Dispute politice pe tema învăţământului
Premierul Victor Ponta afirmă că va lua măsuri dacă se vor găsi nereguli sau erori din partea Ministerului Educatiei în privinţa licitaţiilor pentru manualele claselor întâi şi a doua.
Şeful Executivului apreciază că acest subiect nu ar trebui folosit în mod populist şi demagogic în campania electorală.
Articol editat de , 13 septembrie 2014, 18:48
Cred că este extrem de deranjant; şi fac un apel la dl Iohannis să nu mai folosească copiii- în general- în campania electorală. Dânsul face ce face şi tot la copii ajunge. Nu l-am văzut până acum să aibă vreo poziţie de atâţia ani legată de educaţie, nu îl văd în continuare şi, mai ales, nu l-am auzit care e soluţia. Ce ar face dsa în locul nostru? Nu ar respecta legea licitaţiilor publice? Nu le-ar mai da manuale noi? Ar face el manualele mai bune? Deci, cred că folosirea copiilor în acest discurs politic extrem de populist este incorectă. E o bătălie importantă, pe care nimeni n-a dat-o de zece ani, pentru a avea noi manuale, şi eu cred că era momentul să facem acest lucru. (Premierul Victor Ponta)
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, fost profesor de fizică, a acuzat situaţia complicată cu care se confruntă sistemul public de învăţământ din România.
Luni începe şcoala. Este prima dată de când îmi amintesc când clasa I începe fără manuale. Un record trist. În vara acestui an o jumătate de generaţie a trecut Bac-ul şi o jumătate de generaţie a fost trimisă la plimbare. Aşa nu se poate face educaţie într-o ţară care vrea să fie mai bună. (Preşedintele PNL, Klaus Iohannis)
Candidatul la Preşedinţie din partea Alianţei Creştin-Liberale, Klaus Iohannis, a mai declarat că va aduce în dezbatere publică situaţia sistemelor de educaţie, sănătate şi de pensii publice, astfel încât specialiştii şi politicienii să găsească cele mai bune soluţii pentru reformarea lor.
RADOR