Acord de parteneriat UE-România
La Bucureşti a fost lansat, vineri, Acordul de Parteneriat al Uniunii Europene cu România pentru perioada 2014-2020.
Documentul prezintă modul în care vor fi folosite de ţara noastră fondurile comunitare în următorii şase ani. Prezent la eveniment, comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a îndemnat autorităţile să utilizeze cu eficienţă cele 43 de miliarde de euro pe care România le are la dispoziţie.
Articol editat de , 7 noiembrie 2014, 17:51
Comisia Europeană încurajează utilizarea instrumentelor financiare pentru că toate acestea vor maximiza fondurile puse la dispoziţie. În orice caz, în această primă vizită pe care o fac în România vreau să vă asigur că veţi avea în mine şi în Comisia Europeană un partener de încredere şi sunt convinsă că România are capacitatea de a se mobiliza şi de a face performanţă. (Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu)
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat, la rândul său, o primă măsură de rezolvare a problemelor din domeniul achiziţiilor publice.
Unificarea celor două entităţi care se ocupă de achiziţiile publici astăzi, şi anume Agenţia Naţională de Achiziţii şi Unitatea Centrală de Verificare a acestora. Sunt două entităţi care vor face cu siguranţă treabă mai bună împreună, şi nu cum funcţionează astăzi. (Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici)
Banii europeni de care beneficiază România în cadrul Acordului de Parteneriat trebuie folosiţi pentru proiecte de infrastructură, din sănătate şi educaţie, precum şi pentru creare de noi locuri de muncă.
RADOR