Bucătari din Transilvania, la cupa mondială de gătit
La Cluj a avut loc lansarea oficială a Asociației Bucătarilor Transilvania, o asociație profesională non-profit care susține gastronomia și arta culinară din România.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 25 octombrie 2014, 10:30
Prin lansarea Asociației Bucătarilor Transilvania dorim să contribui în mod direct la promovarea artei culinare din România, prin succesul bucătarilor noștri care participă frecvent la competiții și evenimente gastronomice din întreaga lume (Sigina Luca, membru fondator Asociația Bucătarilor Transilvania)
Din dorința de a promova gastronomia din România, am pus bazele Asociației Bucătarilor Transilvania. Dorim să dezvoltăm o rețea de profesioniști interesați în schimburi de experiență, care doresc să participe la competiții, concursuri, evenimente și activități profesionale. Ne propunem să dezvoltăm un program de parteneriat prin intermediul companiile care sunt dispuse să ne sprijine din punct de vedere tehnic și să ne susțină în promovarea evenimentelor specifice. Trebuie să dezvoltăm un spirit de concurență pozitiv și prietenos între diverse regiuni, din care fac parte grupuri cu aceleași obiective și care împărtășesc aceleași valori și aspirații (Adrian Vasile Pop, Master Chef, președintele Asociației Bucătarilor Transilvania)
Asociația își propune să identifice produse alimentare și metode de producție ce aparțin diverselor zone geografice pentru a păstra biodiversitatea și pentru a le promova ca parte din patrimoniul cultural național. De asemenea, se va promova transmiterea de cunoștințe culinare prin educație, formare și dezvoltare profesională, precum și organizarea de evenimente care să stimuleze interesul publicului pentru gastronomie: concursuri, demonstrații și expoziții gastronomice pe diverse teme.
Pentru unități de alimentație publică membre ale asociației, bucătarii asociației își propun să asigure instruirea personalului, asistență la întocmirea meniului, sugestii pentru buna funcționare a unității.
Cel mai important eveniment la care bucătarii asociației vor participa în luna noiembrie Culinary World Cup 2014, eveniment ce se va desfășura în Luxembourg, în perioada 20-24 noiembrie, este o oportunitate care vine o dată la 4 ani.
Asociația Bucătarilor Transilvania este înscrisă în concurs cu numărul 233 şi este reprezentată de o echipă formată din 6 persoane.
Pentru competiția EXPOGAST(Culinary World Cup 2014) echipa este formată din: Adrian Pop, Master chef, Eugen Bar, Master chef, Samuel Rus, Master chef, Laszlo Szabolcs, Master chef.
Alina Nechita