Ascultă Radio România Cluj Live

Bucătari din Transilvania, la cupa mondială de gătit

La Cluj a avut loc lansarea oficială a Asociației Bucătarilor Transilvania, o asociație profesională non-profit care susține gastronomia și arta culinară din România.

Bucătari din Transilvania, la cupa mondială de gătit

Articol editat de DSRNetworkAdmin, 25 octombrie 2014, 10:30

Prin lansarea Asociației Bucătarilor Transilvania dorim să contribui în mod direct la promovarea artei culinare din România, prin succesul bucătarilor noștri care participă frecvent la competiții și evenimente gastronomice din întreaga lume (Sigina Luca, membru fondator Asociația Bucătarilor Transilvania)

Din dorința de a promova gastronomia din România, am pus bazele Asociației Bucătarilor Transilvania. Dorim să dezvoltăm o rețea de profesioniști interesați în schimburi de experiență, care doresc să participe la competiții, concursuri, evenimente și activități profesionale. Ne propunem să dezvoltăm un program de parteneriat prin intermediul companiile care sunt dispuse să ne sprijine din punct de vedere tehnic și să ne susțină în promovarea evenimentelor specifice. Trebuie să dezvoltăm un spirit de concurență pozitiv și prietenos între diverse regiuni, din care fac parte grupuri cu aceleași obiective și care împărtășesc aceleași valori și aspirații (Adrian Vasile Pop, Master Chef, președintele Asociației Bucătarilor Transilvania)

Această prezentare necesită JavaScript.

Asociația își propune să identifice produse alimentare și metode de producție ce aparțin diverselor zone geografice pentru a păstra biodiversitatea și pentru a le promova ca parte din patrimoniul cultural național. De asemenea, se va promova transmiterea de cunoștințe culinare prin educație, formare și dezvoltare profesională, precum și organizarea de evenimente care să stimuleze interesul publicului pentru gastronomie: concursuri, demonstrații și expoziții gastronomice pe diverse teme.

Pentru unități de alimentație publică membre ale asociației, bucătarii asociației își propun să asigure instruirea personalului, asistență la întocmirea meniului, sugestii pentru buna funcționare a unității.

Cel mai important eveniment la care bucătarii asociației vor participa în luna noiembrie Culinary World Cup 2014, eveniment ce se va desfășura în Luxembourg, în perioada 20-24 noiembrie, este o oportunitate care vine o dată la 4 ani.

Asociația Bucătarilor Transilvania este înscrisă în concurs cu numărul 233 şi este reprezentată de o echipă formată din 6 persoane.

Pentru competiția EXPOGAST(Culinary World Cup 2014) echipa este formată din: Adrian Pop, Master chef, Eugen Bar, Master chef, Samuel Rus, Master chef, Laszlo Szabolcs, Master chef.

 

Alina Nechita

Avem un castel, ce facem cu el?
Reportaje vineri, 17 ianuarie 2025, 10:58

Avem un castel, ce facem cu el?

Avem un castel proaspăt restaurat, ce facem cu el? Răspunsuri la această întrebare vom afla la Casa Tranzit, str. Barițiu, nr. 16, din Cluj...

Avem un castel, ce facem cu el?
Călătorie între stele și dor – o sărbătoare a culturii la Liceul Teoretic Avram Iancu
Reportaje joi, 16 ianuarie 2025, 16:33

Călătorie între stele și dor – o sărbătoare a culturii la Liceul Teoretic Avram Iancu

Ziua Culturii Naționale a fost celebrată la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj, prin-un eveniment denumit sugestiv „Călătorie între...

Călătorie între stele și dor – o sărbătoare a culturii la Liceul Teoretic Avram Iancu
Studenții UBB, campioni mondiali în SUA
Reportaje joi, 16 ianuarie 2025, 10:21

Studenții UBB, campioni mondiali în SUA

Patru studente de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au câștigat o renumită competiție internațională de business organizată în...

Studenții UBB, campioni mondiali în SUA
Accesul la cultură al persoanelor cu dizabilităţi, un fenomen de nișă
Reportaje miercuri, 15 ianuarie 2025, 00:00

Accesul la cultură al persoanelor cu dizabilităţi, un fenomen de nișă

Avem aproape 900 de mii de persoane cu dizabilităţi în România, pentru care accesul la cultură este un fenomen insular. Iniţiative există,...

Accesul la cultură al persoanelor cu dizabilităţi, un fenomen de nișă
Reportaje marți, 14 ianuarie 2025, 11:14

Clujul și presa interbelică

Am intrat pentru prima oară în subsolul marii biblioteci care adăpostește o adevărată comoară. Este o vastă colecție de presă scrisă, pe...

Clujul și presa interbelică
Reportaje sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 15:53

Bază sportivă modernă, inaugurată la Oradea | FOTO

În dimineața zilei de 11 ianuarie, la Oradea a fost inaugurată oficial o nouă bază sportivă tip I, realizată de Ministerul Dezvoltării, prin...

Bază sportivă modernă, inaugurată la Oradea | FOTO
Reportaje vineri, 10 ianuarie 2025, 12:15

Expoziția de Iarnă Brickenburg | FOTO

Orășele de poveste surprinse în plină iarnă, clădiri impresionate, stațiuni turistice, secvențe din filmele Avatar sunt doar câteva din...

Expoziția de Iarnă Brickenburg | FOTO
Reportaje joi, 9 ianuarie 2025, 15:46

Solidaritate pe pauză: promisiune amânată pentru persoanele cu dizabilităţi

Printre cei afectaţi de „ordonanţa trenuleţ” sunt şi persoanele cu dizabilităţi. Indemnizaţia de solidaritate, intrată în...

Solidaritate pe pauză: promisiune amânată pentru persoanele cu dizabilităţi