Muşchiuleţ de porc cu brânză Brie
Ingrediente:
Articol editat de Andrei Cretoiu, 12 noiembrie 2014, 07:05 / actualizat: 6 februarie 2015, 20:39
– muşchiuleţ de porc
– un cartof mare
– o conservă de pastă de ardei roşu
– 150 gr de brânză Brie
– o frunzuliţă de cimbru
– ulei
– sare
Mod de preparare:
Muşchiuleţul trebuie prăjit într-o tigaie pentru a se rumeni. Într-un bol pentru cuptorul cu microunde, se pune cartoful, curăţat şi tăiat în rondele, ramura de cimbru, se acoperă cu ulei de măsline şi se pune peste o folie de aluminiu. Acest bol se așează în cuptorul cu microunde timp de 5 minute, la capacitate maximă. Carnea se taie în medalioane şi se mai dă puţin la tigaie. Peste muşchiulet se pune brânza brie tăiată după forma medalioanelor, iar apoi se gratinează.
Pentru sos:
Conserva de ardei roşu se pune în recipientul mixerului vertical, se adaugă puţină sare, se acoperă cu ulei, iar apoi se mixează până se obţine o pastă fină care se serveşte alături de carne.
Sfaturile bucătarului:
Dacă nu vă place sosul de ardei roşu, acesta poate fi schimbat cu unul de ciuperci şi de ce nu cu o reducţie de vin dulce.
Mod de servire:
La baza gustării putem aşeza felia de cartof, deasupra medalionul de muşchi cu brânza gratinată, iar sosul de ardei lângă pentru a nu acoperi preparatul.
Emanuela Luca