Comitet Naţional pentru Ebola
Comitetul Naţional pentru Ebola a fost constituit şi este format din reprezentanţii tuturor ministerelor care au atribuţii în acest domeniu, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
El a precizat că această structură se va ocupa de la monitorizare şi până la izolarea pacientului confirmat cu virusul febrei hemoragice.
Articol editat de , 15 octombrie 2014, 17:07 / actualizat: 15 octombrie 2014, 19:24
Este funcţional în acest moment, echipamentele există şi sunt deja în spitalele desemnate, cum este „Matei Balş” pentru Bucureşti. Camerele de izolare sunt deja cu presiune negativă, exact cum este recomandarea OMS. Este un întreg etaj amenajat la „Matei Balş” cu circuit separat fără a afecta circuitul institutului. Laboratorul este separat tocmai pentru ca probele să nu poată interacţiona cu cele din institut. Transportul se face cu ambulanţă specială, deja este amenajată. Sunt toate lucrurile puse la punct, în fiecare zi sunt efectuate aceste exerciţii de instruire a personalului. (Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu)
Autorităţile române ţin sub supraveghere medicală 18 persoane care s-au întors din ţări ale Africii de Vest. Starea lor de sănătate şi temperatura le vor fi monitorizate pe parcursul a trei săptămâni, potrivit procedurilor internaţionale.
Vă reamintim că unităţile desemnate să îngrijească pacienţi care ar putea fi bolnavi de Ebola sunt Institutul Matei Balş din Bucureşti şi spitalele de boli infecţioase din Cluj, Iaşi şi Timişoara.
Radio România Actualităţi