ACADEMY+PLUS, o şcoală a viitorului în informatică
La Cluj a fost inaugurată, în prezenţa ambasadorului Franţei, prima şcoală privată de formare profesionala dedicată dezvoltatorilor din domeniul informaticii. ACADEMY+PLUS aduce un model de învăţare revoluţionar, care poate schimba felul cum va arăta societatea de mâine.
Articol editat de , 8 noiembrie 2014, 11:20 / actualizat: 2 decembrie 2014, 10:34
ACADEMY+PLUS are la bază o colaborare între grupul IT clujean PITECH+PLUS, creat la Cluj în anul 2005, şi Şcoala 42 din Paris („École 42”), una dintre cele mai mari şcoli private de informatică din Franţa. E o şcoală deschisă non-stop, inclusiv noaptea, cu spaţii de relaxare, dar fără profesori, unde se mizează pe colaborare, pe creativitate şi pe înfruntarea provocărilor.
Studenţii ACADEMY+PLUS vor fi noii dezvoltatori în informatică, cei care vor crea întreprinderile inovative de mâine, spune Bogdan Herea, directorul PITECH+PLUS şi fondatorul ACADEMY+PLUS. „Este o şansă formidabilă, e un efort pe care îl fac /partenerii de la Şcoala 42/, şi din punct de vedere al logisticii, şi al timpului, absolut gratuit”, spune Bogdan Herea.
ACADEMY+PLUS e deschisă tuturor candidaţilor, primind în rândurile sale studenţi pasionaţi de IT care doresc să exceleze în domeniul lor, indiferent de nivelul de la care pornesc, şi pe care îi formează, gratuit, pe parcursul a trei ani. Şcoala încearcă să aducă un răspuns la problema migraţiei competenţelor şi la deficitul de programatori-informaticieni care se prefigurează în societatea digitalizată.
Ambasadorul Franţei în România, François Saint-Paul, a fost prezent la inaugurarea de la Cluj, alături de partenerii de la Şcoala 42. El spune că, într-o lume care se mişcă, e nevoie să schimbăm modul nostru de a evolua. Fiecare dintre parteneri oferă ceva, iar, în final, câştigă toate părţile implicate. Puternicele conexiuni franco-romane sunt ilustrate, de această dată şi fizic, de existenţa unui cablu de comunicaţii care străbate Europa si care leagă Şcoala 42 din Paris de ACADEMY+PLUS din Cluj.
Ioana Bindea