Contestaţiile privind alegerile, la Curtea Constituţională UPDATE
Curtea Constituţională a respins miercuri, 4 noiembrie, toate cele 12 contestaţii depuse după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Acestea au vizat votul românilor din diaspora. Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi. În schimb au fost înregistrate alte 7 sesizări. Preşedintele Curţii – Augustin Zegrean a declarat că scrutinul ar putea fi anulat numai dacă se dovedeşte că s-ar fi comis fraude care să influenţeze rezultatul final, iar cel care face o contestaţie trebuie să prezinte probe. El a mai explicat că plângerile pot fi făcute numai de candidaţi sau de partidele care i-au propus.
Articol editat de Andreea Leonid, 5 noiembrie 2014, 13:34 / actualizat: 5 noiembrie 2014, 16:28
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Curtea Constituţională va dezbate miercuri contestaţiile depuse pentru anularea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.
Potrivit preşedintelui Curţii, Augustin Zegrean, alegerile pot fi anulate numai în măsura în care s-au comis fraude care să influenţeze rezultatul final, respectiv ordinea câştigătorilor. Augustin Zegrean a explicat că în acest caz cel care face o sesizare trebuie să prezinte probe. El a atras atenţia că pot face astfel de contestaţii numai candidaţii sau partidele care i-au propus şi că, deocamdată, doar o singură sesizare îndeplineşte această condiţie.
Tot miercuri, procesele verbale de la BEC ar urma să fie trimise Curţii Constituţionale, care are termen până vineri să se pronunţe asupra validării rezultatelor scrutinului.
Radio România Actualităţi