Ascultă Radio România Cluj Live

Știucă la tigaie cu cremă de țelină

La rețetele pe bază de pește este foarte important să folosim pește proaspăt și nu congelat. Este mult mai bun și mai sănătos și, în plus, se prepară mai repede.

Știucă la tigaie cu cremă de țelină

Articol editat de , 27 octombrie 2014, 08:25 / actualizat: 27 octombrie 2014, 13:42

Ingrediente:

jumătate de kg de file de știucă

3-4 linguri de pesmet

1 ceapă albă

1 rădăcină mare de țelină

vin alb demisec, unt, zeamă de lămâie, condimente

 

Începem cu crema de țelină: spălăm, curățăm și tocăm țelina și ceapa. Apoi le punem într-o oală cu un pahar de apă și 2-3 linguri de vin și le lăsăm pe foc jumătate de oră din momentul în care apa începe să fiarbă. Când legumele sunt gata le scurgem bine; mai punem un cub de unt și puțină zeamă de lămâie și le pasăm cu blenderul până obținem o cremă fină. Condimentăm cu sare și piper alb și lăsăm crema de țelină acoperită până pregătim peștele.

Spălăm fileurile, le uscăm cu un prosop de hârtie și le lăsăm câteva minute la temperatura camerei ca să nu fie reci când le punem în tigaie. Le condimentăm cu sare și piper pe toate fețele, apoi le trecem prin pesmet și le frigem în ulei încins până se rumenesc frumos.

Peștele cu cremă de țelină se servește cald, cu un vin alb, demisec.

 

Marta Bratu

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă