Mușchi de vită cu dulceață
Articol editat de , 14 octombrie 2014, 09:03
Carnea de vită iese de fiecare dată dacă respectăm câteva reguli simple: mușchiul se spală și se usucă bine, apoi se lasă câteva minute la temperatura camerei. Nu se sărează înainte de preparare și nu se bate. Iar când îl ținem pe grătar sau în tigaie, nu îl înțepăm și nu îl întoarcem înainte de vreme.
Ingrediente:
mușchi de vită maturat – felii de 2 cm grosime
sare
cimbru
dulceață de ardei iuți
unt
Într-o tigaie neaderentă, încingem bine puțin ulei, punem feliile de mușchi de vită, le ținem 3 – 4 minute pe fiecare parte, le stropim cu unt topit, apoi le scoatem și le lăsăm să se odihnească 10 minute într-un vas acoperit. Abia acum condimentăm carnea cu sare și cimbru proaspăt.
Mușchiul de vită se taie perpendicular pe fibră, și se servește cald, cu dulceață de ardei iuți și un vin roșu, demisec.
Marta Bratu