Plăcintă cu dovleac
Pentru că suntem în plină toamnă iar dovlecii se găsesc la tot pasul, ar fi păcat să nu pregătim un desert special.
Articol editat de , 13 octombrie 2014, 09:22
Ingrediente:
450g aluat foietaj
2 kg de dovleac
1 cană de zahăr
1 ou
unt, scorțișoară
Mai întâi spălăm dovleacul, îl curățăm de coajă și de sâmburi și îl dăm prin răzătoarea mare. Apoi îl punem pe foc într-o tigaie încăpătoare cu puțină apă, zahăr și scorțișoară. Ținem totul pe foc câteva minute, până când dovleacul este aproape gata, apoi lăsăm compoziția să se răcească. Între timp ungem cu ulei tava cuptorului și punem aluatul – adică așezăm foile una câte una, și le stropim cu unt topit. Deasupra întindem uniform compoziția de dovleac, mai punem un rând de foi și ungem totul cu un gălbenuș de ou. Ținem plăcinta la cuptor 40-45 de minute, la foc mediu, până se rumenește frumos, apoi o servim caldă, pudrată cu zahăr vanilat.
Marta Bratu