Rezultatele anchetei în cazul toxiinfecţiei alimentare de la Alba Iulia
Cazurile de toxiinfecţie alimentară care au apărut acum două săptămâni în urma unei nunţi organizate la un restaurant din municipiul Alba Iulia, au fost provocate de cinci purtători de salmonella, care au manipulat în mod necorespunzător produsele alimentare.
În urma anchetei s-a stabilit că cinci angajaţi au fost purtători de Salmonella. Au fost 63 de persoane dintr-un grup de 169 de consumatori care au prezentat simptome specifice toxiinfecţiilor alimentare. Dintre aceştia, 22 au fost internaţi efectiv în unităţi sanitare din judeţul Alba. (Horia Timiş, şeful Direcţiei de Sănătate Publică)
Restaurantul Astoria va rămâne închis până la remedierea deficienţelor constatate.
În prezent localul rămâne suspendat temporar, iar activitatea, în această locaţie va fi reluată în momentul în care va fi emis un buletin de analiză care să dovedească eficienţa dezinsecţiei care a fost dispusă în acest local. (Delia Oltean, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba)
În plus, unitatea a primit o amendă de peste 20.000 de lei.
Articol editat de , 12 august 2014, 14:34
Cezar Firu