Salata “Toamnă”
O salată din legume de toamnă, neobişnuită dar uşor de preparat care poate fi servită drept aperitiv sau gustare între mese.
Ingrediente:
200 g dovleac
2 cartofi de mărime medie
100 g ciuperci champignons
50 g brânză mozarella
30 g maioneză
Ulei rafinat
Condimente (piper alb măcinat)
Mod de prepare:
Tăiem dovleacul cubuleţe şi le punem într-o tigaie unsă cu ulei, după care adăugăm sare. Punem tigaia în cuptor timp de 20 de minute, la temperatura de 180º C.
Curăţăm cartofii şi îi tăiem la fel, în cubuleţe. Îi prăjim într-o cantitate mică de ulei. Feliem ciupercile. Dacă sunt de mărime mică le păstrăm întregi şi le punem în cuptor alături de dovleac.
După ce am pregătit toate ingredientele începem să aranjăm salata. Punem în farfurie cartofii gata copţi, adăugăm maioneza, apoi dovleacul copt şi ciupercile, în straturi.
La final, completăm salata cu maioneza rămasă şi bucăţi de mozarella.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 6 noiembrie 2014, 18:00