Călin Mitică a fost reţinut
UPDATE 29 octombrie, ora 8.30: Patronul firmei Transferoviar Grup, Călin Mitică, managerul companiei, Kinga Mădărăşan, directorul Remarul 16 Februarie, Adrian Ştefan, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuţ şi Teodor Gavriş, director în cadrul CFR Călători, au fost reţinuţi pentru fapte de corupţie. Ei vor fi prezentaţi, miercuri, instanţei, cu propunere de arestare preventivă.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 29 octombrie 2014, 08:46 / actualizat: 30 octombrie 2014, 10:05
Omul de afaceri Călin Mitică este suspectat că ar fi oferit mită pentru obţinerea unor contracte privind transportul sării extrase la Ocna Dej şi pentru reparaţia de locomotive şi vagoane ce aparţin companiei CFR Călători.
În dosarul care vizează fapte de corupţie săvârşite între 2012 şi 2014, procurorii DNA Cluj îl vor audia, miercuri, pe directorul Regionalei CFR Galaţi, Laurenţiu Seceleanu.
…………………………………………………………………………………………………………………..
UPDATE, ora 19.00 – Directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuţ, a fost audiat de procurorii DNA în dosarul în care Călin Mitică este acuzat de dare de mită.
Anchetatorii verifică modul în care compania Transferoviar Grup a câştigat contractele de transport ale sării obţinute de la Ocna Dej şi suspectează că pentru obţinerea acestui contract directorul Salinei a primit 65 de mii de lei mită.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
În dosarul privind posibile infracţiuni de corupţie la calea ferată este cercetat patronul Transferoviar Grup, Călin Mitică iar anchetatorii verfică licitaţii pentru reparaţiilor unor locomotive şi vagoane desfăşurate în perioada 2012-2014.
Omul de afaceri a fost dus marţi, 28 octombrie, la Bucureşti pentru audieri şi urmează să fie transferat la Cluj pentru continuarea cercetărilor.
Călin Mitică a precizat că percheziţiile se fac în urma unor plângeri penale făcute de reprezentantul unei alte firma participante la licitatie si a adaugat ca instanta civila i-a dat deja castig de cauza, mentinând rezultatul acelei licitatii
………………………..
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj efectuează la această oră (11,30) cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2012-2014.
În cursul dimineții de 28 octombrie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații situate în mun. București și în județele Cluj, Ilfov, Galați, din care două la sediile unor instituții publice iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Alina Nechita, Mihai Miclăuş