Hartă de ceapă la Pericei
Turişti din ţară şi străinătate participă duminică, 7 septembrie, la Festivalul internaţional al cepei din Sălaj, unde a fost lansată în premieră prăjitura cu ceapă.
Articol editat de Andreea Leonid, 7 septembrie 2014, 17:54
În cadrul evenimentului a fost realizată cea mai mare hartă a României, toată din ceapă. Altă atracţie este „Prăjitura cu ceapă”, un preparat care va ajunge şi la Curtea Regală a Marii Britanii, ca simbol al gastronomiei româneşti.
Ceapa de Pericei a devenit un brand în 2007, când agricultorii de acolo au intrat şi în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă funie împletită din ceapă, care avea peste patru kilometri şi jumătate. Cultivarea acestei legume este în localitatea sălăjeană o tradiţie de sute de ani, moştenită din tată în fiu.
Adrian Lungu
Foto: voceatransilvaniei.ro