Sosul dulce de ceapă
Sosul dulce de ceapă este foarte gustos în combinație cu friptura de pui sau de curcan și se potrivește cu un vin alb, demidulce sau cu cidru de mere.
Articol editat de , 20 octombrie 2014, 09:01 / actualizat: 20 octombrie 2014, 10:45
Ingrediente:
3 cepe roșii mari
jumătate de pachet de unt
200g de zahăr brun
sos de soia dulce, oțet balsamic, sare, piper alb
Tăiem cepele în felii subțiri și le presărăm cu sare. Într-o tigaie topim untul, apoi adăugăm ceapa și o rumenim foarte puțin. Punem și zahărul și lăsăm totul la foc mic jumătate de oră, până scade sosul. Din acest moment mai ținem tigaia pe foc încă 3 minute, amestecând bine, până se caramelizează ceapa. Apoi adăugăm câteva linguri de sos de soia dulce și oțet balsamic, iar la final presărăm piper alb.
Poftă bună!
Marta Bratu