Ascultă Radio România Cluj Live

Spaghete cu sos de usturoi și măsline negre

Un preparat inspirat din bucătăria italiană, cu ingrediente specifice și de bună calitate: spaghetele cu sos de usturoi și măsline negre se potrivesc cu un vin alb, demisec și  pot fi servite ca fel principal la masa de prânz sau la cină.

Spaghete cu sos de usturoi și măsline negre

Articol editat de , 30 octombrie 2014, 08:07

 

2 căței de usturoi

200 g de roșii cherry

100 g de măsline negre deshidratate

1 lingură de capere bine scurse

busuioc proaspăt, ulei de măsline, zeamă de lămâie

parmezan

spaghete – 100 g pentru fiecare porție

 

Mai întâi punem spaghetele la fiert, în apă clocotită cu sare și le lăsăm să fiarbă cu două minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj. Între timp pregătim sosul: într-o tigaie adâncă punem la încălzit uleiul de măsline și usturoiul zdrobit. Când uleiul este cald adăugăm roșiile cherry tăiate în jumătate, câteva frunze de busuioc tocate, o mână de măsline negre deshidratate, fără sâmburi și o lingură de capere. La sfârșit mai punem zeama unei jumătăți de lămâie și spaghetele fierte. Ținem totul pe foc încă două minute, amestecând bine. Apoi servim spaghetele calde, cu parmezan ras deasupra.

 

Marta Bratu

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă