Bunele maniere la Biblioteca Județeană Octavian Goga
Politeţea a fost şi este indispensabilă fiecărui om , în orice situaţie. Mulţumesc, Bună ziua, sunt primele norme de comportament pe care le învăţăm în primii ani de viaţă. E bine să şti cum să te comporţi într- o situaţie nouă şi diferită sau care este eticheta în timpul unei convorbiri telefonice, în ce mod se oferă un cadou. Bunele maniere online şi offline sunt prezentate copiilor, cu vârsta între 10 şi 14 ani, între 28 și 1 august, la Clubul lecturii de vacanţă ce se desfăşoara la Biblioteca Județeană Octavian Goga.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 iulie 2014, 12:08 / actualizat: 12 august 2014, 12:26
De ce s- a ales această temă, am aflat de la şef serviciu secţia pentru copii a Bibilotecii Judeţene O.Goga, Ana Maria Dudescu: Am ales această temă pornind de la premisa că bunele maniere înseamnă de fapt să treci cu umor , cu inteligenţă prin orice situaţie în relaţiile sociale pe care le stabileşti. Noi ne- am propus să învăţăm de la lucruri care par banale dar care ne sunt atât de folositoare în viaţa de zi cu zi , de la cum ne prezentăm , cum salutăm până la cum trebuie să ne comportăm în mediul online. Chiar dacă stăm în faţa unui calculator şi pare că suntem singuri trebuie totuşi să conştientizăm că în spatele calculatorului, noi stăm de vorbă cu o persoana şi chiar şi acolo trebuie să ţinem cont de bunele maniere. ( Ana Maria Dudescu, șef serviciu )
Jocurile de rol şi explicaţiile prezentate în diferite situaţii i- au făcut pe copii să înţeleagă că întreaga noastră atitudine, reacţiile în comportare cu cei care ne înconjoară şi venim în contact, mimica , zâmbetul, felul de a vorbi, de a răspunde la cele mai elementare cerinţe dovedesc ce fel de oameni suntem.
Rodica Tulbure