Tartă cu prune în crustă de ovăz
Pentru că suntem în plin sezon, am ales câteva prune violacee și foarte aromate. Puteți folosi însă și alte fructe, cu condiția să fie acrișoare și cu sâmburele tare.
Articol editat de , 16 octombrie 2014, 11:03 / actualizat: 16 octombrie 2014, 12:49
Ingrediente:
50 g de făină
50 g de zahăr
50 g de fulgi de ovăz
jumătate de pachet de unt
jumătate de kg de prune
suc de portocale, scorțișoară, zahăr brun
Pentru crusta de ovăz amestecăm într-un bol făina, zahărul și fulgii, mai punem un praf de sare și untul rece tăiat în bucăți mici. Apoi, amestecăm cu mâinile până obținem un aluat sfărâmicios – pe care îl punem, deocamdată, la frigider.
Separat spălăm prunele, le desfacem în două, le scoatem sâmburii, apoi le punem într-un bol și le amestecăm bine cu două linguri de suc de portocale, scorțișoară și zahăr brun. Punem prunele într-un vas termorezistent și le ținem la cuptor 5-6 minute, până când se topește zahărul iar prunele încep să lase sirop. Apoi le scoatem, adăugăm crusta de ovăz în strat uniform deasupra și mai lăsăm tarta la cuptor 20 de minute.
Tarta de prune în crustă de ovăz poate fi preparată și în forme mici, individuale și se potrivește cu un vin dulce și aromat.
Marta Bratu