Ascultă Radio România Cluj Live

Spaghete cu sos pesto

Sosul pesto este o specialitate italiană foarte populară, care se folosește cu succes nu doar pentru paste, ci și pentru diferite feluri de friptură.

Spaghete cu sos pesto

Articol editat de , 8 octombrie 2014, 09:13

 

Ingrediente:

 

100 g de paste pentru fiecare porție

4 buchețele de busuioc

2 linguri de muguri de pin

1 cățel de usturoi

o lingură de nuci caju

ulei de măsline

500 g de parmezan

 

Sosul pesto se pregătește cel mai bine după metoda tradițională, adică zdrobit într-un mojar de marmură cu pistil de lemn.

Spălăm busuiocul, alegem frunzele și le uscăm într-un prosop de hârtie. Separat, zdrobim în mojar mugurii de pin, usturoiul și nucile caju. Când obținem o pastă omogenă, adăugăm sare și frunzele de busuioc, puțin câte puțin, și amestecăm bine, cu mișcări circulare. La sfârșit, când avem deja o pastă verde, mai punem parmezan ras și ulei de măsline, care ajută la omogenizarea ingredientelor.

Fierbem spaghetele în apă cu sare – câte un litru de apă pentru fiecare sută de grame – apoi le amestecăm cu sosul pesto cât sunt încă fierbinți și le servim cu parmezan ras deasupra.

Poftă bună!

 

Marta Bratu

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă