Supă cremă de dovleac cu ghimbir
Articol editat de , 6 octombrie 2014, 09:13 / actualizat: 6 octombrie 2014, 14:47
Ingrediente:
1 kg de dovleac
2 morcovi
2 cepe
ardei iute, usturoi, ghimbir
1 pahar de vin alb
Curățăm dovleacul de coajă și de semințe, apoi îl tăiem în bucăți potrivite ca mărime. Într-o oală înaltă sotăm în puțin ulei 5-6 căței de usturoi, morcovii tăiați cubulețe și cepele tocate. Mai adăugăm câteva felii de ardei iute și o bucată de ghimbir cât o nucă. Lăsăm totul pe foc câteva minute, apoi adăugăm dovleacul, un pahar de vin alb demisec și apă fierbinte cât să acopere legumele. Tot acum punem și sarea, și lăsăm supa să fiarbă la foc mic jumătate de oră. La sfârșit luăm oala de pe foc și, când se mai răcește supa, o pasăm cu un blender vertical și o dregem cu smântână dulce.
Supa cremă de dovleac se servește caldă, cu pâine prăjită sau crutoane.
Marta Bratu