Carne în stil franţuzesc: o nouă viziune
Toamna-timpul pentru experimente şi o nouă viziune asupra felurilor obişnuite de mâncare. Astăzi vă oferim o nouă reţetă a cărnii în stil franţuzesc.
În această reţetă se îmbină armonios gustul apetisant al cărnii de porc, al ciupercilor prăjite, ceapă, morcov şi sosul Béchamel.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 5 noiembrie 2014, 13:12 / actualizat: 5 noiembrie 2014, 21:29
Ingrediente:
400 g umăr de porc
2 morcovi de mărime medie
2 cepe medii
300 g ciuperci (champignons)
70 g parmesan
100 g făină pentru pane
Ulei rafinat – pentru prăjit
Sare şi piper – după gust
Sosul Béchamel:
900 ml lapte
¼ pahar făină
50 g unt
Un vârf de cuţit de nucă fărâmiţată
Sare şi piper măcinat după gust
Mod de preparare:
Pentru sosul Béchamel punem laptele într-un vas la foc mediu. Într-un alt vas topim untul, adăugăm făina şi le amestecăm timp de două minute. În timp ce amestecăm adăugăm laptele pentru a nu se forma cocoloaşe. Continuăm să amestecăm până se îngroaşă apoi adăugăm sare, piper, nucile fărâmiţate, după care stingem şi acoperim vasul.
Curăţăm carnea de grăsime şi o tăiem în cubuleţe mici. Spălăm ciupercile şi le feliem în patru, ceapa inele, iar morcovul rotund.
Trecem carnea prin făină, o prăjim pe ambele părţi în uleiul încins până devine aurie. Apoi punem cubuleţele pe un serveţel de hârtie pentru a absorbi toată grăsimea, punem sare şi piper.
Într-o tigaie prăjim ciupercile, iar între timp în tava de copt adăugăm jumătate din ceapa tăiată. Deasupra cepei punem carnea şi o ungem cu sos (nu folosim tot sosul). Următorul strat adăugăm ciupercile şi mai punem sare dacă este nevoie. După care punem morcovul şi restul cepei. Acoperim cu sosul rămas.
Coacem în cuptor timp de 30 minute la temperatura de 180°С . După ce o scoatem din cuptor, radem deasupra caşcaval şi o mai ţinem în cuptorul cu microunde încă 3-5 minute.