Spaghete cu sos de usturoi și măsline negre
Un preparat inspirat din bucătăria italiană, cu ingrediente specifice și de bună calitate: spaghetele cu sos de usturoi și măsline negre se potrivesc cu un vin alb, demisec și pot fi servite ca fel principal la masa de prânz sau la cină.
Articol editat de , 30 octombrie 2014, 08:07
2 căței de usturoi
200 g de roșii cherry
100 g de măsline negre deshidratate
1 lingură de capere bine scurse
busuioc proaspăt, ulei de măsline, zeamă de lămâie
parmezan
spaghete – 100 g pentru fiecare porție
Mai întâi punem spaghetele la fiert, în apă clocotită cu sare și le lăsăm să fiarbă cu două minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj. Între timp pregătim sosul: într-o tigaie adâncă punem la încălzit uleiul de măsline și usturoiul zdrobit. Când uleiul este cald adăugăm roșiile cherry tăiate în jumătate, câteva frunze de busuioc tocate, o mână de măsline negre deshidratate, fără sâmburi și o lingură de capere. La sfârșit mai punem zeama unei jumătăți de lămâie și spaghetele fierte. Ținem totul pe foc încă două minute, amestecând bine. Apoi servim spaghetele calde, cu parmezan ras deasupra.
Marta Bratu