Măsuri pentru depistarea eventualelor cazuri de infecţie cu virusul Ebola
În Statele Unite a apărut un al doilea caz de Ebola. Este vorba de un angajat al unui spital din Texas, unde săptămâna trecută a murit liberianul Thomas Eric Duncan, primul caz de îmbolnăvire, descoperit pe teritoriul american.
Articol editat de , 13 octombrie 2014, 11:59
Prima persoană care a contractat virusul Ebola în afara Africii a fost o infirmieră a unui spital din Madrid, care s-a îmbolnăvit după ce a îngrijit un bolnav repatriat din Africa, care ulterior a murit. Surse neoficiale au anunţat că starea infirmierei se ameliorează, dar rămâne gravă. Pacienta, în vârstă de 44 de ani a primit o doza din medicamentul experimental Zmapp.
Statele occidentale au adoptat măsuri suplimentare pentru depistarea eventualelor cazuri de infecţie cu virusul letal Ebola. În Statele Unite au fost instituite noi măsuri de scanare a pasagerilor aeroporturilor. Călătorii care sosesc pe aeroportul internaţional din New York vor fi verificaţi din punct de vedere medical.
Marea Britanie este pregătită să facă faţă eventualei apariţii a unui caz de Ebola, susţine Ministrul Sănătăţii de la Londra, după ce autorităţile au organizat un amplu exerciţiu de simulare a intervenţiei într-o astfel de situaţie.
Timp de 8 ore, numeros personal medical şi echipaje de urgenţă, împreună cu responsabilii guvernamentali, şi-au testat capacitatea de răspuns.
Presa britanică transmite că Ministrul Sănătăţii s-a arătat foarte sigur de planul de gestionare a unor eventuale cazuri de febră hemoragică, după ce autorităţile au impus şi controale mai stricte pentru pasagerii ce ajung din Africa de Vest pe principalele aeroporturi londoneze sau în staţiile liniei internaţionale Eurostar.
Declanşată în Guineea în decembrie anul trecut, epidemia de Ebola s-a soldat deja cu peste 4.000 de morţi în 7 ţări, marea majoritate în Africa de Vest.
RADOR