Ciorba de pește
Pentru această ciorbă avem nevoie de cel puțin trei feluri de pește proaspăt. Și este foarte important să folosim și un litru de borș acru de bună calitate și nu condimente care îi imită gustul.
Articol editat de , 21 octombrie 2014, 08:28 / actualizat: 21 octombrie 2014, 10:23
Ingrediente:
jumătate de kg de pește – crap, somn și știucă
3 cepe albe
3 morcovi
3 ardei
roșii bine coapte sau suc de roșii
pătrunjel, leuștean
1 l de borș din tărâțe de grâu
Mai întâi punem la fiert în apă cu sare bucățile de pește cu un morcov și o ceapă lăsate întregi. După jumătate de oră strecurăm supa și punem borșul. Separat curățăm și tocăm mărunt celelalte legume, în afară de roșii, și le adăugăm ciorbei. Apoi punem și bucățile de pește, pe cât posibil curățate de oase.
Separat sotăm în puțin ulei o ceapă tocată mărunt și roșiile curățate de coajă pe care le adăugăm la sfârșit. După ce au fiert toate legumele, condimentăm cu piper și adăugăm mult leuștean și pătrunjel verde. Apoi, acoperim ciorba pentru câteva minute, ca să se armonizeze aromele, și o servim cu mămăligă fierbinte.
Marta Bratu