Știucă la tigaie cu cremă de țelină
La rețetele pe bază de pește este foarte important să folosim pește proaspăt și nu congelat. Este mult mai bun și mai sănătos și, în plus, se prepară mai repede.
Articol editat de , 27 octombrie 2014, 08:25 / actualizat: 27 octombrie 2014, 13:42
Ingrediente:
jumătate de kg de file de știucă
3-4 linguri de pesmet
1 ceapă albă
1 rădăcină mare de țelină
vin alb demisec, unt, zeamă de lămâie, condimente
Începem cu crema de țelină: spălăm, curățăm și tocăm țelina și ceapa. Apoi le punem într-o oală cu un pahar de apă și 2-3 linguri de vin și le lăsăm pe foc jumătate de oră din momentul în care apa începe să fiarbă. Când legumele sunt gata le scurgem bine; mai punem un cub de unt și puțină zeamă de lămâie și le pasăm cu blenderul până obținem o cremă fină. Condimentăm cu sare și piper alb și lăsăm crema de țelină acoperită până pregătim peștele.
Spălăm fileurile, le uscăm cu un prosop de hârtie și le lăsăm câteva minute la temperatura camerei ca să nu fie reci când le punem în tigaie. Le condimentăm cu sare și piper pe toate fețele, apoi le trecem prin pesmet și le frigem în ulei încins până se rumenesc frumos.
Peștele cu cremă de țelină se servește cald, cu un vin alb, demisec.
Marta Bratu