Sfaturile bunicii în bucătărie
Sfaturile bunicii, mai ales în ceea ce priveşte secretele gospodinelor atunci când prepară mâncăruri delicioase sau când încearcă să evite micile neplăceri atunci când gătesc, mie îmi sunt de mare folos în bucătărie. Prin urmare, m-am gândit să împărtăşesc cu voi o parte din aceste informaţii transmise din generaţie în generaţie…Despre ce este vorba?!
Articol editat de Carmen Sas, 16 septembrie 2014, 12:22
Aflaţi că supa nu dă în foc… dacă se unge vasul în care fierbe, pe margine, pe interior, cu puţin unt.
Ca să nu afumaţi laptele…clătiţi cu apă rece vasul în care va fierbe şi ungeţi-l cu puţin unt.
Cafeaua se păstrează cel mai bine la frigider, fie că este boabe, fie că este măcinată.
Bulionul de roşii, că tot e sezonul lui acum şi gospodinele îşi dedică timp fierberii legumelor…se adaugă în mâncare la sfârşit, după ce s-au fiert toate ingredientele; dacă îl punem mai repede în mâncare, întăreşte legumele.
Nu lăsați legumele să stea mult timp în apă, înainte de a le pune în supă sau ciorbă, pentru că îşi pierd valoarea nutritivă.
Oul este mai uşor de curăţat dacă, în apa în care fierbe, se adaugă câteva picături de oţet.
Vă spun acum şi trucul prin care obţineţi un orez fiert cu bobul întreg şi alb: în apa în care îl fierbeţi, adăugaţi o felie de lămâie.
Şi nu în ultimul rând, muştarul uscat poate fi rapid împrospătat, dacă îl frecaţi cu puţin oţet şi puţin zahăr.
Carmen Sas