Primul hot- dog românesc
Tinerii îl asociază cu ceea ce înseamnă hot- dog american, dar este sută la sută românesc.

Articol editat de , 5 noiembrie 2014, 17:00
Pâinea cu şuncă, cârnaţi şi slănină a fost lansată în municipiul Zalău de un producător local care a descoperit o reţetă veche de peste un secol în localitatea sălăjeană Cizer. Reţeta a fost inventată de localnici care se fereau de armata austro- ungară obişnuită să îi lase pe oamenii de prin părţile locului fără produsele din carne obţinute în gospodărie.
Localnicii au găsit o soluţie inedită pentru a scăpa de controlul soldaţilor. Au început să coacă pâini în interiorul cărora au pus cârnaţi, slănină şi bucăţi de şuncă afumată. Aşa au scăpat localnicii de confiscarea produselor pe care le ascundeau în pâinea de care soldaţii nu erau interesaţi. Văzând că are un gust extraordinar, sătenii au decis să prepare în continuare produsul pe care l- au numit simbolic Pâinea păcurarului, adică pâinea ciobanului.
Produsul va fi atestat ca fiind un preparat după o reţetă autentică, urmând să reprezinte România la târguri şi expoziţii internaţionale.
Adrian Lungu