Pârjolirea porcului, în curs de atestare
O familie din Sălaj a început procedura de atestare a pârjolirii porcului cu paie, ca metodă autentic ardelenească în procesul de obţinere a preparatelor ardeleneşti.
Articol editat de , 20 octombrie 2014, 11:03 / actualizat: 21 octombrie 2014, 11:51
Datorită faptului că porcul este pârjolit cu paie, gustul preparatelor se schimbă semnificativ. O slănină opărită nu este la fel de gustoasă ca şi o slănină de la un porc pârjolit. Metoda de pârjolire a porcului este mult mai dificilă decît cea de opărire a acestuia, deşi prin ambele metode se urmăreşte înlăturarea părului de pe şoricul porcului. (Ioana Cordiş, iniţiator procedură)
Metoda este extrem de apreciată în satele sălăjene.
Normal că pârjolirea porcului schimbă total gustul preparatelor din porcul respectiv. Totul devine mult mai gustos. (Ioan galea, inginer)
Proiectul urmăreşte înregistrarea pârjolirii porcului ca metodă tradiţională ardelenească în procesul de obţinere a acestor preparate din carne.
Adrian Lungu