Viiturile din sud-vestul ţării fac ravagii (UPDATE)
UPDATE ora 13.30 – Codul portocaliu, de inundaţii, a fost prelungit până miercuri, la ora 14:00, pe mai multe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.
Articol editat de Andreea Leonid, 16 septembrie 2014, 08:25 / actualizat: 17 septembrie 2014, 10:06
La fel, şi codul galben, pe alte râuri din cele două judete, dar şi din Mehedinţi şi Dolj. Deja sunt sute de gospodării inundate în sud-vestul ţării şi doi oameni sunt dispăruţi, după ce ieri o persoană a murit în alunecările de teren.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
UPDATE ora 11.30 – Autorităţile şi localnicii din comuna Eşelniţa din judeţul Mehedinţi au pornit în căutarea celor doi oameni care au dispărut ieri, luaţi de viitură.
Comuna este inundată, a rămas fără curent şi mai multe familii au fost evacuate pentru că apa le-a avariat casele. La fel ca şi celelalte localităţi din Clisura Dunării, Eşelniţa este izolată, întrucât pe DN 57 circulaţia este întreruptă, în unele locuri, carosabilul s-a umplut de aluviuni, iar în altă parte s-a rupt un pod.
Pe DN 6 între Orşova şi Turnu Severin traficul a fost reluat momentan pe un fir, după ce drumarii au reuşit să degajeze cantitatea mare de pământ care a căzut de pe versanţi luni seara şi în timpul nopţii.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Viiturile din sud-vestul ţării au pătruns în sute de gospodării, au provocat alunecări de teren şi au izolat mai multe localităţi. O persoană a murit şi alte două sunt date dispărute.
Două drumuri sunt blocate pe mai multe porţiuni. Autorităţile rămân în alertă în Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, unde pe mai multe râuri rămâne valabil codul portocaliu de inundaţii până la ora 14.
Cel mai grav este în judeţul Mehedinţi, unde apele au făcut ravagii după ce au căzut şi 150 de litri pe metru pătrat într-o singură zi. În Orşova, pe faleza Dunarii ieri curgea un torent de câteva zeci de centrimetri. Tot mai rea este situaţia în localitatea Eşelniţa, unde câteva case au fost distruse.
Şi în Caraş-Severin a plouat foarte mult. Apele care s-au scurs de pe munţi au pătruns în mai multe sate. În mare pericol este şi parcul istoric de mori de apă de la Rudăria, din comuna Eftimie Murgu. Este cel mai mare complex de acest tip din Europa şi riscă să fie distrus. Două mori sunt deja grav avariate, spune primarul comunei Ilie Imbrescu.
Rador