Prima îngheţată, din lume, pentru diabetici
Echipa Universității ”Ștefan Cel Mare” din Suceava a fost medaliată cu argint la concursul internațional Ecotrophelia, care a avut loc la Paris.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 22 octombrie 2014, 10:49
Echipa formată din Ionela Nechifor, Simona Ieţcu, Ionica Coţovanu, Anca Sidor și coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija, s-a prezentat cu prima înghețată din lume cu aromă de cătină și topinambur ce poate fi consumată și de diabetici pentru că nu conţine adaos de zahar, conservanţi sau E-uri.
Înghețata Top Ice i-a cucerit pe cei 30 de membri ai juriului care a hotărît că studenții suceveni trebuie să primească medalia de argint a concursului și un premiu în valoare de 4.000 de euro.
Înghețata TopIce este o obținută printr-un proces special de congelare, având ca ingrediente pricipale topinamburul și cătina. Topinamburul este o legumă, fiind o premieră la nivel mondial prepararea unei înghețate care are drept materie primă o legumă, iar în ceea ce privește cătina, până în prezent, în România nu s-au pregătit înghețate cu această aromă.
Desfășurat la Paris, în Franța, în perioada 19-20 octombrie, concursul eco-inovativ Ecotrophelia a reunit 16 echipe din Serbia, Belgia, Slovenia, Spania, Olanda, Italia, Danemarca, Croația, Anglia, Grecia, Franța, Islanda, Ungaria, Germania, Elveția, dar și din România.
Medalia de aur a competiției a fost obținută de echipa Franței, iar cea de bronz de echipa Greciei. Un premiu special al concursului a fost oferit echipei care a reprezentat Germania.
Radio Iaşi