Mâncare de ardei copți cu smântână
Iată o rețetă foarte rapidă dacă ați avut grijă să puneți pe iarnă câteva pachete cu ardei copți. Iar dacă nu aveți ardei la congelator nu-i prea târziu, pentru că în piețe și în marile magazine încă se mai găsesc ardei capia românești.
Articol editat de , 31 octombrie 2014, 07:31
Ingrediente:
10 ardei capia
2 cepe
1 morcov
smântână pentru gătit
sare, piper, frunze de pătrunjel
Coacem ardeii pe o plită încinsă, îi întoarcem pe toate fețele ca să se prepare uniform, apoi îi scoatem, îi punem într-un bol, presărăm deasupra sare, acoperim cu un capac și îi lăsăm ”să se odihnească” 20 – 30 de minute. Apoi curățăm ardeii de pieliță și de cotor și îi lăsăm la scurs într-o strecurătoare.
Separat sotăm în puțin ulei ceapa și morcovul tocate mărunt. Apoi adăugăm ardeii tăiați în fâșii subțiri și lăsăm totul pe foc până când toate legumele sunt bine fierte. Dacă scade sosul, putem adăuga puțină apă sau chiar zeama scursă de la ardei. Smântâna o adăugăm după ce mâncare s-a mai răcit puțin, și tot atunci putem pune pătrunjel verde tocat, ca decor.
Spor la gătit și să ne reauzim cu bine!
Marta Bratu