Rodia, fructul medicament
După ce au vorbit ani la rând despre beneficiile extraordinare ale consumului fructelor de rodie, specialiştii în nutriţie şi doctorii prezintă noi studii în care atrag atenţia şi asupra componentelor valoroase conţinute de coaja rodiei.
Articol editat de Andreea Leonid, 5 noiembrie 2014, 18:30
Nu este un mister faptul că sucul sau fructele de rodie ajută la protejarea sistemului imunitar şi a celui circulator sau la scăderea colesterolului. Însă nutriţionişti din Turcia atrag atenţia că studii efectuate în ultimul timp la nivel mondial au demonstrat că şi coaja rodiei are beneficii asupra sănătăţii, în multe aspecte mai importante decât cele ale sucului de rodie.
Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului.
RADOR