Mic dejun sănătos pentru copii
Mulţi copii nu au o alimentaţie indicată pentru prima masă a zilei.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 16 septembrie 2014, 12:51 / actualizat: 20 septembrie 2014, 10:52
Specialiştii în nutriţie atrag atenţia că un consum de alimente adecvate la micul dejun, ajută la acoperirea necesarului nutriţional şi de energie al copilului, precum şi la îmbunătăţirea randamentului fizic şi intelectual şi conferă o mai mare capacitate de atenţie şi de concentrare în clasă, prevenind totodată riscul instalării obezităţii sau al diabetului de tip II.
Astfel, un mic dejun de înaltă calitate nutritivă trebuie să includă: lactate (un pahar de lapte, un iaurt sau o bucată de brânză proaspătă cu procent redus de grăsimi), făinoase bogate în fibre (pâine, pâine prăjită, cereale, biscuiţi integrali), un fruct proaspăt sau sucul acestuia, iar în unele ocazii, o feliuţă de şuncă, ulei de măsline şi cu moderaţie, ceva dulce: miere sau gem de fructe, o bucăţică de ciocolată.
RADOR