Ascultă Radio România Cluj Live

Varză roșie în stil nemțesc

Varza roșie în stil nemțesc este o garnitură deosebită și ușor de pregătit. În plus, vom folosi numai ingrediente de sezon:

Varză roșie în stil nemțesc

Articol editat de , 29 octombrie 2014, 07:56 / actualizat: 29 octombrie 2014, 10:09

 

1 varză roșie medie

2-3 cepe roșii

2-3 mere roșii

300 ml de vin roșu sau must

2-3 linguri de oțet din vin roșu

dafin, chimion, piper

 

Curățăm varza de cotor și de foile ofilite, o tocăm ca pentru varza călită, presărăm sare peste și o amestecăm bine cu mâinile, ca să se înmoaie puțin. Separat tăiem ceapa și o sotăm în ulei. Când e gata punem varza și oțetul, amestecăm bine, adăugăm și vinul, acoperim cu un capac și lăsăm totul la foc mic.

Oțetul echilibrează dulceața verzei și dă un gust deosebit mâncării, așa că e bine să alegem unul de bună calitate. Varza lasă suficientă apă și nu este nevoie să mai completăm. Însă se lipește ușor și trebuie să amestecăm des.

Când varza e aproape gata punem merele tăiate cubulețe și condimentele și o mai ținem totul pe foc câteva minute.

Se servește fierbinte, imediat după preparare cu friptură de porc sau cârnăciori albi, nemțești.

 

Marta Bratu

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă