Prăjitură cu prune şi iaurt
Ador prăjiturile cremoase, cu fructe, mi se par a fi desertul ideal asa că le fac ori de câte ori am ocazia. Prăjitura cu mere şi iaurt e una din prăjiturile iubite de copii, aşa că am încercat şi varianta cu prune şi nu mi-a părut rău, a dispărut într-o clipită.
Ingrediente:
1 kg prune
600 gr iaurt
10 linguri ulei
10 linguri zahăr
16 linguri făină
esenţă rom
scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Amestecăm uleiul cu zahărul, esenţa de rom şi iaurtul şi omogenizăm. Adăugăm apoi făina şi amestecăm până obţinem un aluat ca o smăntână. Turnăm jumătate din compoziţie în tava tapetată cu hârtie de copt. (dimensiuni tavă 25*35).Spălăm prunele, scoatem sâmburii şi le tăiem în sferturi. Adăugăm scorţişoară, amestecăm şi le lăsăm câteva minute.Întindem prunele deasupra aluatului în strat uniform.Turnăm deasupra restul de aluat.Dăm la cuptor la foc mediu şi coacem prăjitura până devine rumenă deasupra.Lăsăm să se răcească complet şi apoi o tăiem cu un cuţit bine ascuţit.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 3 noiembrie 2014, 14:07
Sursa: caietulcuretete.com