Căminele studenţeşti din Sibiu au fost ocupate
Aproape toate locurile de cazare din căminele studenţeşti din Sibiu au fost ocupate.
Articol editat de , 30 septembrie 2014, 15:52
Marţi, 30 septembrie, este ultima zi de cazare în căminele studenţeşti din Sibiu, cea în care bobocii universităţii Lucian Blaga aşteaptă să intre în cameră şi să îşi cunoască colegii. Aceştia se declară mulţumiţi de raportul preţ calitate şi spun că este unul dintre motivele pentru care au ales să se cazeze în cămine, în detrimetrul chiriei. De asemenea un criteriu important este şi distracţia pe care o ofera viaţa din căminele studenţeşti.
E primul an în care stau în căminul 1. Am stat în celelalte în alţi ani şi condiţiile sunt foarte bune, de trei stele ca să nu zicem patru. Am ales căminul pentru că eu cred că asta înseamnă studenţia şi eu zic că e ok. Distracţia este garantată, sunt aproape de facultate, la câteva minute şi preţurile sunt mai mici decât în chirie. (student cazat în cămin)
Universitatea poate caza în cele opt cămine studenţeşti aproape 2000 din cei peste 15.000 de studenţi pe care-i are. Directorul administrativ al ULBS, Ramona Todericiu, spune că aproape toate locurile s-au ocupat, iar condiţiile de cazare oferite sunt de la bune la foarte bune în toate cele opt cămine.
Suntem în ultima zi de cazare, cea a bobocilor care vin cu părinţii sau bunicii, dar totul se desfăşoară fără probleme. Au ramas destui studenţi fără un loc dar, probabil vor mai încerca la redistribuirea locurilor pe 2 octombrie. (Ramona Todericiu, director administrativ ULBS)
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu oferă studenţilor 1860 de locuri de cazare în căminele studenţeşti, cu mobilier modern, baie proprie, parchet laminat, microunde şi maşini de spălat. Tarifele sunt între 160 şi 675 lei pe lună, favorizaţi fiind cei cu medii mari.
Pe 2 octombrie va avea loc redistribuirea locurilor rămase libere.
Cristian Florea