Scaun otoman construit dintr-o anvelopă
Ce aţi zice să ne construim un scaun otoman, pe care să îl aşezăm undeva în living sau în bucătărie, folosindu-ne de o anvelopă?! Sigur, una uzată, de care nu mai aveţi nevoie dar care, iată, poate deveni extrem de utilă! Ne mai trebuie un sul de sfoară de sac, din aceea mai groasă, un lipici ultra rezistent-de preferat unul transparent, o bucată de pânză, o bucată de placaj-tăiat după dimensiunea circumferinţei anvelopei şi picioare scurte de scaun.
Articol editat de Carmen Sas, 4 septembrie 2014, 11:26
Procedura de lucru este una simplă dar vă asigur că ceea ce veţi obţine în urma muncii depuse, vă va încânta extrem de tare.
Bun! Să începem treaba! Mai întâi spălaţi bine, bine anvelopa, cu detergent, pentru a îndepărta orice urmă de murdărie sau de grăsime. O lăsaţi un timp să se usuce, apoi începeţi să o îmbrăcaţi cu sfoară. Practic, înfăşurăm sfoară în jurul anvelopei, după ce, înainte, am pus un strat de lipici. Trebuie să fiţi foarte atenţi, ca rândurile de sfoară să fie foarte bine lipite unul de celălalt iar sfoara să fie bine strânsă. De asemenea, fiţi atenţi să îndepărtaţi surplusul de lipici, acolo unde e cazul. După ce am înfăşurat anvelopa cu sfoară, va trebui să o astupăm, la cele două capete, cu bucăţile de placaj pe care le avem. Acestea trebuie să fie tăiate în formă de cerc, iar diametrul lor poate fi cu 1–2 cm mai mic decât circumferinţa totală a anvelopei. Placajul care va constitui partea superioară a scaunului, va fi îmbrăcat şi el în sfoară, iar cel care va constitui partea inferioară, poate fi învelit în material. Alegerea vă aparţine!
Acoperim cu sfoară prima bucată de placaj, pornind din centru, în spirală, până la margine, unde vom masca estetic capătul sfoarei. Cealaltă bucată de placaj, vă spuneam că poate fi îmbrăcată în pânză, lipind pur şi simplu pânza de placaj. Acum că cele trei piese sunt gata, respectiv anvelopa şi bucăţile de placaj, le putem asambla. Mai exact, lipim placajul de feţele anvelopei, folosind lipiciul ultra rezistent. Nu uitaţi să lipiţi picioarele de lemn, pe placajul învelit în pânză iar la final, faceţi eventuale mici retuşuri, mascând eventualele margini neacoperite.
Şi gata, cu ajutorul unui mic exerciţiu de dexteritate şi răbdare, aveţi un scaun otoman de toată frumuseţea!
Carmen Sas