Roşcovele sunt antialergice
Cei mai mulţi dintre noi ne aducem aminte de anii copilăriei când ne căţăram prin roşcovi şi culegeam acele păstăi pline de sucul dulce şi vernil, atât de plin de sănătate. Dar anii aceia au trecut. Majoritatea roşcovilor, din păcate, au fost tăiaţi, ei cultivându-se acum în plantaţii specializate.
Articol editat de cristina.rusu, 1 noiembrie 2014, 07:30
În prezent, boabele din păstăile de roşcove sunt transformate într-o făină care seamănă foarte bine cu pudra de cacao, dulce în mod natural, aromată şi ideală în preparatele dulci, fiind unul din aditivii naturali şi sănătoşi (din păcate, prea puţin folosiţi), în produsele de panificaţie, îngheţată, sosuri pentru salate şi alte produse alimentare. Păstăile de roşcove pot fi măcinate şi fierte în apă pentru a produce un sirop gros.
Consumul de roşcove în mod regulat în cantităţi mici este o sursă de beneficii pentru sănătate. Roşcova merită să fie lăudată pentru capacitatea de a regla procesul de digestie, având calităţi natural antialergice, este antiseptic şi antibacterian foarte eficient. Pudra de roşcovă crudă conţine taninuri bogate în acid galic, care îi conferă toate aceste efecte benefice care fac din roşcovă un medicament natural. Nu în ultimul rând, roşcova este un antiviral eficient şi o bună sursă de antioxidanţi esenţiali. Combinaţia acestor proprietăţi îl face foarte eficient în cazul celor care suferă de diaree din cauze infecţioase.
Pudra de roşcove este un îndulcitor natural foarte sănătos, având capacitatea de a regla nivelul de glucoză din sânge. Roşcova conţine fibre, care ajută la reglarea în mod natural a nivelului zahărului din sânge, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet zaharat. Fiind foarte bogate în fibre insolubile roşcovele au capacitatea de a reduce în mod natural nivelul de colesterol.
Efectele benefice asupra nivelului de colesterol sunt potenţate de conţinutul natural ridicat de lignină şi polifenoli, care sunt antioxidanţi puternici, de obicei prezenţi în produsele alimentare pe bază de plante. Roşcova nu conţine grăsimi saturate şi nici colesterol. Într-o lingură de pudră de roşcove se găsesc 13 % din valoarea zilnică de fibre. Dacă vom consuma constant o lingură de pudră de roşcove pe zi, capacitatea intelectuală se va dezvolta simţitor datorită cantităţii mari de vitamine B conţinute.
RADOR