Infotrafic, miercuri 1 octombrie
Ceață cu vizibilitate redusă sub 200 de metri în zonele joase din județele Cluj ,Bistrita Nasaud și Maramureș.
Articol editat de , 1 octombrie 2014, 10:21
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, iar înainte de a intra in depășire asigurați-vă temeinic și semnalizați intenția.
În judeţul Sibiu, din cauza unei lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată, traficul rutier se va întrerupe pe DN14 Sibiu – Copşa Mică, în zona haltei Agârbiciu, la kilometrul 36+363 (kilometrul feroviar 429+734 de metri), în perioada 18 octombrie 2014, ora 23:30 – 19 octombrie 2014, ora 06:00.
Traficul rutier va fi deviat pe următoarele rute ocolitoare:
DN14 – intersecţie cu DJ107B (Slimnic) – DJ107B – intersecţie cu DJ106B (Mândra – Loamneş – Haşag – Ţapu) – intersecţie cu DN14B – Copşa Mică – intersecţie cu DN14;
Sibiu – DJ106 (Sibiu – Bârghiş) – intersecţie cu DJ141 (Bârghiş – Pelişor – Moşna – Mediaş) – DN14.
Pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane, din cauza unor alunecări de teren şi viituri produse la sfârşitul lunii iulie. Deseori, în zona Deduleşti (judeţul Argeş), unde se execută lucrări de consolidare şi se circulă pe o bandă, alternativ, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare, se formează coloane de autovehicule.
Rute ocolitoare:
-pentru relaţia Râmnicu Vâlcea – Piteşti: DN64 Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani – Găneasa, DN65 Găneasa – Slatina -Piteşti, traseu valabil şi în sens invers;
-pentru relaţia Sibiu – Bucureşti: DN1 Veştem – Braşov, DN1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Bucureşti (A3 Ploieşti – Bucureşti), traseu valabil şi în sens invers.
Localnici din Câmpina, judeţul Prahova, au protestat marți, 30 septembrie, în centrul oraşului, în încercarea de a atrage atenţia responsabililor locali şi de la nivel central, după accidentul cumplit, petrecut pe Drumul Naţional 1, în urmă cu câteva zile.
Ei au cerut montarea unor separatoare pe această arteră foarte circulată sperând că în acest fel va scădea numărul accidentelor rutiere.
De anul viitor posesorii autovehiculelor implicate în accidente trebuie să meargă să facă o inspecţie tehnică suplimentară după ce şi-au reparat maşinile, potrivit unor noi proiecte de modificare a legislaţiei rutiere.
Introducerea inspecţiei tehnice de siguranţă pentru repunerea în circulaţie a vehiculelor implicate în accidente rutiere” este o prevedere care apare în proiectul de act normativ de aprobare a “Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2014-2020″.
În Strategie mai apare şi imposibilitatea de a se tranzacţiona automobile care au fost accidentate şi care au primit daună totală dar care momentan sunt reparate şi revândute, inclusiv de firmele de asigurare.
Costică Petruş