Varză roșie în stil nemțesc
Varza roșie în stil nemțesc este o garnitură deosebită și ușor de pregătit. În plus, vom folosi numai ingrediente de sezon:
Articol editat de , 29 octombrie 2014, 07:56 / actualizat: 29 octombrie 2014, 10:09
1 varză roșie medie
2-3 cepe roșii
2-3 mere roșii
300 ml de vin roșu sau must
2-3 linguri de oțet din vin roșu
dafin, chimion, piper
Curățăm varza de cotor și de foile ofilite, o tocăm ca pentru varza călită, presărăm sare peste și o amestecăm bine cu mâinile, ca să se înmoaie puțin. Separat tăiem ceapa și o sotăm în ulei. Când e gata punem varza și oțetul, amestecăm bine, adăugăm și vinul, acoperim cu un capac și lăsăm totul la foc mic.
Oțetul echilibrează dulceața verzei și dă un gust deosebit mâncării, așa că e bine să alegem unul de bună calitate. Varza lasă suficientă apă și nu este nevoie să mai completăm. Însă se lipește ușor și trebuie să amestecăm des.
Când varza e aproape gata punem merele tăiate cubulețe și condimentele și o mai ținem totul pe foc câteva minute.
Se servește fierbinte, imediat după preparare cu friptură de porc sau cârnăciori albi, nemțești.
Marta Bratu