. Sucul proaspăt dacă este depozitat la o temperatură de sub 4 grade, se poate consuma o perioadă de două săptămâni. (Ioan Dumitraş, inginer)
Eticheta este cea care poate veni în sprijinul consumatorului.
Orice produs aflat pe piaţă este însoţit de o etichetă; această etichetă reprezintă cartea de identitate a produsului.( inspector aimentar)
Adrian Lungu