Românii consumă de cinci ori mai puţin peşte decât media din Uniunea Europeană
Un responsabil din Ministerul Agriculturii a declarat la Tulcea că din cele aproximativ 4 kilograme de peşte pe care îl consumă un roman, anual, peste 80% este din import.
Articol editat de Carmen Sas, 18 octombrie 2014, 20:17
Potrivit lui Gheorghe Văcaru, înainte de 1989, populaţia consuma mai mult peşte, între 6 şi 8 kilograme pe an, însă după Revoluţie, oamenii au mâncat mai puţin peşte, fiind atraşi de alte produse.
România importă cel mai mult peşte din Norvegia, din ţările Americii de Sud, dar şi din Grecia, Italia şi, mai nou, din Turcia şi Ungaria.
Pe primul loc în preferinţele românilor a rămas în continuare macroul, urmat de crap, şalău şi somn, însă şi somonul a înregistrat o creştere în ultimii ani, transmite Agerpres.
RADOR