Cum se poate prepara acasă, un muştar sănătos
Articol editat de Carmen Sas, 6 august 2014, 15:41 / actualizat: 9 august 2014, 10:19
Pentru reţeta de muştar preparat în casă, avem nevoie de 50 gr boabe de muştar, 50ml oţet de vin, 50m vin alb, 20ml apă de la robinet, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă miere de albine, un vârf de cuţit de scorţişoară, un altul nucşoară, unul de turmeric şi 2 bucăţi de cuişoare. Procedura de lucru este una simplă!
Mai întâi, daţi fuga la Plafar şi cumpăraţi nucşoara, turmericul, scorţişoara şi cuişoarele, în caz că nu le aveţi deja în dulapul din bucătărie. Apoi, odată ce aveţi pregătite pe masa de lucru toate ingredientele, vărsaţi boabele de muştar într-un blender şi faceţi făină de muştar din ele. Amestecaţi apoi toate ingredientele într-un bol, cu făina de muştar cu tot, mai puţin turmericul, şi lăsaţi compoziţia să se odihnească, timp de 48 de ore. După aceste 48 de ore, îndepărtaţi cuişoarele şi mixaţi întreaga pastă în blender. Ce aţi obţinut este un muştar de casă sănătos, fără conservanţi, aditivi şi E-uri. Muştarul de casă se păstrează în frigider, timp de 2–3 săptămâni.
Să aveţi poftă bună!
Carmen Sas